Yükleniyor...

8 Trilyon Dolarla Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi BlackRock’tan Bitcoin Hamlesi

Dünyanın en büyük fon yöneticisi Bitcoin'e yatırım yapabilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na başvuruda bulundu.

blackrocktan btc hamlesi

Dünyanın en büyük fon yöneticisi Bitcoin’e yatırım yapabilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Blackrock’un Çarşamba günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda dosyalanan belgelerine göre dev varlık yönetim şirketi Bitcoin vadeli işlemlerine başlamaya hazırlanıyor. SEC kayıtlarındaki belgelere göre yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri 8 trilyon doları bulan BlackRock’un iki farklı fonu için türev işlemlerine izin verilen varlıklar arasında Bitcoin de bulunuyor.

BlackRock Kripto Para Piyasasını 8’e Katlıyor

Yönetimi altındaki varlıkların toplam tutarı kripto para piyasasının toplam değerinin neredeyse 8 katı büyüklüğünde olan BlackRock’un bu hamlesi kripto para topluluğunda heyecan yarattı.

Bununla birlikte BlackRock’un Bitcoin vadeli işlemlerini hangi borsada gerçekleştireceği henüz açıklanmadı. Ancak SEC’te dosyalanan belgelere göre BlackRock’un sadece fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlemleri gerçekleştirebilecek. Bu noktada CME, CFTC’ye kayıtlı fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlemleri sunan tek türev borsası olarak ön plana çıkıyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink, daha önce yaptığı açıklamada Bitcoin’in ABD doları için bir tehdit olabileceğini kaydetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner