Yükleniyor...

Ethereum (ETH) Berlin Hardfork’unun Ayrıntıları

Son ETH1 sert çatallarından birinin gündemi, çıkış tarihi ile birlikte açıklandı:

eth berlin hardfork

Son ETH1 sert çatallarından birinin gündemi, çıkış tarihi ile birlikte açıklandı: 15 Nisan 2021. Peki menüde neler var?

Ethereum’un (ETH) Berlin hardfork’u, ikinci bir blok zincirine bir dizi optimizasyon güncellemesi getirecek. Paradigm dijital varlık yatırımları firmasından Georgios Konstantopoulos, Berlin’e dahil edilecek EIP’lerin listesini paylaştı.

Yeniden gözden geçirilen gas maliyetleri, alt yordamları ve ölçeklenebilirlik: Berlin’e hoş geldiniz!

Ethereum (ETH) geliştiricilerinden gelen en son bilgilerine göre, Ethereum’un Berlin hardfork’u mainnet için 12.244.000 blokta, Goerli Testnet için 4.460.644 blokta, Rinkeby Testnet için 8.290.928 blokta ve Ropsten Testnet için 9.812.189 blokta etkinleştirilecek. Bu nedenle, yükseltmenin 15 Nisan 2021’de gelmesi bekleniyor.

Çoğunlukla, Berlin gündemine dahil edilen iyileştirmeler, gas harcama mantığına optimizasyon getiriyor. Berlin sonrası Ethereum’da, “eyalet” yuvasına veya hesabına ilk kez erişildiğinde artan ücretler tahsil edilecek. Ayrıca EIP-2200, Ethereum (ETH) blok zincirine yönelik DDoS saldırılarını önlemek için ek gas maliyetleri getiriyor.

EIP-2930, Konstantopoulos tarafından “vatansız” Ethereum’a (ETH) doğru büyük bir adım olarak tanımlanıyor. Bu nedenle, Ethereum’un (ETH) “durum boyutu” ile ilgili iyi bilinen sorunu ele alıyor. Mevcut 10-100 GB düzeyinde, düğüm operatörlerinin pahalı ve yavaş SSD’ler kullanmasını sağlar. Bu güncelleme, Ethereum’un (ETH) “Katman 1” ölçeklenebilirliği açısından da çok önemli.

Son olarak, sistem mantığını yükseltmek ve daha verimli hale getirmek için Ethereum Virtual Machine’de (EVM) yeni ilkeller -alt rutinler- tanıtıldı.

Londra Hardfork’unun 2021 Temmuz’da Yapılması Planlanıyor

Konstantopoulos, merakla beklenen EIP-1559’un Berlin’e dahil edilmeyeceğini itiraf etti. Bu, işlem ücretlerinin yakılmasını içerir ve Ethereum (ETH) ağındaki geçici tıkanıklığı gidermek için dinamik blok boyutları sunar.

Ayrıca Solana’dan Anatoly Yakovenko’ya BLS12-381 güvenlik güncellemesinin Berlin’e dahil edilmeyeceğini açıkladı. Ancak, Londra hardfork’unda uygulanabilir. Konstantopoulos’a göre, Londra yükseltmesi “zorluk bombasını etkisiz hale getirmek” için Temmuz ayında etkinleştirilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner