Yükleniyor...

2014 Yılında Piyasaya Sürülen Kripto Paraların %91’i Artık Yok

2014 yılında piyasaya sürülen kripto paraların yaklaşık %91'i artık piyasada yer almıyor.

kripto

2014 yılında piyasaya sürülen kripto paraların yaklaşık %91’i artık piyasada yer almıyor.

Piyasaların tekrar yükselişe geçtiği şu dönemde, altcoin yatırımı yaparken dikkatli olmak gerekiyor.

Kripto Piyasaları Toparlanıyor

Kripto piyasaları, uzun sürenin ardından toparlanma eğiliminde. Bitcoin ve Ether değerleri yaklaşık %20 oranında artış gösterdi. Ancak altcoin’lerle ilgili yapılan yeni bir çalışma, trader’ların yatırım yaparken dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Piyasaların yükselişe geçtiği dönemlerde trader’lar, genellikle daha çok kar elde etmek için birçok kriptoda uzun poziyonlar almak için alım satım gerçekleştirirler.

Bu durum, kripto borsalarında volatilitenin artmasına neden olabilir. Bununla birlikte trader’lar birbirlerinin hareketlerini tahmin eder. Sonuç olarak piyasalar, kısa vadeli beklentiler sebebiyle daha değişken bir hale gelebilir.

Geçtiğimiz hafta en büyük üç kripto para %20 oranında artarken, ADA %26, SOL %70, AVAX %42, LDO %42 ve APT %94’lük artış kaydetti.

2014’te Piyasaya Sürülen Kripto Paralardan Eser Yok

Yakın tarihte yapılan bir araştırma, 2014 yılında piyasaya sürülen kripto paraların %91’inin artık var olmadığını ortaya koydu. Benzer bir biçimde 2017’de piyasaya sürülen kriptoların 704’ü ve 2018’de piyasaya sürülen kriptoların 751 tanesi artık piyasalarda yer almıyor.

“Coinopsy’nin verileriyle 2400’den fazla ölü kripto hakkında verileri inceledik ve her varlığın mevcut durumuna ilişkin verileri derledik. Daha sonra bu varlıkların son 10 yıldaki performanslarını analiz ederek neden yok olduklarını belirledik”

Çalışma, artık var olmayan varlıklarda bazı ortak temalar buldu. Bunlar arasında dolandırıcılık, meme’ler, ICO’lar ve terk edilen varlıklar yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner