Yükleniyor...

2020 Bitcoin Halving ve Bitcoin Fiyatına Etkileri

Bitcoin topluluğu gelecek yıl başka bir Bitcoin halving (yarılanmaya) tanıklık etmeye hazırlanıyor.

AA

Bitcoin topluluğu gelecek yıl başka bir Bitcoin halving (yarılanmaya) tanıklık etmeye hazırlanıyor. Mayıs 2020’de gerçekleşecek yarılanma etkinliğinden, Bitcoin’in bir önceki yarılanmasından daha çok şeyler bekleniyor. Bildiğiniz gibi Bitcoin yarılanması, zaman zaman gerçekleşen ve Bitcoin ödülünü yüzde 50 oranında bölen bir olaydır.

2012’de gerçekleşen ilk Bitcoin (BTC) yarılanması ile madenciler için önceden 50 BTC olan blok ödülü yarılanmadan sonra 25 BTC olmuştu. 2016 yılında gerçekleşen yarılanma ile ödül 12.5 BTC’ye düştü. Bu durumda 2020 yılında yapılacak olan etkinlikle BTC ödülü 6.25’e düşecek.

Bitcoin Halving Dört Yılda Bir Gerçekleşiyor

Bitcoin halving dört yılda bir, 210.000 blokta bir gerçekleşiyor. Genel olarak Bitcoin’de ya da bir şekilde kripto pazarında, geçmişe ya da tarihsel davranışa dayanan teknik analiz, grafikler ve kalıplar, halving olaylarının fiyat tahmininde çok hayati öneme sahip olduğunu kanıtladı. Bir fiyatın muhtemel yönü veya sonucu, geniş bir yelpazedeki faktörler göz önüne alındığında, bu pazardaki fiyat eğilimleri kolayca belirlenemese de, çoğunlukla fiyat belirleyicilerinin eylemine bağlı olmuştur. Tıpkı ekonomi dünyasında olduğu gibi, kripto pazarındaki madeni paraların fiyatı çoğunlukla fiyat belirleyicilerinin hareketlerine göre değişir.

Bitcoin halving etkinliğinin yıllar içinde en büyük kripto para biriminin fiyatı üzerinde büyük bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bitcoin, 2013 yılında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan bin doları bulmuştu. İlk defa yarılanmanın başlamasından birkaç ay sonra gerçekleşen olay ile BTC tarihinde unutulmaz bir başarı yaşadı. Ardından Aralık 2017’de, Bitcoin fiyatının 20 bin dolara yükseldiğini neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gördük ve bu, bir önceki yılın ikinci Bitcoin halving etkinliğinin hemen sonrasıydı.

Bitcoin Artacak mı?

Bitcoin yarılanmasının Bitcoin’in fiyatını yükselmeye  iten bir katalizör olduğu kanıtlandı. Evet, bu önceki analizlere göre tek faktör olamaz, ancak Bitcoin’in her yarı fiyat olayından sonra fiyat artışına katkıda bulunabilecek diğer faktörler henüz bilinmemektedir. Geçmişteki davranış kalıplarına dayanan, prognostiklere kısmen gelişen bir pazar olarak, herhangi bir zamanda yarılanma olduğu zaman Bitcoin fiyatını ileriye götürmeye yardımcı olacak bazı kavramlar olmuştur.

Birçok kripto uzmanı, yarılanma sonrasında Bitcoin alımlarının sayısında bir artış olduğunu savundu. Önceden bilinen bir olay olduğu için yatırımcılar yarılanmadan sonra olumlu sonuçlar vermesi muhtemel olan  kripto para birimlerine düşme eğiliminde olurlar ve ardından kaçınılmaz karlarını telafi ettikten sonra piyasayı kırmızıya çekerek geri çekilirler.

Bitcoin pazarı günden güne gelişmeye devam ediyor ve uzmanların pazarda bir şeylerin neden ve nasıl gerçekleştiği konusunda hemfikir olup olmadıkları, bir sonraki yarılanmadan sonra çıldırmış bir boğanın piyasanın içinde olacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner