Yükleniyor...

2019 Yılında Kripto Para Piyasasında Yaşanan 5 Büyük Fiyasko

2019, kripto para endüstrisinde, oldukça önemli ve büyük başarısız olarak kabul edilebilecek çok sayıda olayla işaretlendi.

2019 kripto para

2019, kripto para endüstrisinde, oldukça önemli ve büyük başarısız olarak kabul edilebilecek çok sayıda olayla işaretlendi.

Kripto Para Piyasasında Yaşananlar

2019’un bitimine sadece 6 gün kaldığı için geçtiğimiz yıla göz atabiliriz. Ayrıca, yaşanan kripto para piyasası ile ilgili olayları hatırlamak çok şaşırtıcı olabilir.

Daha fazla uzatmadan 2019’da kripto para piyasasında yaşanan en büyük 5 fiyaskoya geçebiliriz.

1) Justin Sun’un Warren Buffet İle Kripto Yemeği

Bu yılın başlarında Wall Street’in efsanevi yatırımcısı Warren Buffet ile yemek yeme fırsatı sunan bir hayır kurumu etkinliği düzenlendi. Ünlü iş adamı ile öğle yemeği, TRON CEO’su Justin Sun tarafından 4.5 milyon dolarlık bir teklifle kazanıldı.

Sun’ın amacı Buffet ile kripto hakkında konuşmak ve Buffett’ı kriptoların gelecek için iyi olduğuna ikna etmekti. Ne yazık ki, yemek ertelendi ve sonunda iptal edildi, bu da kripto endüstrisinde yaygın hayal kırıklığına neden oldu.

2) Craig Wright’ın “Paslı Zımba ve Kahve Lekeleri”

Craig Wright, birkaç yıldır Bitcoin’in gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto’nun kendisi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Ancak Wright, Satoshi’ye ait olan tek bir kripto parayı hiçbir zaman hareket ettiremedi; bu, iddia ettiği kişi olduğunu kanıtlamanın tek yoludur.

Ancak iddialarını kanıtlamak için daha yeni bir girişimde, ‘kahve lekeleri ve paslı zımbalar’ içeren Bitcoin white paper’ın el yazısı versiyonu gibi tarihi belgeler de dahil olmak üzere bir “kanıt dağına” sahip olduğunu iddia etti. Fakat sadece eğlenceli bir içerik olarak gözüktü.

3) TRON Tesla Hediye Felaketi

Bu yılın başlarında, TRON ve CEO’su Justin Sun, Tesla hediyesinin etrafında dönen bir PR felaketinden sonra oldukça olumsuz bir durumla karşı karşıya kaldılar. Bazılarının hatırlayabileceği gibi, Sun, TRON’un Tether ile işbirliği yaptığını açıkladı ve bunu Tesla Model S ile kutlayacağını söyledi.

TRON ve Justin Sun, takipçileri arasından seçilecek şanlı kişi çekilişle belirlenecekti. Birçok kişi bu duyuruya şüpheyle yaklaştı, ama birçok insan da oldukça umutluydu. Twitter duyurusu patladı ve kazananı açıklamanın zamanı geldiğinde Sun, rastgele bir seçim için piyango yazılımı TWrench’i kullandı. Ancak, videoyu yayınladığında, bir ‘aksaklık’ ve ‘büyük dosya boyutu’ nedeniyle hızla kaldırıldı. Topluluk bu durumun sahte olduğunu ve çekilişten önce kazananın belirlendiğini fark etti. Sonra ikinci bir hediye verildiği söylense de şaibe karışmış oldu.

4) Poloniex, Digibyte’yi Listeledi

DigiByte olarak bilinen bir kripto projesi, en büyük borsaların bazılarında listelenmek için çok çaba harcadı ve Poloniex ilk zaferi oldu. Proje sonunda listelendi, ancak kısa bir süre sonra borsadan hızla kaldırıldı.

Neden mi? Basit. Projenin kurucusu, Binance CEO’su CZ, TRON CEO’su Justin Sun ve hatta Poloniex’in de dahil olduğu kripto endüstrisinde bazı büyük isimleri Twitter’dan eleştirdi. DigiByte eleştirisinden kısa bir süre sonra borsadan çıkarıldı ve birçok kişi delist sebebin bu olduğunu düşünüyor.

5) Binance BTT’ye Sırtını Döndü

Birkaç ay öncesinden bir başka büyük başarısızlık, Binance’in TRON tabanlı BitTorrent (BTT) de dahil olmak üzere 30 ticaret çiftini borsadan kaldırmasıyla ortaya çıktı. İlginç olan ise, BTT Binance Launchpad’in başlattığı ilk tokendi ve hatta yıla damgasını vuran İlk Borsa Teklifi (IEO) trendini bile bu tokenle başlatmıştı.

Binance, TRX ve BTT’yi bu yılın başlarında açık bir şekilde destekledi, ancak daha sonra ticaret çiftlerini listeden kaldırdı, bu da BTT ve akranları için fiyatlarda önemli bir düşüşe yol açtı. Şüphesiz BTT ve Justin Sun için ağır bir darbe oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner