Yükleniyor...

Bitcoin SV (BSV) Yeni Bir %51 Saldırısına Uğradı

Bitcoin SV, analitik firması CoinMetrics.

51 saldirisi bsv

Bitcoin SV, analitik firması CoinMetrics.io tarafından bildirildiği üzere, dün 18:45 civarında başlayan başka bir %51 saldırısına maruz kaldı ve bu da zincirin üç adede kadar versiyonunun aynı anda çıkarılmasına neden oldu. Haziran ayının sonundan bu yana bu ağa yapılan beşinci saldırı.

Firma tarafından yapılan daha fazla raporlama, tüm Bitcoin SV düğümlerinin “maksimum 14 blok derinliğe sahip derin bir yeniden düzenleme” kaydettiğini ve daha fazla yeniden düzenleme olayı olmamasına rağmen, büyük madencilik havuzlarında senkronizasyon çakışmalarının meydana geldiğini bildirdi.

%51 saldırısı, bir Proof of Work blok zincirinin hash oranının (veya hesaplama gücünün) %50’sinden fazlasının kontrolünü ele geçiren bir grup madenci tarafından bir blok zincirine yapılan saldırıyı ifade eder. Düzgün çalıştığında, ağ toplu olarak bu işlemlerin geçerli olduğunu kabul ettiğinde yeni işlem blokları eklenir. Ancak tek bir varlık ağdaki toplam hash gücünün yarısından fazlasını kontrol ederse, çoğunluk kuralları olarak işlemlerin geçerliliğine bakılmaksızın kendi bloklarını oluşturabilirler.

Konuyla ilgili konuşan CoinMetrics’in ürün müdürü Lucas Nuzzi, şunları söyledi:

“Birileri Bitcoin SV’ye ciddi bir biçimde zarar vermeye çalışıyor.”

Edinilen bilgilere göre saldırı yaklaşık 3 saat sürdü.Bitcoin SV bu kaybın ardından %5 oranında düşüş yaşadı ve yazının yazıldığı sırada 135 dolardan işlem görüyordu.

BSV’ye yapılan bu tür saldırılar, mevcut sürümünde Ethereum’un yanı sıra Bitcoin’i de içeren Proof of Work blok zincirleri için ciddi bir risk oluşturuyor. Ethereum Classic, Ağustos 2020’de hızlı bir şekilde art arda bir dizi %51 saldırısına uğradı, 10.000’den fazla bloğu bozdu ve milyonlarca dolarlık zarara mal oldu. Ayrıca, daha önce birçoğunun değişmez ve “hacklenemez” olduğuna inandığı bu tür ağlar için önemli bir itibar darbesiydi.

Kasım 2018’de Bitcoin Cash blok zincirinin tartışmalı bir çatalı olan Bitcoin SV, “Satoshi’nin Vizyonu” anlamına gelir – Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya atıfta bulunur. BSV, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Avustralyalı bir blockchain girişimcisi olan Craig Wright tarafından yönetiliyor, ancak iddiası blockchain endüstrisinde geniş çapta tartışıldı ve çürütüldü. Bu saldırıların ardından Bitcoin SV, Huobi ve OKEx dahil olmak üzere çeşitli kripto borsalarından askıya alındı ​​ve bu, bu son saldırının ardından daha fazla askıya alma olasılığını ortaya çıkardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner