Yükleniyor...

2020’de Bitcoin’de (BTC) Boğa Koşusunun Başlayacağını Gösteren 3 İşaret

30 Ocak'ta Bitcoin (BTC) tekrar 9.

bitcoin boğa mega

30 Ocak’ta Bitcoin (BTC) tekrar 9.400 dolar seviyesini kırdı ve 9.550 dolara kadar dayandı. Ardından gelen fiyat düzeltmesi sonrası en büyük kripto para yazım sırasında 9.300 dolardan işlem görüyor. Blockchain analiz firması Skew’e göre, Bitcoin’in fiyatı Ocak ayının başından bu yana neredeyse yüzde 30 arttı. Son 7 yılın ilk Ocak ayında kripto para piyasasında böyle bir performans görülmedi.

Bitcoin (BTC) Yatırımcıları Boğaların Geleceğine İnanmıyor

Bununla birlikte, uzun vadeli ayı piyasası birçok yatırımcıyı mahzun bıraktı. Birçok yatırımcı kısa vadede düşüşler olacağına kendini hazırlasa da uzun vadede kazanacaklarını düşünüyor. Kripto para piyasası bir kez daha yeşil bölgelere geçmiş olsa da, yatırımcılar kısa soluklu rallilerin sadece ölü kedi sıçrayışı olduğunu ve ayıların yakında tekrar üstünlük kazanacağını düşünüyor ancak aşağıdaki üç temel faktör boğaların uzun süren bir savaşı sonunda kazandığını ve koşularının başlayabileceğini gösteriyor.

1) Bitcoin, Kritik 200 Günlük Hareketli Ortalamanın (MA) Üzerine Çıktı

Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamayı piyasadaki yerini almasından bu yana sadece üç kez geçti: Mart 2012’de Ekim 2015’te ve Nisan 2019’da. Bu tarihlerde geçilen 200 günlük hareketli ortalamanın ardından en büyük kripto para yeni zirveler gördü.

Fundstrat’tan Thomas Lee, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in 27 Ocak’ta 200 günlük MA’yı geçtiği bilgisini kişisel Twitter hesabından paylaştı. Lee’ye göre, Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığında her zaman yüzde 80 artar ve Bitcoin’in boğa piyasasına tekrar girdiği anlamına gelir.

2) Bitcoin Hashrate’i Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Artan fiyatlar arasında Bitcoin ağı son zamanlarda yeni bir rekor kırdı. Bitcoin hashrate’i 123 kentilyon hash’e yükselerek rekor tazeledi bildirdi. Analistlere göre, bu, en büyük kripto paranın “yarılanmanın neden olacağı büyük boğa koşusu” için tam olarak çığlık attığının bir göstergesi.

Bitcoin blok ödülünün yarıya indirilmesine 100 günden daha kısa bir süre kaldı. Yarılanmanın, 9 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Bu olaydan sonra, Bitcoin’in blok ödülü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşecek. Analistlere göre, bu durum varlığın daha az bulunur olmasını ve daha değerli olmasına neden olacak.

3) Aktif Bitcoin Adreslerinin Sayısındaki Yükseliş

Ağ kaynaklarını izleyen Glassnode, aktif Bitcoin adreslerindeki değişimi gösteren bir grafik paylaştı. Glassnode’e göre aktif Bitcoin adreslerinin sayısı sert bir şekilde yükseldi ve bu, Bitcoin kullanımının sürekli olarak arttığının bir işareti.

Aktif Bitcoin adreslerindeki artış her zaman büyük bir ralliden önce görülmüştür. Örneğin, Ekim 2017’de tarihi boğa koşusundan önce de sert bir artış görülmüştür. Ayrıca, geçen yıl Haziran ayında yılın en yüksek seviyesi Bitcoin’in 13.796 dolara yükselmesiyle aynı dönemde aktif adres sayısı da artmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner