Yükleniyor...

2021 Kripto Para Boğa Rallisi Dapp’leri Nasıl Etkileyecek?

Bir kripto para boğa koşusunun ortasında, merkezi olmayan uygulamalar üzerinde oluşan etkiye bakmak hayati önem taşıyor.

dapps

Bir kripto para boğa koşusunun ortasında, merkezi olmayan uygulamalar üzerinde oluşan etkiye bakmak hayati önem taşıyor. Bu kapsamda DappRadar bir yazı hazırlayarak bu konuya değindi.

Kripto para fiyatları güçlü bir şekilde artmaya devam ederken, blockchain topluluğunun 2021 umutları şimdiden gerçekleşiyor gibi görünüyor. Ancak dapp geliştiricileri ve kullanıcıları bu konuda farklı düşünüyor olabilir.

Herhangi bir büyük ölçekli kripto para fiyat oynaklığında olduğu gibi, Ethereum blokzincirindeki faaliyetler de artarak işlemlerin maliyetini yükseltti. Elbette bu, karmaşık DeFi konumlarına girip çıkarken milyonlarca dolarlık değer etrafında hareket eden balinaları etkilemez. Ama geri kalan için, NFT’leri basmaya, oyun oynamaya veya sadece 100 dolarlık token’ları değiştirmeye çalışırken bu durum zorluklar çıkarabilir.

Başarının Bedeli

DappRadar içeriğinde bu durumun yeni bir şey olmadığını belirtildi. Zaten bizim de defalarca haberini yaptığımız üzere gas fiyatları, Mayıs 2020’den beri Ethereum’da tarihsel olarak yükseliyor ve Ağustos’tan beri de çok yüksek bir seviyede bulunuyor. ETH için yeni fiyat aralığı ve DeFi dapps’ın genel başarısı, bir daha 1 doların altında gas ücretlerini görme ihtimalinin düşük olduğu anlamına geliyor.

Ancak artan sayıda yeni blokzincirleri de cazip hale geldiğinden farklı projelere yönelmek mümkün görünüyor. Güvenilir DeFi dapp’lerinde ERC20 token’larını kısa işlem süreleri ve nominal ücretlerle transfer eden blokzincirlerini kullanmak da mümkün.

Bu bağlamda, mevcut boğa koşusu, Compound, Aave ve Synthetix gibi şirketler tarafından bu yeni çözümleri -ister tamamen yeni blok zincirleri ister Katman 2 Ethereum tabanlı çözümler- geleceğe hazır hale getirmeleri amacıyla yürütülen deneyleri hızlandıracak.

Hangi şekilde bakarsanız bakın, 2021, dapps için 2020’den daha etkileyici bir yıl olacak şekilde şekilleniyor. Kripto para boğa koşusu devam ederken yeni projelerin damga vuracağı bir yıl görecek gibiyiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner