Yükleniyor...

2022 Asya Oyunları’nda, NFT Koleksiyon Satışları Gerçekleşecek

Çin, 2022 Asya Oyunları’nda ilk NFT koleksiyonunun satışını duyurdu.

asya oyunlari

Çin, 2022 Asya Oyunları’nda ilk NFT koleksiyonunun satışını duyurdu.

Eylül 2022’de Çin’in güneydoğu kıyısında yer alan Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou’da gerçekleşecek olan oyunların organizatörleri, bir sosyal medya gönderisinde, spor etkinliği tarihindeki ilk NFT koleksiyonu olduğunu duyurdu.

Her biri 39 Yuan (6 ABD Doları) değerinde olan ve etkinliğin meşalesini içeren sınırlı sayıdaki 20.000 NFT’nin Alibaba üyesi Ant’ın blok zinciri kolu olan Ant Chain tarafından Perşembe gününden itibaren satışa sunulacak.

10 milyondan fazla nüfusa sahip olan Hangzhou, Çinli teknoloji devi Alibaba’ya ev sahipliği yapacak.

Çin devlet medyasının NFT’lere karşı eleştirilerine rağmen 2022 Asya Oyunları’nda NFT koleksiyonu satışı gerçekleşecek. Securities Times gazetesi,  geçen hafta NFT’leri eleştirdiği fikir yazısı yayınladı ve dijital varlıkların ekonomiye hizmet etmesi gerektiğini önerdi.

Aktif olarak NFT yayınlayan Alibaba. Geçen hafta sonu, Alibaba’nın çevrimiçi perakendecisi Tmall, Çin’in geleneksel Sonbahar Ortası Festivali’ni kutlamak için bir atıştırmalık olan ve bir günde tükenen bir NFT ay pastasını piyasaya sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner