Yükleniyor...

2020 Yılına DeFi Saldırıları Damga Vurdu

Kripto istihbarat şirketi CipherTrace’ın yeni bir raporuna göre, kripto para saldırıları azalma eğilimine girerken, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) sektörüne yönelik saldırılarda ise patlama yaşandı.

2020 yilina defi saldirilari damga vurdu

Kripto istihbarat şirketi CipherTrace’ın yeni bir raporuna göre, kripto para saldırıları azalma eğilimine girerken, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) sektörüne yönelik saldırılarda ise patlama yaşandı.

Firmaya göre, kripto para dolandırıcılığı, hırsızlıklar ve hack saldırıları nedeniyle kaybedilen para miktarı, 2020’de 1,8 milyar dolara ulaştı. Bu miktar, 2019’da bildirilen 4,5 milyar dolardan önemli ölçüde daha az.

Reuters’a açıklama yapan şirket, DeFi saldırılarında çalınan toplam para miktarının geçen yıl “neredeyse ihmal edilebilir” bir miktardan katlanarak 98 milyon dolara ulaştığını söyledi. CipherTrace CEO’su Dave Jevans, merkezileştirilmiş kripto borsalarının güvenliği artırdığını, varlıkların ödünç verilmesi ve alınması için eşler arası yollar sunan protokollerden oluşan ve likidite sağlamak için getiri elde eden DeFi piyasasının ise savunmasız kaldığını söylüyor.

“Şirketler ve bireyler, güvenlik doğrulamasından geçmemiş DeFi ürünlerini piyasaya sürdüler. Yani insanlar burada bir zayıflık olduğunu anlıyor.”

DeFi Saldırıları Ön Plana Çıktı

Genel olarak kripto para piyasasına yapılan saldırılar her ne kadar azalmış gibi görünse de, 2020 yılına DeFi saldırıları büyük oranda damga vurdu. Kripto para topluluğu, uzun zamandır DeFi sektörüne yapılan saldırılar hakkında konuşuyor. ICO Analytics de bu kapsamda önemli bir araştırma yaparak, rapor yayınladı.

2020 yılı boyunca birçok DeFi protokolü saldırıya maruz kaldı. Protokollerden bazıları, fonlarını kısmen geri almayı başarırken, bazıları büyük kayıplar yaşadı. Bunlardan biri olan Harvest, 31,3 milyon dolar fon kaybı yaşadı. Maker, 8,3 milyon dolarlık bir kayıp yaşarken, Eminence Finance 7 milyon dolar, Value 5,4 milyon dolar, Akropolis ise 2 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. dForce ise çalınan 25 milyon dolarlık fonun tümünü geri almayı başardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner