Yükleniyor...

Kripto Varlık Piyasası, Altın ve Hisse Senetleri ile Paralel Hareket Ediyor, Bu Ne Anlama Geliyor?

Kripto para piyasası altın ve hisse senetleri ile paralel hareket ediyor.

kripto varlik piyasasi altin ve hisse senetleri ile paralel hareket ediyor bu ne anlama geliyor

Kripto para piyasası altın ve hisse senetleri ile paralel hareket ediyor. Bunun nedeni kurumsal yatırımlar olabilir.

Son Santiment verilerine göre, Bitcoin, altın ve hisse senetlerinin piyasada güçlü bir şekilde ilişkili olduğu görülüyor. Bitcoin son iki gün neredeyse %7 düşerken, S&P 500 ve altın sırasıyla %2.2 ve %0.7 düştü.

Bitcoin Neden Hisseler ve Altın ile Korelasyon İçinde?

Daha önce Bitcoin, kurumsal yatırımcılar arasındaki popülerlik nedeniyle geleneksel varlıklar ve emtialarla karşı karşıyaydı. Ancak son yıllarda Bitcoin, kurumlardan büyük bir fon girişi gördü ve blokzinciri veya teknolojinin kendisiyle ilgilenmeyen ve sadece spekülatif perspektiften alım satım yapan özel yatırımcıların ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Geleneksel varlıklarla ortaya çıkan korelasyona ek olarak Bitcoin, volatilitede bir düşüş yaşadı. 30 günlük ortalama volatilite 2012’den bu yana giderek azalıyor ve 2012’deki %3.7’ye kıyasla şu anda ortalama %3’te kalıyor. Bitcoin’in doğasında gözlemlenen bu değişiklikler ve kitlesel olarak benimsenmesi, geleneksel spekülasyon yöntemlerine daha da yaklaşan kripto varlık trader’ının davranışında değişikliğe yol açtı.

kripto varlik piyasasi altin ve hisse senetleri ile paralel hareket ediyor bu ne anlama geliyor 1

Bu gözlem, hisse senedi veya emtia piyasaları düştüğünde, ikisi arasındaki gelişmiş benzerlikler nedeniyle kripto varlık piyasasının da büyük olasılıkla onları takip edeceği sonucuna varıyor.

Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Kurumsal benimseme ve artan hacim, Bitcoin’i kitleler için daha uygun bir yatırım fırsatı haline getiriyor. Öte yandan, özel ve kurumsal yatırım davranışı farklıdır ve daha az riskli alım satım stilleri ve stratejilerine bağlı olarak daha güçlüdür. Dolayısıyla bu, büyük olasılıkla, önümüzdeki yıllarda Bitcoin için sürekli bir volatilite düşüşü anlamına gelecek.

Yayın saati itibariyle Bitcoin 44.200 dolardan işlem görürken ve altın 1.780 dolar aralığında hareket ediyor. Diğer taraftan US500 endeksi %2’den fazla düştü ve 1 ayın en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner