Yükleniyor...

2018 Ayı Piyasası ICO’ları Vurdu!

Geçtiğimiz yılın son zamanlarında başlayan boğa piyasası 2018 yılının başına kadar sürdü ve fiyatlardaki güçlü yükseliş iştah kabartmıştı.

ICO 2018 Ayı Piyasası

Geçtiğimiz yılın son zamanlarında başlayan boğa piyasası 2018 yılının başına kadar sürdü ve fiyatlardaki güçlü yükseliş iştah kabartmıştı. İştah kabartan yükseliş sonrası birçok ICO düzenlendi ve ICO’lar yatırımcılardan milyonlarca dolar topladı.

ICO’ların geneli topladıkları fonları merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve merkezi olmayan sistemler geliştirmek amacıyla kullanacaklarını belirtti. Aradan geçen bir yıllık süre boyunca hemen hemen hiçbir ICO projesi vadettiklerini gerçekleştirebilmiş değil. Projelerin büyük çoğunluğu çalışan bir ürün ortaya koyamadılar.

Bir araştırma şirketi olan Forrester Research’ün kıdemli analistlerinden Martha Bennett , ICO projeleri hakkında önemli açıklamar yaptı. Çeşitli sektörlerde faaliyet veren ICO projelerinin uygulanabilir ürünler sunmak için çaba sarfettiğini söyleyen Bennett, proje sahiplerinin muhtemel ayı piyasasının hesaba katmadıklarını belirtiyor. Bunun sonunca yaşanan düşüşlerin projeleri önemli oranda etkilendiği söyleyen Bennett, yeni sorunların da kapıda olduğunun altını çiziyor.

Uzmanlar, günümüzün en yenilikçi fon toplama yöntemi olarak kabul edilen ICO’ların şimdiye kadar yaklaşık 4 milyar dolar para topladıklarını dile getiriyorlar. Merkezi olmayan uygulamalara dönük vaatleri olan bu projelerin çoğunun hedeflerine ulaşamadığı görülüyor ve bu kripto topluluğunu olumsuz yönde etkiliyor.

DappRadar’ın verilerine göre, IDEX ve ForkDelta dışında piyasada yer alan merkezi olmayan uygulamaların kullanıcılarının sayısı 600’ü geçmiyor. Şu anda aktif olarak geliştirici topluluğunu sahip 0x, Decentraland, ICON, Augur, Wanchain veya Polymath gibi güçlü teknolojilerin bile kullanıcı konusunda sorunlar yaşadığının altını çizelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner