Yükleniyor...

2018 Yılında Circle’da 24 Milyar Dolarlık OTC Ticareti Gerçekleştirildi

3 Ocak'ta yayınlanan resmi bir paylaşıma göre, kripto para finans şirketi Circle’ın tezgah üstü (OTC) alım satım masasında 2018’de 24 milyar dolarlık bir işlem gerçekleştirildi.

Circle OTC

3 Ocak’ta yayınlanan resmi bir paylaşıma göre, kripto para finans şirketi Circle’ın tezgah üstü (OTC) alım satım masasında 2018’de 24 milyar dolarlık bir işlem gerçekleştirildi. Açıklamaya göre Circle, 24 milyar dolara 600 farklı meslektaşı ile 10.000 OTC işlemi gerçekleştirdi. Dolayısıyla şirket, tüm kripto para ekosisteminin temel likidite sağlayıcısı olduğunu iddia ediyor. Circle’a göre, şirket şu anda borsalar, token projeleri, OTC masaları, varlık yöneticileri ve diğer küresel bağışlar gibi 1000’in üzerinde kurumsal müşteriyle ortaklık yapıyor.

Kurumsal Yatırımcıların Gözdesi OTC Masaları

OTC ticareti, yatırımcıların kripto para birimi borsası gibi bir aracının hizmetlerine güvenmeden doğrudan birbirleriyle işlem yapmalarını sağlıyor. Dijital varlıklardaki OTC alım satım hizmetleri, Circle ve Coinbase gibi firmaların OTC masalarını kurumsal yatırımcılar için giderek çekici hale getiriyor. Kurumsal yatırımcılar bir bütün olarak yüksek likidite OTC Bitcoin (BTC) pazarlarına yönelmiş durumda. Coinbase, 2018’de kurumsal müşterilere yönelik OTC alım satım işlemlerini başlattı ve borsanın OTC fonları istikrarlı bir şekilde büyüyor.

Coinbase, BTC ticaret hacmi bakımından OTC pazarlarında Grayscale’in Bitcoin Yatırım Ortaklığı’nı (GBTC) geride bıraktı. OTC ticaret hacimleri OTC dışı yatırımlardan etkilenirken, OTC piyasaları yıllık işlem saatlerinin yalnızca yüzde 31’ine açık olduğu için hala önemlidir. MVIS endekslerini geliştiren, izleyen ve lisanslayan bir VanEck iştiraki olan MV Index Solutions, OTC ana akımına dahil oldu. Kasım 2018’de, MV Endeksi Çözümleri Kasım ayında üç büyük OTC masasına dayanan Bitcoin endeksini başlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner