GÜNCELLEME: Ross Ulbricht’in annesi ve avukatı, duruşmada alınan karar ile ilgili tepki gösterdiler. İlgili video aşağıdadır.
2013 yılında yasadışı aktiviteler gerçekleştirildiği gerekçesi ile kapatılan Silk Road’ın kurucusu olarak yargılanan Ross Ulbricht, 3 hafta önceki duruşmanın ardından suçlu olarak bulundu.
Ross Ulbricht; uyuşturucu trafiği, para aklama gibi suçlardan yargılanmıştı. Karara bağlı olarak Ulbricth, Silk Road’ın kurucusu “Dread Pirate Roberts” olarak yargılanırken, avukatlarının savunması kafalarda soru işaretleri uyandırıyor.
Duruşmada Silk Road’ın kurucusunun Ross Ulbricht olduğu kabul edilirken; kendisinin sitedeki kontrolünü, Silk Road’ın daha uyuşturucu pazarı haline gelmeden bıraktığı belirtiliyor. Savunmaya göre Ross Ulbricht, bilgisayarına kanıtlar yerleştirilmiş masum biri.
Duruşmada Mt.Gox’un eski CEO’su Mark Karpeles’in de “Dread Pirate Roberts” olma ihtimalinin göz önünde bulundurulduğunu ve duruşmada savunmasının alındığını belirtelim. Karpeles’in konu ile ilgili attığı tweet ise, kendisinin görüşlerini yansıtmakta.
This is probably going to be disappointing for you, but I am not and have never been Dread Pirate Roberts.
— Mark Karpeles (@MagicalTux) 16 Ocak 2015
Hatırladığınız gibi, Ross Ulbricht’in bilgisayarında, Silk Road’da kullanıldığı iddia edilen Bitcoinler bulunmuş ve daha sonra bunlara US Marshals tarafından el konulup açık artırmaya çıkarılmıştı.
Öne çıkarılsan görsel, dailydot.com
Kaynak,
https://mashable.com/2015/02/04/ross-ulbricht-guilty-silk-road/