Yükleniyor...

Miami Bitcoin Konferansı’nın 2. Gün Konuları: Litecoin, Yeni Coinler ve Yasal Düzenlemeler

Miami Bitcoin Konferansı’nın ikinci günü de salon yine tıklım tıklımdı.

Miami Bitcoin Konferansı’nın ikinci günü de salon yine tıklım tıklımdı. Miami Beach Konferans Salonu’nun iki salonuda da katılımcılar bulunuyordu ve fuaye alanında Bitcoin ile Kriptopara ile ilgili iş yapan şirketler ürünlerini ve servislerini tanıtıyor.

Konferans’ta görüşülen ve üzerinde tartışılan konulara gelirsek:

charlie leeLiteCoin

Bitcoin Miami Konferansı’nın gözde konuşmacılarından biri Charlie Lee oldu. Lee, şu anda Coinbase için çalışsa da, Litecoin’in yaratılmasında büyük bir rol oynamış ve Bitcoin’in “lite” versiyonu olduğu için Litecoin ismini önermişti.

Katılımcılara, “Bazıları beni Satoshi Lite olarak çağırıyor.” Diye şaka yapmayı da ihmal etmedi Charlie Lee.

Charlie Lee, Google’da çalışırken Litecoin projesini, Bitcoin mining öğrenmek için bir bahane olarak hayata geçirdiğini söyledi. Lee için yeni bir coin yaratmak, diğer kriptopara birimlerini kullanmaktan daha iyi bir fikirdi. Charlie Lee, Bitcoin’in sunduğu açık-kaynaklı kodlar ile Litecoin’i yarattıktan sonra, onu daha uygun bir hale getirebilmek için hataları düzeltmek gerektiğini ve bu sayede popülaritesini artırdığını belirtiyor.

Charlie Lee’nin söylediğine göre Litecoin, Bitcoin’den daha farklı protokollere sahip ve Bitcoin’den 4 kat daha fazla işlem hacmine sahip. Ek olarak Litecoin, Bitcoin’den 4 kat daha fazla üretilebiliyor. (Bitcoin üretim sınırının 4 katı kadar üretim sınırı var.) Litecoin son zamanlarda 1 milyar dolar piyasa değerine sahip.

Charlie Lee, Litecoin’in bir ödeme sistemi olarak Bitcoin’in alternatifi olacağı düşüncesinde, ve bu kanısını da birbirinin alternatifi olan bir çok kredi kartı firmasının bulunması ile destekliyor. Bildiğimiz gibi Visa ve American Express bir çok şirket tarafından ödemelerde kabul ediliyor.

ASIC mining hakkında da olumlu düşüncelere sahip olan Charlie Lee, Litecoin’in Coinbase entegrasyonu ile ilgili şuanlık bir planlarının olmadığını söyledi.

Yeni Coinler de Konuşuldu

Bitcoin Miami Konferansı’nın ikinci gününde yeni altcoinler hakkında da konuşuldu.

Sabah saatlerinde Vitalik Buterin, geliştirdikleri kriptopara platformu Ethereum’dan bahsetti. Bitcoin’in yapısı itibariyle TCP/IP için geliştirilmediğini söyleyen Buterin, Bitcoin’i daha çok SMTP’ye (the Simple Mail Transfer Protocol) benzetiyor. Buterin, Ethereum’un, yeni altcoinler yaratmak için harika bir platform olduğunu belirtti.

Buterin konuşmasında Ethereum’un geleceğini de bir anlamda göstermek için, “Sadece bir kriptopara birimi değil, 1000’lercesini yaratalım.” cümlesini kullandı.

Konferanstaki bir çok katılımcı ve melek yatırımcı Brock Pierce, yeni altcoinlerin geliştirilmesini pek de uygun görmüyor. Çünkü yeni altcoinler geliştikçe kriptopara birimlerinde bir parçalanma olacak ve bu da Bitcoin’in gelişimini negatif yönde etkileyecek. Brock Pierce konuşmasından sonra, “Bitcoin 2014 yılında 5.000 dolar olacak, belki de 10.000 dolar…” diyerek Bitcoin’le ilgili gelecek tahminlerini de belirtti.

Yasal Düzenlemeler

Politikacıların çoğu, hala Bitcoin ve kriptopara birimlerine karşı nasıl bir tavır takınacakları ve yapacakları düzenlemeler hakkında emin değiller. Konferanstada Bitcoin ile ilgili düzenlemeler ve uyum çalışmaları da popüler konulardan oldu.

Bu paneldeki konuşmacılar Patton Boggs LLP ortağı Carol van Cleef, Perkins Coie kıdemli danışmanı Jacob Farber, SilkRoad ceza avukatı David Aylor ve Gunster Law ortağı Gabriel Caballero idi. Bu konuşmada Paul Buitink moderatörlük yaptı.

regulation

Caballero, konuşma sırasında SEC’in (Securities Exchange Commission) bu konuda ne kadar sessiz olduğundan bahsetti. Kriptopara birimleri ile yapılan alışverişlerde SEC’in bu alandaki güvenliği sağlamak için rolü oldukça büyük. Caballero, bu tip paraların gelişiminden sonra hükümetlerin ortak kararlar ile politikalar yürütmesinin gerekli olduğuna değinerek, eğer Bitcoin’de bir düzenlemeye gidilecekse, bu düzenlemelerin uluslararası düzeyde kullanılması gerektiğini söyledi.

Huku firması Perkins Coie de, panelde bir çok Bitcoin girişimini temsil ederken, kıdemli danışman Jacob Farber, düzenlemeyle ilgili problemlemlerin bir noktada çözüme kavuşacağı düşüncesinde. Farber’a göre, Bitcoin bu uyum sorunlarını kendi gelişimiyle birlikte çözecek gibi gözüküyor.

Gelecek ve Kapanış Notları

Blockchain.info CEO’su Nicolas Cary, bu endüstrinin ışık hızında ilerlediğini söyledi ve ardından yazılımcı ve Bitcoin savunucusu Andreas Antonopoulos’u takımlarına kazandırdıklarını belirtti.

Blockchain.info sözcüsü, şu anda 1.4 milyon kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Cary, konuşmasında Bitcoin’in geleceğinin parlak olduğunu ve bu geleceğin, yazılımcıların geliştirdikleri ulaşılabilir uygulamalar sayesinde daha da parlak olacağını belirtti.

Cary, konferanstaki son konuşmacıydı. Daha sonra organizatör Moe Levin tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak, “500 katılımcı bekliyorduk, şu anda 1.200 katılımcı var. İki gün öncesinden konferansın tüm biletleri satılmıştı.” dedi.

Miami Bitcoin Konferansı, kriptopara birimleri ile ilgili yeni şeyler öğrenmek isteyen ve yeni kişilerle tanışmak isteyen katılımcılar için oldukça güzel bir organizasyondu.

Alttaki resim, coindesk.com sitesinden alınmıştır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner