Yükleniyor...

İTÜ Girişimcilik Zirvesi’nde Bitcoin Sorusu

14-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen İTÜ Girişimcilik Zirvesi'nde dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar, "İnternet ve Mobil" konusunda doyurucu bir sohbet gerçekleştirdiler.

14-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen İTÜ Girişimcilik Zirvesi’nde dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar, “İnternet ve Mobil” konusunda doyurucu bir sohbet gerçekleştirdiler.

Konuşmacılar arasında şu isimler bulundu:

Melih ÖDEMİŞ – Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı
Metin KAHRAMAN – Monitera.com Kurucu Ortağı
Fatih İŞBECER – Pozitron Kurucusu, CEO
Ekim Nazım KAYA – Botego Kurucusu
Veysel Berk – Wallit Kurucusu

Konu “İnternet ve Mobil” olunca, internetin gelişen trendi Bitcoin’le ilgili sorumuzu sormayı ihmal etmedik. Aslında sorumuzun cevabına aldığımız yanıtlar pek de ekosistemi memnun edecek nitelikte yanıtlar değildi. Zira Fatih İşbecer’in daha önce de düşüncelerini paylaştığı üzere, Bitcoin’in tamamen bir sahtekarlık olduğunu söylemesi, Bitcoin ekosistemi adına oldukça üzücü oldu. Dilerseniz Bitcoin ile ilgili konuşmacıların cevaplarına bir göz atalım.

Panel esnasında konuşmacıların Bitcoin’le ilgili ne düşündüklerini sorduğumuzda;

Fatih İşbecer, “Bitcoin çok büyük bir sahtekarlık ürünü. Bitcoin merkezî olmayan bir para birimi olarak tanıtılıyor fakat yaşanabilecek gelişmeler ile merkezî olmaya çok müsait bir varlık. Türk Lirası’nın bile para birimi olarak çok güç dönemler yaşadığını düşünürsek, Bitcoin’den bir para birimi olarak bahsetmek çok doğru olmaz. Bitcoin daha çok altın gibi bir varlık ve oldukça dalgalı bir kura sahip. Bitcoin’in sanal para olarak oturması için çok ciddi regülasyonlar, çok ciddi kontrol mekanizmaları lazım. Mesela şu anda şak diye kapatılsa bitti gitti.” açıklamalarında bulundu.

Veysel Berk ise, Bitcoin’in Amerika’daki algısından bahsetti: “Geçen gün Kaliforniya’da önemli Bitcoin şirketlerinden birinin avukatı ile kahvaltıya gittik. Bana şu Bitcoin işini anlat falan diyince, ‘ben sana algıyı anlatayım’ diye cevap verdi ve her gün CIA ile konuştuğunu, şu an gizli servisin Amerika’da bu işin çok üzerine gittiğini söyledi. Avukat arkadaşımın da dediği gibi işin içerisinde büyük bir sahtekarlık olabilir. Bu iş Avrupa’da da ilerlediği için Amerika bu konunun üzerine oldukça düşmekte ve önlemler almaya çalışmakta. Tehlikeli bir iş çok fazla para yatırmayın, ben olsam yatırmazdım.”

Fatih İşbecer’in “Bir gün Botego parası görebilecek miyiz, Bitcoin gibi?” sorusu üzerine Ekim Nazım Kaya şu şekilde Bitcoin’le ilgili düşüncelerini paylaştı: “Bu markalı kredi kartı üretmek gibi; yaparsın, 10 kişi alır, bir ekonomik değer yaratamazsın. Ama Facebook yapınca iş değişiyor. Şimdi Facebook’un kendi para birimini getirmesi gibi bir gelişme söz konusu. Daha önce kart satarak, Facebook oyunlarında harcanmasını sağlayarak bu işe girmeye çalıştı ama çok bir başarı elde edemedi sanırım.”

En çok düşüncesini merak ettiğimiz Yemeksepeti.com kurucu ortağı Melih Ödemiş ise, “Bitcoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Türkiye ekosisteminin en merak ettiği konu yemeksepeti.com’un Bitcoin kabul edip etmeyeceği.” şeklindeki sorumuza, “BlockChain neydi?” cevabını verdi. Ardından sorumuza yanıt alamasak da, Melih Ödemiş’in daha öncelerde Bitcoin’le ilgili” bir balon olduğu” şeklinde açıklamalar yaptığını sizlerle paylaşabiliriz.

Aslında bu sorumuza aldığımız ve bizleri tatmin etmeyen cevapların nedeni hâlâ Bitcoin’in tam olarak bilinmemesi ve algılanamaması. Bu algıyı pekiştirmek ve sadece Bitcoin’i değil, BlockChain’i ve Bitcoin’in altında yatan teknolojiyi insanlara öğretmek adına CoinKolik olarak sürekli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımıza başlangıç olarak “Yeni Başlayanlar için Bitcoin – BTC 101” başlıklı rehberimizi indirebilir ve Bitcoin’e giriş yapabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner