Hindistan Merkez Bankası (RBI), CBDC’lerin çevrimdışı işlevselliğini ve sınır ötesi işlemlerdeki potansiyelini araştırıyor.
Hindistan’ın merkez bankası ve düzenleyici kurumu olan RBI, geçtiğimiz yıl başlattığı CBDC operasyonlarında sıkı çalışıyor. RBI, kısa süre önce piyasaya sürdüğü CBDC’lerin çevrimdışı işlevselliğini test etmeye başladı. Dijital rupi olarak tabir edilen bu CBDC’nin, sınır ötesi işlemlerde ne gibi potansiyeller yaratabileceğine de bakılıyor.
Hindistan, CBDC Konusunda Ciddi Adımlar Atıyor
Hindistan Merkez Bankası (RBI), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) konusunda ciddi adımlar atmaya başladı.
Hindistan’da, kripto para birimlerine yönelik karşıt görüşlere rağmen, teknolojik hamlelerin ülkeye kazandırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hindistan, blockchain teknolojisine yönelik araştırmacı yaklaşımının yanında, CBDC’ler konusunda da girişimlerde bulunuyor.
Hindistan Merkez Bankası (RBI) İcra Direktörü Ajay Kumar Choudhary, Hindistan’ın CBDC’si olan dijital rupinin çevrimdışı işlevsellik konusunda test edildiğini masaya koydu.
CNBC TV18‘e konuşan Choudhary, RBI’nin, dijital rupinin sınır ötesi kullanımlarını ve başka ülkelerdeki eski sistemlerle bağlantı kurma potansiyelini incelediğini aktardı. Ayrıca Choudhary, konuyla ilgili şunları söyledi;
“Özel sektörün ve fintech’lerin CBDC’ye katılımını heyecanla bekliyoruz. Özellikle çevrimdışı ve sınır ötesi CBDC işlemlerinde katkılarını göreceğiz.”