Yükleniyor...

2018’de İşlenen Bitcoin Ödemelerinin Değeri 3.2 Trilyon Dolar

2018 boyunca, halka açık Blockchain ağında 3.

Kripto Para Piyasası Bitcoin BTC

2018 boyunca, halka açık Blockchain ağında 3.2 trilyon dolar değerinde Bitcoin ödemesi işlendi. Öncü kripto para biriminin yüksek zincir içi işlem hacmi, varlığın bir sınır ötesi ödeme yöntemi olarak ve uluslararası ödemeler için mevcut ödeme sistemlerine bir alternatif olarak verimliliğini gösterdi.

Bitcoin Altının Daha Verimli Bir Modeli Olabilir

Genellikle, Bitcoin bir değer deposu ve bir değişim aracı olarak altınla karşılaştırılıyor. Her iki varlık da daha geniş finansal piyasaların performansından etkilenmiyor ve genellikle geleneksel yatırım araçlarıyla ilişkilendirilmiyor. Ancak, Bitcoin’in bir değişim aracı ve sınır ötesi ödeme sistemi olarak işlev görmesi nedeniyle altının daha verimli bir modeli olduğu söylenebilir. Kasım 2018’de, dünyanın en büyük kripto para birimi borsası olan Binance, bir saat içinde 107.000 Bitcoin’i işleyerek 7 dolarlık bir ücretle 600 milyon dolar gönderdi. Altın veya geleneksel finansal hizmetler kullanılarak işlenecek benzer bir miktar için, üçüncü şahıs hizmet sağlayıcıların ve düzenleyicilerin işleme dahil olması gerekiyor. Bu da evrak işlemlerinden dolayı sürecin uzaması ile sonuçlanıyor.

Büyük işlemlerle ve sınır ötesi işlemlerle başa çıkma işi Bitcoin ağının geçen yıl 3.2 trilyon ABD dolarına ulaşmasını sağlayarak yıllık bazda yüzde 2,91 artış gösterdi. Satoshi Capital Research’teki araştırmacılar, Bitcoin’in ağ performansını 2018’de önceki yıllarla karşılaştırdılar ve 2018’deki toplam işlem hacminin 2.2 trilyon dolar olduğunu belirttiler. Katman 1’deki toplam işlem hacmi ise 3.2 trilyon dolar. 3.2 trilyon dolarlık Bitcoin işlem hacminde, döviz piyasasının hacminden daha büyük olduğu söylenen tezgah üstü ticaret (OTC) hacmi yer almıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner