Yükleniyor...

2023 Yılında Takip Edilebilecek Kripto Paralar (Sponsorlu)

2023 yılında hangi tokenlara dikkat etmeniz gerektiğini düşünmenin tam zamanı.

2023 Yilinda Takip Edilebilecek Kripto Paralar Sponsorlu

2023 yılında hangi tokenlara dikkat etmeniz gerektiğini düşünmenin tam zamanı. Eğer aklınıza sağlam birkaç seçenek gelmiyorsa endişelenmeyin. Bu makale 2023 yılında takip listenizde olması gereken yedi sıcak kriptoyu size tanıtacak. 

1. Metacade (MCADE) – 2023 Yılının Taze Kriptolarından

Oyun dünyası “kazanmak için oyna” (P2E:Play-to-earn) konseptine giderek daha fazla yönelirken, özel platformlara duyulan ihtiyaç da hızla artmakta. P2E oyunları için özel tasarlanmış topluluk tabanlı bir platform olan Metacade‘e katılın. Metacade’de favori oyunlarınız aracılığıyla diğer oyuncularla bağlantı kurabileceğiniz alanlar, özel oyunların yer aldığı sanal bir oyun salonu ve P2E oyunlarından daha fazla kazanç elde etmenin çeşitli yollarını keşfedeceksiniz. 

Metacade’in temel hedeflerinden biri, sahip olduğu platformu GameFi ile ilgili her şey için tek adres haline getirmektir. Bu nedenle, liderlik tabloları, incelemeler, forumlar, sohbet odaları ve sektör uzmanları tarafından paylaşılan en yeni alfaları keşfedeceksiniz. Bunların hepsi ilerlemenize yardımcı olmak için tasarlandı. GameFi’deki en parlak beyinleri, bilgilerini başkalarıyla paylaşmaya teşvik etmek amacıyla Metacade, topluluğa incelemeler, tavsiyeler ve diğer faydalı içeriklerle katkıda bulunan kullanıcıları MCADE tokenları ile ödüllendiriyor. Oyun deneyiminiz ne olursa olsun, Metacade’i P2E oyunları için nihâi bir hedef haline getirerek kolaylıkla kazanmaya devam edebilirsiniz.

Fakat yalnızca bu kadar değil. Metacade oyuncuların sadece P2E oyunlarından daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onlara oynayacakları oyunların geleceğini doğrudan şekillendirme imkânı da tanıyor. Metacade 2023’ün ilerleyen dönemlerinde, topluluğun herkesin oynamak istediği oyunları üreten geliştiricilere doğrudan finansman sağlamasına olanak tanıyan bir özellik olan ilk Metagrant’ını verecek. 

İlk olarak geliştiriciler ortaya koydukları fikirleri Metagrant yarışmalarından birine gönderirler. Sonrasında MCADE sahipleri favori fikirlerine oy verir ve kazanan proje, geliştirmenin hızlandırılması amacıyla Metacade fonlarından finansman elde eder. Tamamlanan oyun daha sonra herkesin oynayıp keyfini çıkarabilmesi için Metacade’in sanal oyun salonuna eklenir. 

Tabii ki ademi merkeziyetçilik olmadan bu gerçek bir Web3 platformu olmazdı. Platformun geliştirilme süreci tamamlandığında, Metacade’in çekirdek ekibi geri çekilmeyi ve topluluğu merkezi olmayan otonom bir organizasyona (DAO) dönüştürmeyi planlıyor. Sonrasında topluluğun seçilmiş üyeleri projeyi yönetecek, MCADE sahipleri platformda yapılan değişiklikleri önerebilecek ve oylayabilecek. Bu şekilde Metacade, dünyada kendi topluluğu tarafından yönetilen ilk sanal oyun salonu haline gelecek. 

Bu gerçekleşmeden önce ve sonra Metacade’in güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, endişelenmenize hiç gerek yok. Metacade, blok zinciri denetimi, güvenliği ve şeffaflığı alanında lider kuruluşlardan biri olan Certik‘ten gerekli onayı aldı. Kullanıcıların güvenliğinden tam anlamıyla emin olmak için Certik, Metacade’in ekibi, akıllı sözleşme kodu ve tokenomikleri üzerinde derinlemesine kontroller gerçekleştirdi. Metacade ayrıca kasasından yapılan işlemleri yetkilendirmek için iki veya daha fazla özel anahtar imzası gerektiren çoklu imza cüzdanları kullanmaktadır. Bu özellik, Metacade bir DAO’ya geçtikten sonra bile geçerliliğini koruyacaktır. 

GameFi piyasasının 2023’te patlama yapması beklenirken, Metacade’in neden şu anda en sıcak kriptolardan biri olduğunu anlamak oldukça kolay. Topluluk merkezli yaklaşımının yeni P2E oyuncuları arasında son derece popüler olacağı neredeyse kesin. Metagrant ve bonkör ödüller gibi unsurlar ise Metacade’in sunduğu bu olanakları taçlandırıyor. Hepsinden iyisi, yerel MCADE tokenı hala presale aşamasında, yani bu içinde bulunduğumuz zamanlar platform daha fazla popülerlik kazanmadan önce katılmak için mükemmel zamanlama olacaktır! Bu nedenlerden dolayı Metacade, 2023’ün bir numaralı sıcak kriptosudur. 

>>> Metacade presale’e buradan katılabilirsiniz <<<

2. Ethereum (ETH) – Öncü Fayda Tokenının 2023 için Büyük Planları Var

Ethereum, en değerli ikinci kripto para birimi ve dünyanın lider akıllı sözleşme platformudur – şimdilik tartışmaya açık bir unvan. Bitcoin “dijital altın” olarak anılırken, Ethereum merkezi olmayan uygulamalar (dApps), DeFi projeleri ve NFT koleksiyonlarındaki yaygın kullanımı nedeniyle zaman zaman “dijital petrol” olarak da nitelendirilmektedir. 

Ethereum’un pek çok rakibi olsa da (bu listedeki bazı sıcak kriptolar da dâhil), bunların hiçbiri Ethereum’un gördüğü takdire ve benimsenme düzeyine ulaşamadı. Örnek vermek gerekirse, Aralık 2022 ortası itibariyle Ethereum, tüm DeFi ekosisteminde kilitlenen toplam değerin yaklaşık %57’sini oluşturmaktadır. Bu en yakın rakibi olan BNB Chain’in 5 katından daha fazla (DeFiLlama). 

Ethereum’un işlem hızlarını saniyede 100.000 TPS’nin (TPS:Transaction per second) üzerine çıkarması beklenen sharding’in 2023 sonbaharında uygulamaya konulmasıyla birlikte bu dominasyonun devam edeceği neredeyse kesin. Bu nedenle, Ethereum 2023 için en sıcak kriptolardan biridir.

3. Cardano (ADA) – Yarışı Yavaş ve İstikrarlı Olan mı Kazanır?

Cardano, Ethereum’un Layer-1’deki pozisyonuna yönelik en büyük tehditlerden biridir. 2017 yılında piyasaya sürülen Cardano’nun geliştiricileri, akıllı sözleşmeleri büyük ölçekte yürütebilecek güvenli bir platform yaratmayı amaçladı. Cardano’nun kurucuları, ağlarını geliştirme konusunda çok yavaş davrandıkları (örneğin akıllı sözleşmeleri ancak 2021’de kullanıma sundular) konusunda bazı eleştirilere maruz kalsalar da, akademik araştırmalarla desteklenen titiz yaklaşımlarının ağın istikrarının ve güvenliğinin temelini oluşturduğunu savunuyorlar. 

Bu yaklaşım, her biri yapılacak belirli bir iyileştirme alanına odaklanan beş geliştirme aşaması ile tanımlanmıştır. Mevcut aşama olan Basho, Cardano ağının ölçeklendirilmesi üzerinde çalışmaktadır. Bu, Cardano’nun TPS’sini teoride 1 milyonun üzerine çıkarabilecek bir ölçeklendirme yöntemi olan Hydra’nın 2023 yılında kademeli olarak uygulanmasını da kapsamaktadır. Bu gerçekleştiğinde Cardano piyasadaki en hızlı blok zincirlerinden biri haline gelebilir ve yeni yatırımların önünü açabilir. Hydra’nın ne derece başarılı olacağını henüz bilemesek de, bu Cardano’yu 2023’ün en sıcak kriptolarından biri olarak üçüncü sıraya yerleştiriyor. 

4. Polygon (MATIC) – Büyük İsimlere Sahip Birden Fazla Ortaklık MATIC’i Daha da İleriye Taşıyabilir

Polygon, geliştiricilerin Ethereum blok zincirini kullanmaya devam ederken ölçeklendirilebilirliği hayata geçirmelerini sağlayan bir çerçeve ve protokoldür. Ethereum’un yeteneklerini hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde destekleyen ve geliştiren öncü Layer-2 çözümüdür. Bu durum, Ethereum üzerine geliştirme yapmak isteyen ancak daha önceden düşük verim ve yüksek gaz ücretleri nedeniyle vazgeçen geliştiriciler için yeni kapılar açıyor. 

Ethereum’un daha önce bahsedilen sharding’e geçişi bile dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarının Polygon’a dâhil olmasını engellemedi. Starbucks, Reddit, Nike ve Meta, NFT projelerini desteklemek için Polygon’u kullanmaya başladı. Bu hamlenin sonuçları neler mi oldu? Ağdaki NFT alıcılarının sayısı %200’ün üzerinde arttı ve satışlar Aralık 2022 ortasında neredeyse %93 arttı. Disney Accelerator programına yakın zamanda kabul edilmesini de hesaba kattığınızda, elinizde 2023’ün en sıcak kriptolarından biri olduğuna şüphe yok. 

5. Toncoin (TON) – Telegram’ın Kripto Para Birimi

Sıcak kriptolardan bahsetmişken, Toncoin şu anda resmen alevler içinde yanıyor. Toncoin, şu anda aylık aktif kullanıcı sayısında Snapchat’e rakip olan popüler mesajlaşma uygulaması Telegram ile oldukça yakından ilişkilidir (Statista). Neden sadece yakından ilişkili? TON ya da The Open Network, Telegram’ın kurucu ortakları tarafından yaratıldı ancak SEC’in açtığı davayla karşı karşıya kaldı. Bu, onları Telegram’ın ağ geliştirmesini askıya almaya ve çalışmalarını açık kaynak kodlu geliştirme için yayınlamaya zorladı. 2022’de kullanıma açıldı.

TON’un geliştirilmesinin durdurulması kararı verilmesine rağmen, Telegram’ın onu (yasal olarak) uygulamasına entegre etmesini engellemedi. Ekim 2022’de Telegram, merkezi olmayan bir açık artırma platformu olan Fragment’i başlattı. Başlangıçta yalnızca kullanıcı adları alınıp satılabiliyordu. Ancak Aralık ayı başında Telegram, kullanıcıların Fragment üzerinden satın alabilecekleri blok zinciri tabanlı bir numara kullanarak SIM’siz kayıt işlemine erişebileceklerini duyurdu. 

İnternet merkezi olmayan ve güvenilmez bir geleceğe doğru ilerledikçe, Telegram gibi gizlilik odaklı uygulamalar bugün olduğundan çok daha önemli roller üstlenecek. Toncoin’in önderliğinde, TON’un 2023 için en sıcak kriptolardan biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Chainlink, zincir içi ve zincir dışı veriler arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan merkezi olmayan bir Oracle ağıdır. Bunu, bir veri kaynağı ile belirli bir blok zinciri arasında aracı olarak hareket ederek gerçekleştirir. Örneğin, pek çok DeFi projesi güvenilir fiyat verilerine erişmek ve zincirler arası iletişimi kolaylaştırmak için Chainlink’i kullanır. Bununla birlikte, Chainlink’in uzun vadedeki amacı, bankaların birbirlerinin blok zincirleriyle güvenilir bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanıyarak geleneksel finans sektörünü blok zinciri sektörüne entegre etmektir. 

Chainlink kripto alanında kritik bir görev üstlenmektedir. Buna rağmen, merkezi olmayan oracle alanındaki muhteşem inovasyonuna rakip olabilecek çok az şirket var. Özellikle merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) ile ilgili olarak oracle’lara duyulan ihtiyaç düşünüldüğünde, bu durum Chainlink’i durdurulması zor bir konuma getirmektedir. 

Karşılaştığı minimum rekabet düşünüldüğünde, Chainlink’in dünyanın dört bir yanındaki devletler tarafından tercih edilecek oracle olması muhtemeldir. Şu anda 50 ülkenin kendi CBDC’lerini geliştirdiği veya test ettiği (Atlantic Council) düşünüldüğünde, Chainlink mükemmel bir 2023 geçirebilir ve bu durum onu şu anda en sıcak altıncı kripto haline getiriyor. 

7. Filecoin (FIL) – Merkeziyetsiz Depolamanın 2023’te Yükselişe Geçmesi Bekleniyor

Filecoin, kullanıcıların FIL tokenleri karşılığında ücretsiz sabit disk alanlarını kiralamalarına olanak tanıyan ademi merkezi bir dosya depolama ağıdır. Dropbox, Amazon Web Services ve Microsoft Azure gibi geleneksel merkezi bulut depolama sağlayıcılarının aksine Filecoin, bireysel sağlayıcıların en düşük fiyatlı depolamayı sunmak için rekabet ettiği merkezi olmayan bir sistem kullanır. Bu sistem Filecoin’in merkezi hizmetlerden %99,5 daha ucuz depolama alanı sağlayabilmesine yol açmıştır (Cointelegraph). 

Filecoin’in çözmeyi amaçladığı ana sorunlardan biri, bulut depolama sektöründe mevcut olan merkezileşme ve sansürdür. Şu anda, bir grup sektör devi ciddi bir pazar payına sahip ve kullanıcılara şartlarını ve ücretlerini dayatabiliyorlar. Filecoin’in merkezi olmayan yaklaşımı daha adil, sansüre dirençli ve manipülasyona kapalı bir depolama sistemine imkân sağlıyor.

Huobi’nin merkezi olmayan depolamanın 2023’te artan bir talep göreceğini öngören yakın tarihli bir raporunun yanı sıra Filecoin, Ethereum zinciriyle uyum sağlayabilecek akıllı sözleşmeler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu gerçekleştiğinde, Filecoin’in kullanım oranı artabilir ve bu yüzden kendisi 2023 için en sıcak yedinci token konumunda. 

Metacade (MCADE) Şu Anda En Sıcak Kripto

Burada listelenen yedi sıcak kripto da 2023’te muhtemelen çok daha iyi performans gösterecek. Ethereum hükümdarlığını devam ettirecek gibi görünürken, Polygon ve Chainlink gibi projeler kripto ayı piyasasına rağmen güçlenmeye devam edecek gibi duruyor. Ancak 2023 yılının en iyi yatırım fırsatı olarak ele alındığında, Metacade açık ara galip olarak önümüze çıkıyor. 

Dünyanın hızla büyüyen sektörlerinden birinde güçlü bir konuma, oyuncu topluluğu göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir dizi önemli özelliğe ve merkezi olmayan yaklaşımı ile güvenliğe yönelik sağlam bir taahhüde sahip olan Metacade’in geleceğinde büyük bir başarının yattığı açık. Eğer siz de aynı fikirdeyseniz, Metacade presale’ine bir an önce göz atmak isteyebilirsiniz.

Şimdiden 1.25 milyon doların üzerinde MCADE tokenı, GameFi trendini yakalamak isteyen tecrübeli yatırımcılar tarafından satın alındı. Neyse ki, MCADE halen presale aşamasında, bu nedenle şimdi birkaç token almak uzun vadede kazanç sağlama ihtimalinizi artırabilir. 

1. aşamada her bir MCADE 0,008 dolar değerindeydi ve 9 aşamanın her birinde artan fiyatla birlikte, son aşamada 0,02 dolar değerine ulaşacak. Bu da 2.5 kat artış anlamına geliyor.

Bu makalede bahsedilen coinleri buraya tıklayarak eToro‘dan satın alabilirsiniz.

Metacade presale’ine buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner