Yükleniyor...

Bu Hafta Kripto Para Dünyasında Neler Oldu? (30 Aralık 2019 – 3 Ocak 2020)

Japonya’nın Amazon’u Rakuten’de Sadakat Puanları Kripto Paraya Dönüşüyor “Japonya’nın Amazon’u” olarak da bilinen Rakuten, kullanıcıların kazandığı sadakat puanlarını kripto paraya dönüştürüyor.

kerem findik kripto para haftalik ozet

Japonya’nın Amazon’u Rakuten’de Sadakat Puanları Kripto Paraya Dönüşüyor

“Japonya’nın Amazon’u” olarak da bilinen Rakuten, kullanıcıların kazandığı sadakat puanlarını kripto paraya dönüştürüyor. İsteyen kullanıcılar puanlarıyla Bitcoin, Ether veya Bitcoin Cash satın alabilecek.

Rakuten Wallet ile dönüştürülecek

Rakuten’in yaptığı açıklamada, puanlarını dönüştürmek isteyen kullanıcıların Rakuten Wallet isimli dijital cüzdanı kullanabileceği belirtildi. Açıklamada bir “Rakuten Super Point”in bir Yen’e (yaklaşık 0,0091 ABD Doları) eşit olduğu da paylaşıldı. Ayrıca uygulamada kapsamında sadece Rakuten Super Point’in kripto paraya çevrilebileceği bilgisine de yer verildi. Bununla birlikte sınırlı dönem promosyonlarıyla kazanılan puanlar kripto paraya aktarılmayacak.

Aylık ve haftalık sınırlar var

Rakuten’in bu hamlesinin ayrıntılarına baktığımız da bazı sınırlamalar söz konusu. Örneğin, “Diamond” üyeler tek seferde en fazla 50 bin puan dönüştürebilirken, diğer üyeler en fazla 30 bin puanla sınırlanmış durumda. Bununla aylık olarak “Diamond” üyeler en fazla 500 bin, diğer üyeler ise 100 bin puan dönüştürme hakkına sahip.

Euro 2020’nin Biletleri Blockchain ile Satılacak

UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (Euro 2020) biletlerini Blockchain ile satacağını açıkladı. UEFA bu amaçla 20 bin VIP bileti satmak için Ethereum mobil cüzdan tedarikçisi AlphaWallet  ile işbirliğine gidecek.

UEFA için bilet güvenliği önemli

UEFA bu adımla bilet güvenliğini sağlamak istiyor. Biletleri dijitalleştirmek, servis sağlayıcıların UEFA’nın merkezi bilet sistemine bağlanmak zorunda kalmadan biletleri doğrulayabilmeleri anlamına geliyor. Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan AlphaWallet CEO’su Victor Zhang, VIP bilet sahiplerinin bu hizmeti konaklama, ulaşım ve alışveriş gibi hizmetlerde indirimlere erişmek için “her hizmette bir hesap açmadan ve gerçekten gerçek bir biletiniz olduğunu doğrulamak için uzun bir süreçten geçebileceğini” söyledi.Zhang, bundan böyle kâğıt, kayıt işlemi ve kopyala/yapıştır gibi süreçlerin ortadan kalktığını ifade etti. Bununla birlikte UEFA bilet için kullandığı aracıları da ortadan kaldıracak ve bu şekilde gelirlerini artırmış olacak.

Akıllı kontratla karaborsacılar ortadan kalkacak

Zhang ayrıca bu uygulamayla biletleri daha yüksek fiyatlarla satan karaborsacıların da ortadan kalktığını sözlerine ekledi.  “Bu artık birincil veya ikincil piyasa olmadığı anlamına geliyor, sadece bir serbest, açık ve düzenlenmiş pazar olacak” diyen Zhang,  “Burada “serbest” [daha az] daha küçük anlamına gelir; “açık” ise katılmak isteyen herkese açık; “düzenlenmiş” ise kuralların akıllı kontratlarla belirlendiğini ortaya koyuyor” diyerek açıklamalarını detaylandırıyor.

Euro 2020, 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında Avrupa’nın 12 farklı ülkesinde düzenlenecek. Öte yandan, turnuvada toplam 3 milyon bilet satışa çıkarılacak.

Fransa’da Kripto Para İçin Lisans Başvurusu Yapılabilecek

Fransa Finansal Piyasalar Düzenleyici Kurumu (AMF), kripto varlık servis sağlayıcılarının (DASP) lisans almak için başvurabileceklerini açıkladı. AMF, DASP’ların başvuruları için takip etmeleri gereken kuralları ve yönergeleri geçtiğimiz hafta içinde yayımladı. Kural ve yönergeler, Avrupa’da yasalaşan ilk kripto yasama paketlerinden biri olan Fransa’nın PACTE yasasına (İşletmelerin Büyümesi ve Dönüşümü İçin Eylem Planı) dayanıyor. PACTE Mayıs 2019’da geçtiğini not edelim.

Başvuru için neler gerekli?

DASP’lerin başvurmak için, AMF’ye iki yıllık bir iş planı, firmanın hizmete gireceği dijital varlıkların bir listesini, firmanın faaliyet göstereceği bölgelerin listesini ve firmanın organizasyon şemasını ile istenebilecek diğer belgeleri göndermesi gerekiyor.

Lisanslı DASP’lerin profesyonel tazminat sigortası veya asgari miktarda yedek fona, en az bir etkili üst düzey yöneticiye, esnek BT ​​sistemlerine, bir iç kontrol sistemine, bir talep işleme prosedürüne, çıkar çatışmalarını ve prosedürleri önlemek için bir organizasyona sahip olması gerekiyor. Bununla birlkte kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemek için gerekli prosedürlere de uyum sağlanması zorunlu.

Fransa’daki firmalar için isteğe bağlı

Öte yandan, lisans Fransa’da faaliyet gösteren kripto firmaları için isteğe bağlı. Fransız hükümeti sadece kripto para saklayıcılarının ve itibarî para-kripto veya kripto-itibarî para hizmetleriyle ilgilenen herhangi bir firmanın kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı nedenleriyle AMF’ye kaydolmasını zorunlu tutuyor.

Ömer Ergin: Kripto Para Dünyasında 2019 Böyle Geçti

Kripto Para Dünyasında 2019 Böyle Geçti

Sitemizde 2019 yılında kripto para dünyasını ele alan değerli bir içerik yayımlandı.  İnfografik şeklindeki içerik, 7 farklı başlık altında 2019’u gözden geçiriyor. İnfografiklerde BTC, ETH, XRP, Tether (USDT) ve LTC gibi kripto paraların 2019’u nasıl geçirdikleri değerlendiriliyor. Bununla birlikte, yerli kripto para borsaları ve küresel kripto borsalarının geçtiğimiz yıl nasıl performans gösterdikleri de diğer infografiklerde karşımıza çıkıyor. Bu değerli içeriği arşivinize eklemenizi öneririz.

Erkan Öz: YouTube ne yapıyor?

YouTube

Sitemiz yazarlarından @_erkanoz, YouTube’un kripto para haber sitelerine ait kanalları silmeye başlamasını ele alan bir yazı yayımladı.  Erkan Öz yazısında YouTube’un bu kanalların neden kapattığını bir açıklama yapmadığına dikkat çekiyor ve kanal sahiplerinin konuya dair bir açıklama beklediğini vurguluyor. Öz üç farklı kesimden gelen iddiaları paylaşıyor ve kendi görüşünü, “…YouTube’un sahibi kim? Google. Daha önce Google kripto paralara karşı bu tip bir politika uygulamış mıydı? Evet. Geçen yıl Google, Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili reklamları bir anda yasaklamıştı. Bu şok haber Bitcoin fiyatının bile düşmesine neden olmuştu. Yasak ancak üç ay sonra Eylül 2018’de kalkmıştı. Facebook da benzer bir yasak getirmiş sonra bu politikadan vazgeçmişti. O dönemde ABD otoriteleri Bitcoin ve Ethereum’un dolandırıcılık ya da menkul kıymet olmadığına hükmetti. Yasaklar muhtemelen bu netliğin getirilmesi ile kalktı…” ifadeleriyle dile getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner