Yükleniyor...

2020 Yılında Kripto Paraların Yasa Dışı Faaliyetlerde Kullanımında Keskin Bir Düşüş Yaşandı

Chainalysis tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Bitcoin 2020 yılında %300 değer kazanırken kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanımında da %53'ü aşkın düşüş kaydedildi.

hack skandalinda yeni gelismeler kucoin

Chainalysis tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Bitcoin 2020 yılında %300 değer kazanırken kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanımında da %53’ü aşkın düşüş kaydedildi.

2020 yılında kripto paralarla gerçekleştirilen işlemlerin yalnızca 10 milyar dolarlık kısmı yasa dışı faaliyetler için kullanıldı. 2019 yılında ise bu rakam 20 milyar doların biraz üzerindeydi.

Chainalysis
Kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılma oranı. Kaynak: Chainalysis

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız yıl Twitter’da skandal bir olay yaşanmış Barrack Obama, Bill Gates, Jack Dorsey, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesapları hack’lenmişti. Hack’lenen bu hesaplardan sahte Bitcoin çekilişleri gerçekleştirilmişti.

Bununla birlikte Chainalysis, PlusToken ponzi şemasıyla ilişkili tüm adreslerin doğrulanamaması nedeniyle 2020 yılı rakamlarının artmasını bekliyor.

Fidye Saldırılarında Büyük Artış

Kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılma oranı %7.1 seviyesindeyken kripto paralarla gerçekleştirilen fidye saldırılarında ise büyük bir patlama yaşandı ve %311 oranında yükseldi.

Chainalysis, ayrıca eksik raporlama nedeniyle gerçek rakamların önemli ölçüde artabileceğini de ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner