Yükleniyor...

2020 Yılının En İyi Fiyat Performansı Gösteren 15 DeFi Coin’i

CryptoDiffer adlı analiz firması, 2020 yılının en iyi fiyat performansı gösteren 15 adet DeFi kripto para birimini listeledi.

2020 yilinin en iyi fiyat performansi gosteren 15 defi coin i

CryptoDiffer adlı analiz firması, 2020 yılının en iyi fiyat performansı gösteren 15 adet DeFi kripto para birimini listeledi.

CryptoDiffer, 2020 yılının en iyi fiyat performansı gösteren DeFi kripto para birimlerini CryptoRank’ten aldığı verilerle bir liste haline getirdi. 10 Eylül’de hazırlanan listede bir numarada UMA (UMA) yer alırken onu hemen arkasından son zamanların en popüler kripto para birimi olan yearn.finance (YFI) izliyor.

Listede sıralama şu şekilde:

  1. UMA (UMA): %6412 artış
  2. finance (YFI): % 5251 artış
  3. xDai (STAKE): %4565 artış
  4. Orion Protocol (ORN): %2410 artış
  5. Just (JST): %2149 artış
  6. Serum (SRM): %1459 artış
  7. Unitrade (TRADE): %1190 artış
  8. im (ALEPH): %1098 artış
  9. OIN Finance (OIN): %765 artış
  10. WaykiChain Governance Coin (WGRT): %607 artış
  11. bZx Protocol (BZRX): %598 artış
  12. Wapped NXM (WNXM): %511 artış
  13. Balancer (BAL): %480 artış
  14. DIA (DIA): %354 artış
  15. SushiSwap (SUSHI): %238 artış

Hazırlanan bu listede son zamanlarda sürekli saldırıya uğramasıyla anılan bZx Protocol 11. Sırada yer aldı. DeFi coin’leri arasında sansasyon yaratan SushiSwap ise sonuncu sırada bulunuyor.

 UMA (UMA) Nedir? Ne İşe Yarar?

Listede bir numara yer alan ve son zamanlarda başarısıyla birçok yatırımcının dikkatini çeken UMA hakkında konuşalım.

UMA, Ethereum gibi izinsiz, halka açık blok zincirlerinin mümkün kıldığı finansal yenilikleri desteklemek için tasarlanmıştır. Fiat finansal türevlerinden ödünç alınan kavramları kullanan UMA, herhangi iki tarafın kendi finansal sözleşmelerini tasarlamasına ve oluşturmasına izin veren açık kaynaklı bir protokol tanımlar. Ancak geleneksel türevlerin aksine, UMA sözleşmeleri yalnızca ekonomik teşviklerle güvence altına alınır, bu da onları kendi kendini uygulayan ve evrensel olarak erişilebilir kılar.

Finansal piyasaların evrensel olarak erişilebilir ve açık olması gerektiğine derinden inandıklarını açıklayan UMA ekibi, bildiğimiz vizyonun küresel olarak finansal düzenleyiciler tarafından paylaşıldığını dile getiriyor. Merkezi olmayan finansmanın potansiyeli, tüketicileri koruyan bölgesel yasa ve düzenlemelere saygı duyulması koşuluyla gerçekten heyecan verici. Ekip UMA’yı, güvenli ve sorumlu finansal inovasyonu desteklemek için oluşturulmuş açık kaynaklı, izinsiz ve sansüre dayanıklı bir protokol olarak tanımlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner