Güney Kore Blockchain Tabanlı Elektronik Seçim Sistemini Test Ediyor • Coinkolik
Yükleniyor...

Güney Kore Blockchain Tabanlı Elektronik Seçim Sistemini Test Ediyor

ZDNet'in haberine göre Güney Kore, elektronik seçim sistemi için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Elektronik Seçim Sistemi Blockchain

ZDNet’in haberine göre Güney Kore, elektronik seçim sistemi için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Güney Kore Bilim, Bilişim ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı ve Ulusal Seçim Komisyonu (NEC), elektronik seçim sistemine entegre Blockchain teknolojisini birlikte test etmeyi düşünüyor.

İlk test önümüzdeki ay yapılacak ve testler Seul Ulusal Üniversitesi’nin Blockchain Society ile birlikte Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından gerçekleştirilecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Blockchain’in gücü ile seçmen kimlik doğrulamasının sorunsuz bir şekilde yapılacağı ve büyük oranda tasarruf sağlanacağı belirtiliyor.

İlk testin ardından NEC, oylama sistemlerini yükseltmek için yapay zeka (AI), büyük veri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinin ekleneceğine dikkat çekerek, sistemin çevrimiçi oylama için kullanımı hakkında nihai bir karar verecek.

Benzer bir Blockchain tabanlı oylama sisteminin ABD’nin Batı Virginia eyaleti seçimlerinde kullanılması planlanıyordu. Kasım ayındaki erken seçimlerden sonra, ABD’nin Dışişleri Bakanı, 24 eyaletteki denizaşırı 144 askeri personelin Blockchain tabanlı Voatz adındaki mobil bir platform aracılığıyla başarılı bir şekilde oy kullandığını kaydetti.

Uzmanlar seçimler için Blockchain teknolojisinin potansiyelinin son derece yüksek olduğu dile getiriliyor.

Bu yıl dünya çapında Ukrayna, Katalonya ve Japon Tsukuba gibi birçok ülke ve şehir Blockchain tabanlı elektronik seçim sistemini değerlendirdiklerini açıkladı.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
0
Düşüncelerinizi duymak istiyoruz, lütfen yorum yapın.x