Yükleniyor...

2023 Neden Kriptolar için Harika Bir Yıl Olacak? (Sponsorlu)

2022'nin son çeyreğini tamamlayan kripto yatırımcıları ve işlemcileri, işlerin nasıl gelişebileceğini görmek için ileriye bakıyor.

2023 Neden Kriptolar icin Harika Bir Yil Olacak

2022’nin son çeyreğini tamamlayan kripto yatırımcıları ve işlemcileri, işlerin nasıl gelişebileceğini görmek için ileriye bakıyor.

Kripto paralar ve dağıtılmış ağ tokenleri için likit borsa piyasaları Kasım ve Aralık aylarına girerken, piyasa katılımcıları, 2023’te en çok kazandıracağını düşündükleri kriptolar için fiyat tahminleri yapmak amacıyla çeşitli gelecek senaryolarının olasılığını değerlendiriyor. 

Aşağıdaki rapor, hangi kripto paranın 2023’ün en çok kazandıranı olacağına dair en güncel tahminlerin kısa bir listesiyle tamamlanıyor. Heyecan verici yeni blok zinciri projeleri, gelecek yıl en avantajlı olacak şekilde ayarlandı ve piyasa gözlemcileri, yıl sonuna kadar veya 2023’ün ilk çeyreğine kadar satın alınan kripto paraların en yüksek getiriyi sağlamasını bekliyor.

2023 Yılında En Çok Kazandırma Potansiyeli Olan Kriptolar Arasında 1., 2., 3. ve 4. Nesil Zincirler Bulunuyor

Listeden de göreceğiniz gibi, en çok kazandıran kriptolardan bazıları 2017’den sonra çıkış yapan nispeten yeni projelerdir (bunlardan biri olan Metacade veya MCADE tokeni 4. Çeyrekte ön satış aşamasında ve 2023’ün 1. Çeyreğinde piyasaya sürülecek). Bazıları daha eski, ikinci nesil kripto paralar ve evet, çetenin reisi, kripto kralı — Bitcoin (BTC), 2023’te en çok kazandıran kriptolar listesinde hala yer alıyor.

Bu listenin ardında Bitcoin maksimalizmi, DeFi veya altcoin çılgınlığı yok. Bir projenin ne kadar eski veya yeni olduğu, ölçeğinin ve kapsamının veya sunduğu benzersiz değerin ne olduğu önemli değil. Kâr etmeye çalışırken önemli olan, değer yaratmak, temel analiz ve hangi kriptoların büyük hamleler yapmaya hazır olduğunu tespit etmek için öncü göstergelerdir.

Kurumsal Yatırımlar Artıyor

Kurumsal yatırımcılar, portföylerinin bir kısmını Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi daha büyük, daha eski, en iyi çok edilmiş kripto paralara tahsis etme konusundaki ilgilerini temkinli ama istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Bu da orijinal kripto paraların her yere ulaşan etkileri nedeniyle altcoinlere de önemli bir destek sağlayacaktır. Kripto piyasasının döngüsel boğa rallisi sırasında Bitcoin ve L1 blok zincirlerine büyük sermaye akışı, daha fazla yatırım getirisi arayışında olan yeni projelerin zincirlerin yolunu tutmalarına neden oluyor.

Özel sermaye şirketi CB Insights’ın şu anda kurumsal yatırımcılara kripto alanında finansal hizmetler sunan 105 şirketin özel üyelik gerektiren listesinin Eylül 2022 raporuna göre:

“İşlemler ve birinci sınıf brokerlikten varlık yönetimi ve DeFi’ye kadar kripto paraya olan kurumsal ilgi artıyor.”

CBI, raporuna şöyle devam ediyor:

“2022’nin başları, kurumsal kripto için umut verici görünüyordu. Bir Bitstamp anketine göre, kurumsal yatırımcıların %80’inden fazlası kripto paranın 10 yıl içinde ana akım haline geleceğini söylüyor.”

Shark Tank ile şöhreti yakalayan iş insanı Kevin O’Leary, BTC ve ETH gibi kripto paralar için yakın vadede bir yükseliş trendi göründüğünü tutkulu bir şekilde savundu. Çoğu emeklilik fonu ve devlet fonunun henüz kriptoya hiçbir şey aktarmadığını söylüyor.

Bunu yapmaya bir kez başladıklarında, hepsi çok hızlı bir şekilde gidecek ve çoğu varlıklarının yalnızca %1’ini kriptoya tahsis etse bile trilyonların neredeyse hepsi aynı anda akacak. O’Leary, bunun 2023’te olmasını beklediğini söylüyor. Satoshi biriktirmek için ikinci bir iş bulma zamanı. Kevin haklıysa, yatırımcıların burada en çok kazandıran kriptolarında uzun bir pozisyon almak için bir penceresi var ve bu pencere hızla kapanıyor.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımcıları Konsolide Oluyor

BTC için tüm adreslerin %50’den fazlası, fiyatlar Haziran ayında 19.000$ civarında sabitlendiğinden beri satoshilerini kârlatutuyor. 

Dolayısıyla, Kasım 2021’den bu yana devam eden “kripto kışı” fiyat düşüşüne rağmen, kripto gerçek anlamda sıkıntı çekmiyor. Bu sırada borsalar, Haziran ayından bu yana istikrarlı bir BTC ve ETH çıkışına tanıklık etti.

22 Ekimde sonlanacak 30 günlük dönem içinde 2,4 milyar dolar değerinden fazla bitcoin borsaları terk ederek özel cüzdanlara aktarıldı. Bu bir boğa piyasası sinyali, çünkü bu, kriptonun likit olmasını engelliyor ve alıcılara hemen satılabilmesini sağlıyor.

Koin severlerin uzun vadede elde tutma niyetine işaret ediyor, bu da likit kripto borsa piyasalarında koinin kıtlığını ve dolayısıyla da fiyatını artırıyor. Gresham Kanunu’nun gerçek zamanlı olarak meydana geldiğini görüyoruz.

Ekonomik Kriz Ana Akımın Dikkatini Kriptoya Daha Fazla Çekecek

Bu sırada, yaklaşmakta olan ekonomik kriz 2023’te kripto için boğa etkisi yaratacak. Erişilebilir kripto pazarında her zamankinden daha fazla insan var, ancak henüz bunu tam olarak benimsemediler. Bununla birlikte, yavaş yavaş, blok zincirinin varlığı, özellikleri ve faydaları konusunda giderek daha fazla bilinçleniyorlar.

Ve elbette, altyapı bu noktada, geliştiricilerin blok zinciri ağları kurmaya ilk başladığı son ekonomik kriz sırasında olduğundan çok daha fazla gelişti.

Kripto endüstrisini doğuran ve BTC’yi on yılın en iyi performans gösteren varlığı yapan şey, bu son ekonomik krizdi.

Yatırımcıların 2008’deki Büyük Durgunluktan sonra kriptoya yönelmeleriyle aynı nedenlerle, bir sonraki krizde de kripto için bir geri dönüş bekleyebiliriz. Sermayeyi çekmek, tutmak ve kullanmak için artık çok daha yaygın olmasıyla bu sefer işler daha da büyük olacak. 

Şimdi 2023’ün potansiyeli olan kriptolarına bakalım:

1. Metacade (MCADE)

*2023’da Yatırım Yapılacak En İyi Düşük Fiyatlı Kripto Parası: Metacade, 2023’ün ilk çeyreğinde merkezi (CEX) ve merkeziyetsiz borsalarda (DEX) ilk kez listelenmeye hazırlanan gelecek vaat eden bir oyun tokeni. Ekip, bu koini önde gelen ilk on kripto borsasının üç veya beşinde listelemeyi planlıyor.

Koin, DeFi oyuncularının bir araya gelerek inşa edip oynamaları için dünyanın ilk merkeziyetsiz oyun salonuna güç verecek. Metacade platformu, turnuvalar, katkıda bulunan içerikler, oyun testleri ve geliştirme ve staking yoluyla kullanıcılara yerel tokeni olan MCADE’den daha fazla kazanmaları için birçok başka yol sunacak. 

Axie Infinity (AXS) gibi P2E, DeFi oyun tokenlerinin yaşadığına benzer bir büyümeyle, yatırımcılar 2023’ün 1. çeyreğinde MCADE için büyük bir patlama yaşanmasını bekleyebilir, bu yüzden dikkatli olun!

>>> Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz <<<

2. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, piyasa değeri liderliği, aktif aylık kullanıcıları ve borsa sayısı, gözetim hizmetleri, ikinci katman zincir projeleri ve kripto paranın yörüngesindeki diğer BTC iştirakleri ve destekçileri ile tüm kriptoların kralı olarak hala sağlam bir yer edinmiş durumda. Girişimcileri, geliştirme topluluğu ve paydaşlarının 2022’de kaydettiği muazzam ilerlemeler nedeniyle, piyasalar fiyat konusunda soğukken, 2023’te güçlü bir bitcoin fiyatı rallisi bekliyorum.

3. BNB Coin (BNB)

BNB coin, piyasa payı ve kullanıcılar açısından Ethereum için bir numaralı tehdit olabilir. Sabit arz sınırına sahip, deflasyonist, kripto borsa hizmet tokeni, Binance borsasının popülaritesi nedeniyle son yıllarda güçlü bir büyüme yaşadı. Ama BNB Smart Chain Web3 dapp’leri oluşturması için bir hizmet tokeni olduğuna göre, 2023’te pek çok avantajı olacak.

4. Cardano (ADA)

Cardano, ilk olarak 2017’de piyasaya sürülen üçüncü nesil bir dapp blok zinciri. 2022’de de büyümeye devam ediyor. Örneğin bu ay, ödeme olarak ADA tokenleri kabul eden ilk teletıp uygulaması piyasaya sürüldü. Bunun olduğu gün, kripto analiz firması Santiment bir fiyat uyarısı gönderdi:

“Cardano şu anda, Ocak 2019’dan bu yana gerçekleşen değerine kıyasla en düşük göreli konumda yer alıyor. Bu, ortalama işlemci kayıplarına dayalı olarak değerinin olması gerekenden düşük olduğunun bir işareti. ADA fiyatı, MVRV Z-Skorunun bu seviyeye en son ulaşmasından sonraki 3 ayda ikiye katlandı.”

5. Dogecoin (DOGE)

Bitcoin çetenin resi kripto para ise, ki öyle, Dogecoin de internet meme’lerinin elebaşıdır. Muhteşem 2021 balonu, 2022 Sonbaharında patladığı zaman 2021’e göre ATH fiyatı yaklaşık %90 düştü ve yine de şu anda 2021 öncesi seviyelerinden yaklaşık 20 kat daha yüksekten işlem görüyor.

Proof-of-work, BTC çatalı, memecoin neden 2023’te en kazandıran kriptolardan biri olacak? Çünkü “internet meme’leri hayatımızdan çıkmayacak.” Bu, onu 2022’de yatırım yapmak için en iyi kuruşluk kripto paralar listesine yerleştiriyor.

6. Polygon (MATIC)

Polygon, Ethereum için en popüler ölçeklendirme çözümüdür. Yani Ethereum’un serveti söz konusu olduğunda, doğrudan Polygon’un servetinden de bahsetmiş oluruz. Ve L2 zincir çözümü, 2022’de dapp ekosistemini hızla büyüterek büyük hamleler yaptı.

Bu ay, üç Motley Fool yazarı, Nasdaq tarafından yayınlanan bir makalede MATIC’i “Patlayıcı Potansiyele Sahip Fiyatı 1$’ın Altındaki 3 Kriptodan” biri olarak adlandırdı. Bu listenin MATIC’i 2022 ve 2023’te yatırım yapmak için en iyi kripto paralardan biri olarak göstermesinin nedeni de budur.

7. Polkadot (DOT)

Polkadot, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmaya odaklanan bir 3. Nesil kripto para, ancak konsensüs ve güvenlik mekanizmalarıyla borsalarda geliştirilmiş ölçeklenebilirlik ve verimden de taviz vermiyor. Kripto sürdürülebilirliğine büyük bahis oynayan cepleri derin yatırımcılar, DOT‘un 2023’ün en çok kazandıran kriptolarından biri olmasını bekliyor.

8. Uniswap (UNI)

Uniswap, Ethereum blok zincirinde çalışan merkeziyetsiz bir borsa (DEX) kripto parası. Kripto meraklıları arasında popüler, çünkü otomatikleştirilmiş ve merkeziyetsiz bir borsayı, Ethereum birinci katman blok zincirinin sunduğu ödeme emniyeti ve güvenliği ile bir araya getiriyor. Bu merkeziyetsiz bir borsa ve koini yüksek işlem hacmi yaşanan dönemlerde değer kazanıyor. Yani, kripto fiyat volatilitesinden kaynaklanan kazançlara hazır olun!

9. Litecoin (LTC)

Litecoin, 2011 yılında piyasaya sürülen bir Bitcoin çatalı. Bitcoin çetenin resi kripto para ise, ki öyle, Litecoin de altcoin’lerin elebaşıdır. İlk olarak Bitcoin’in “dijital altın” söylemine karşılık, “dijital gümüş” olarak adlandırıldı. Mimble-Wimble yükseltmesinden sonra 2022’de daha fazla gizlilik ve bant genişliği geliştirmesi ile LTC’nin 2023’te en yüksek kazançları elde etmesini bekleyebilirsiniz.

Sonuç – Metacade (MCADE)

Kripto para sektörü, erişilebilir global pazarının tamamı tarafından tam olarak benimsenmeye doğru hızla ilerliyor. Katlanarak büyümenin doğası, önce yavaş, sonra birdenbire gerçekleşmesidir. Parabolik fiyat balonları, düzeltmeler, konsolidasyonlar ve ardından bir sonraki boğa rallisi başlayana kadar, bunun nasıl olacağına dair sarsıntıları zaten önceki dört kripto piyasası boğa rallisinde gördük.

Büyük bir ralli gerçekleştiğinde, kripto meraklılarının moon shot olarak adlandırdıkları şey, kripto fiyatlarının yukarı doğru muazzam, büyük bir ani değişim ile yeniden fiyatlandırılması olacak. 2023’ün büyük bir ralli mi yoksa aya doğru giden yolda bir sonraki balon mu olacağı kesin olarak bilinmiyor. 

Her iki durumda da, bugün bu listedeki 2023’te en çok kazandıracak kriptolar diğer şirketlerden herhangi birine, özellikle sağlam temelleri nedeniyle pazar 2023’e ve ötesine doğru ilerlerken gelecekteki büyüme potansiyeli nedeniyle Metacade (MCADE)’e daha yakından baktığınız için pişman olmayacaksınız. 

Platform şu anda Ön Satış Beta aşamasında ve 1,4 milyar token (toplamın %70’i) alınabilir durumda. Şu anda 125MCADE’i sadece 1$’a erken ödeme fırsatı olarak sunuyorlar, ancak bunların hızlı bir şekilde tükenmesi bekleniyor. Toplamda 9 aşama olacak ve son aşamada fiyatı 1$ karşılığında 50MCADE’e düşecek, bu nedenle bu fırsat çok sıcakken erkenden yakalamanız önerilir.

Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner