Yükleniyor...

2019’da SEC’in Odak Noktası Kripto Olacak

Komisyon tarafından ilan edilen resmi bir açıklamaya göre, kripto endüstrisi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu yılki en önem verdikleri arasında yer alıyor.

ABD SEC

Komisyon tarafından ilan edilen resmi bir açıklamaya göre, kripto endüstrisi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu yılki en önem verdikleri arasında yer alıyor. SEC’in Uyumluluk Denetleme ve Soruşturma Bürosu’nun (OCIE) yakın tarihli raporunda dijital varlıklar, altı “OCIE’nin 2019’daki Öncelikli Soruşturmaları için Konular” arasına dahil edilmiş durumda.

Pazarın İzlenmesi ve Yasalara Uyumlu Hale Getirilmesi Planlanıyor

Raporda, ofisin gelişmekte olan pazarı izlemeye ve pazarı mevcut yasalara uyumlu bir şekilde yürütülmesine odaklanmayı planladığı belirtiliyor. Ayrıca raporda, dijital varlıkların portföy yönetimi, alım satım işlemleri, müşteri fonları ve varlıklarının güvenliği, müşteri portföylerinin fiyatlandırılması, kripto şirketlerinin iç kontrolleri inceleneceği bilgisi de yer alıyor. Ofisin kripto incelemesinin diğer amaçları arasında ise OCIE’nin özellikle üst düzey sorunlarla mücadele etmek için kripto pazar katılımcılarının belirlemek için adımlar atılacağı kaydediliyor.

SEC Başkanı Jay Clayton, ilk madeni para teklifleri (ICO’lar) hakkında konuşmuş ve “etkili olabilirler, ancak menkul kıymetler kanununa uyulması gerekiyor” demişti. Ayrıca, Clayton’a göre, ICO’lar geleneksel hisse senetleri ve sabit gelirli piyasalardan çok daha az yatırımcı koruması sağlayacak şekilde faaliyet gösteriyorlar. 2018 Ekim ayında SEC, İnovasyon ve Finansal Teknoloji Strateji Merkezi’ni (FinHub) başlattığı duyuruldu. Merkezin, SEC’in dağıtılmış muhasebe teknolojisi ve dijital varlıklar dahil olmak üzere fintech ile ilgili alanlara katılımının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner