Yükleniyor...

2018’de En Az Kâr Ettiren Yatırım Aracı Bitcoin Oldu

Rus denetim ve danışmanlık firmalarından oluşan bir ağ olan FinExpertiza, 2018’de en az kâr ettiren yatırım aracı olarak Bitcoin’i seçti.

Bitcoin Fiyat

Rus denetim ve danışmanlık firmalarından oluşan bir ağ olan FinExpertiza, 2018’de en az kâr ettiren yatırım aracı olarak Bitcoin’i seçti. Rus gazetesi Rossiyskaya Gazeta, FinExpertiza’dan 14 enstrümanın yatırım sıralaması hakkında bir rapor istedi. Rapor, değerli metal paladyumun en kârlı yatırım olduğunu ortaya koyarken, raporun derlendiği zamanda Bitcoin’deki kayıpların yüzde 71,15 olduğu kaydedildi. Bitcoin, bu yıl sadece yüzde 15,37, yüzde 15,16 ve yüzde 5,91 oranında değer kaybeden gümüş, platin ve altının arkasında yer alıyor.

DİJİTAL ALTIN

Eski JPMorgan yürütme sorumlularından ve matematik profesörü olan Alex Gurevich, değer kaybına rağmen Bitcoin’i dijital altın olarak nitelendirenlerden. Gurevich’e göre Bitcoin değer kaybetmiyor, her geçen gün dijital altın durumuna bir adım daha yaklaşıyor. Şu anda internet Bitcoin’in öldüğünü iddia eden haberlerle dolu. Bu haberlerin yapılma nedeni ise Aralık 2017 ile bu ayki fiyat arasındaki uçurum. Bu fiyat farkını ele alan bazıları insanları kripto para birimine yatırım yapmaları konusunda uyarıyor.

FinExpertiza da dahil olmak üzere çeşitli araştırmaların sonuçlarına bakarak Bitcoin’in aslında o kadar kötü bir performans göstermediğini söylemek mümkün. Bloomberg’e göre, Bitcoin’in (BTC) 2017 ve 2018’deki fiyatı 2011 ve 2013’teki fiyatı ile karşılaştırıldığında fiyattaki bu düşüş öncü kripto para biriminin geleneksel piyasa döngüleriyle tutarlı olduğunu gösteriyor. Son aylardaki fiyatlara bakıldığında çoğu kişinin kripto para birimini satın almayı tekrar düşündüğü görülüyor.

Bitcoin’in (BTC) fiyatı Kasım 2013’de yüzde 87 oranında düşmüş ve ivme kazanması neredeyse dört yıl sürmüştü. 2017 yılının aynı ayında en düşük 5.555,55 dolar seviyesi görülmüştü. Daha sonrasında fiyat rekor kırmaya ve 20.000 dolara ulaşmak üzere yükselmeye başladı. 99Bitcoins, BTC’nin 2018’de 91 defa öldüğünü ilan etti. Aynı internet sitesi BTC’yi 2017’de 125 kez öldü olarak ilan etmişti. New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) Başkanı Jeff Sprecher, bir bataklıkta yaşamaya ve fiyatındaki düşüşe rağmen Bitcoin’in hala hayatta kaldığını söyleyerek iddialı bir çıkış yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner