Yükleniyor...

2019 Yılının En Kötü Bitcoin Tahminleri Hangileriydi?

2019 yılında birçok Bitcoin tahminiyle karşılaştık.

2019 bitcoin tahminleri

2019 yılında birçok Bitcoin tahminiyle karşılaştık. Tahmin yürütmek, insanın en doğal eğilimlerinden birisidir. İnsanlar, genellikle doğru tahminde bulunanları alkışlarken, yanlış tahminler sunan insanlardan da nefret eder. Bildiğiniz gibi uzun yıllardır kripto para endüstrisi oldukça oynak ve dalgalanmalar yaşıyor. Bu nedenle kimse, önümüzdeki herhangi bir zaman diliminde ne olacağını kesinlikle kestiremez. Buna örnek olarak şunu söyleyebiliriz, herkes bir ara Bitcoin’in (BTC) öleceğini tahmin ederken, lider kripto para birimi 20 bin dolara ulaştı. Tam aksine herkes BTC fiyatının tavan yapacağını düşündüğü sırada ise para birimi 3 bin 200 dolara kadar geriledi.

2019 sona erdi, Bitcoin’in şu anki fiyatı 7 bin 200 dolar civarında seyrediyor. Peki 2019 yılındaki tahminler nasıldı? Gelin beraber bakalım.

Yanlış Bitcoin Tahminleri

Mike Novogratz: 20 bin dolar

Listeye Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz tarafından yapılan tahmin ile başlayalım. Kripto endüstrisini izleyen Novogratz, Bitcoin fiyatının 2019’un sonundan önce tüm zamanların en yüksek seviyesi 20 bin dolara çıkacağını varsaydı.

Alman bankası BayernLB: 90 bin dolar

Münih merkezli, devlet bankası BayernLB, kripto para için büyük bir sıçrama öngördü. 1 Ekim’de yayınlanan bir raporda, Alman bankası 90 bin dolar tahmininde bulundu. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Bitcoin için Mayıs 2020 stok / akış oranı modele dahil edilirse, yaklaşık 90.000 USD’lik bir fiyat ortaya çıkıyor.”

Anthony Pompliano: 100 bin dolar

Morgan Creek’in kurucusu olan Anthony Pompliano’nun 2 Temmuz 2019’da BloxLive.tv ile yaptığı bir röportajda, BTC’nin 2021’in sonuna kadar 100.000 dolara çıkacağını tahmin etti. Tahmininin arkasındaki temel ilkenin, Bitcoin yarılanması olduğunu dile getirdi.

Simon Peters: 100 bin dolar

26 Haziran’da eToro analisti Simon Peters, BTC 11 bin 800 dolara ulaştığında, 20 bin dolarlık rekor bir rakama ulaşmasının 14 gün sürdüğünü fark etti. Tahminlerini aynı örüntüye dayandırdığında, Bitcoin’in bu yıl bile parabolik yörüngesine devam edeceğini varsaydı. Peters, bu ralliyi tüm zamanların en yükseğine ulaşandan ayıran şeyin, onun organik doğası olduğunu düşünüyordu. Peters, BTC fiyatlarının yıl sonuna kadar 50 bin dolar veya 100 bin dolara çıkacağını tahmin etti.

Çok Yanlış Giden Tahminler

Tim Draper: 250.000 ABD doları

Milyarder ve seri yatırımcı Tim Draper, Bitcoin yatırımları için halkın gözde isimlerinden birisi. Draper bir keresinde Bitcoin başına 250.000 dolarlık fiyat tahmininin “muhafazakar” olduğunu söylemişti. Daha önceki fiyat tahmini, küresel kitle kabulü gibi faktörlere dayanıyordu.

McAfee: 1 milyon ABD doları

Eksantrik yorumlar ve genel tahminler hakkında konuşurken, John McAfee de mutlaka dahil etmemiz gerek. McAfee 30 Eylül’deki bir Forbes röportajında, BTC öngörüsünün gelecek yıl sonuna kadar 500 bin dolara ulaşıp ulaşamayacağı sorulduğunda tahminini iki katına çıkardı.

Peter Schiff: 4K $ veya daha düşük

Yukarıda belirtilen tahminler, Bitcoin hakkında aşırı hevesli olan insanlardan gelirken, bu tahminimizde bir şüpheciden geliyor. Eylül ayında, Bitcoin birkaç saat içinde 9 bin 700 dolardan 8 bin dolara düştüğünde, uzun süredir Bitcoin şüphecisi olan Peter Schiff, bu büyük dökülmenin düşüşün sadece başlangıcı olduğunu iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner