Yükleniyor...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Maçında Blockchain Kullanıldı!

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), dün oynanan Hollanda-Estonya 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ele maçında Blockchain tabanlı bilet uygulamasını denedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Maçında Blockchain Kullanıldı

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), dün oynanan Hollanda-Estonya 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ele maçında Blockchain tabanlı bilet uygulamasını denedi.

KNVB, Amsterdam Arena’da gerçekleşen Hollanda’nın 5-0 galibiyeti ile sonuçlanan maçta sahte bilet ve karaborsa satışların önüne geçmek için tasarlanan yeni nesil Blockchain tabanlı mobil uygulamasını kullandı.

Blockchain tabanlı mobil uygulama üzerinden biletler dijital ortamda PDF olarak dağıtıldı ve futbol severler stadyuma mobil uygulamayı kullanarak girebildiler. Taraftarların stadyuma giriş esnasında kullandıkları barkod yalnızca belirli bir zamanda ve belirli bir stadyumda oynanan müsabakada geçerli oluyor. Aynı bilet ile birden fazla stadyuma girilmesinin önüne geçiliyor.

Kaynakların aktardığına göre, Blockchain tabanlı test uygulamasının başarılı sonuçlar vermesi durumunda çözüm Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu’nun desteğiyle daha da geliştirilecek. Hem KNVB’nin hem de AFC Ajax’ın Amsterdam Arena’da dün oynana maçta ortaklaşa başlatılan “Change the Game Challenge” adındaki deneme uygulaması üzerinden bir dizi yenilikçi ürün geliştirmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner