Yükleniyor...

İzmir’de Kripto Para Madenciliği Operasyonu Düzenlendi

İzmir’in Menderes ilçesindeki bir iş yerine düzenlenen baskında kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlara el konuldu.

kripto para madenciligi

İzmir’in Menderes ilçesindeki bir iş yerine düzenlenen baskında kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlara el konuldu. Cihazların gümrük kaçağı olduğu tespiti yapıldı.

Menderes Kısık Sanayi Bölgesi’ndeki bir işyerine İzmir Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kripto para madenciliği yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçerek adrese operasyon düzenledi.

Yapılan arama sonucunda 22’şer kripto para üretim cihazı ile bilgisayar anakartı, 19 adet 4 GB RAM, 20 işlemci, 38 güç kaynağı, 320 ekran kartı, 28 adet 32 GB taşınabilir bellek, 24 soğutucu fan bulundu. Cihazların gümrük kaçağı ve piyasa değerinin 1 milyon 522 bin lira olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan iki kişi A.B. ve M.B. ‘Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu’na aykırılık’ suçuna tabi tutuldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner