Yükleniyor...

2019’da Güçlü Bir Bitcoin Rallisi Mümkün Görünmüyor

MarketWatch'a konuşan analist Emmanuel Goh'a göre, Bitcoin (BTC) fiyatının önceki beş basamaklı tarihi zirveye ulaşma şansı mümkün görünmüyor.

Bitcoin Rallisi 1

MarketWatch’a konuşan analist Emmanuel Goh’a göre, Bitcoin (BTC) fiyatının önceki beş basamaklı tarihi zirveye ulaşma şansı mümkün görünmüyor.

2018 bir ayı yılıydı ve Kasım ayında büyük bir satış baskısı görüldü. Bu satış baskısıyla öncü kripto para biriminde çift haneli oranlarda kayıplar yaşandı. Bitcoin o yıl ilk kez 5.600 dolar seviyesinin altına düştü.

Trader’ların bir varlığın fiyatının belirli bir seviyeye ulaşıp ulaşmayacağı konusunda bahse girmelerine izin veren opsiyon ticaretinin trader’ları kripto para piyasasına çekici bir güç olduğu bildiriliyor. Eski JPMorgan Chase türev trader’ı ve kripto veri firması Skew’in kurucusu olan Emmanuel Goh, Marketwatch’a konuştu. Goh, kripto para piyasasındaki günlük hacmin yılın başından bu yana iki katına çıktığını söyledi.

Fiyatın 10.000 Dolara Ulaşma İhtimali %5

Goh, “10 bin dolarlık bir vade sonumuz var ve şu anda 5 delta ile fiyatlandırılıyor.” dedi.  Bu, opsiyon trader’larına göre, Bitcoin’in Eylül ayına kadar 10.000 dolara ulaşma şansının yüzde beş olduğu anlamına geliyor.

Goh ayrıca, Haziran ayı için 20.000 dolarlık bir alım opsiyonu seçeneği bile olduğunu belirtti, ancak Bitcoin’in bu fiyata ulaşma olasılığı yüzde sıfır. Bir alım opsiyonu seçeneği trader’a belirli bir süre için belirli bir fiyata bir varlık satın alma hakkı verir, ancak bunu yapmak zorunda değiller. Tüm bunlara ek olarak analist, trader’ların 20.000 dolarlık alım opsiyonu ile yatırımcıların hala kısa vadede yeni zirvelere ulaşma ihtimali olduğunun tartışıldığını sözlerine ekledi.

Kripto kışından yavaş yavaş iyileşmeye doğru girilmiş durumda ve bazı uzmanlar ve trader’lar öncü kripto para birimi için boğa tahminlerini koruyorlar. Kripto para ticaret platformu Bitmex’in kurucu ortağı ve CEO’su Arthur Hayes, son zamanlarda Bitcoin’in bu yıl 10.000 dolara yükseleceğini ve 20.000 doların nihai iyileşme seviyesi olduğunu öngörmüştü.

%80’i aşan kayıpların yaşandığı geçen yıl, milyarder ve girişim kapitalisti Tim Draper Bitcoin’in 2022 yılına kadar 250.000 dolara ulaşacağını söyledi. Ayrıca Draper, fiat paraların beş yıl içinde gülünç ve eskimiş olacağını öne de sürerek iddialı bir çıkış da yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner