Yükleniyor...

Uniswap vs Sushiswap: DeFi Savaşları Neden Faydalı?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) savaşları sadece likidite savaşından çok sağlıklı rekabetle ilgilidir.

sushiswap vs uniswap defi savaslari

Merkeziyetsiz finans (DeFi) savaşları sadece likidite savaşından çok sağlıklı rekabetle ilgilidir. Kripto para yatırımcıları DeFi dünyasından çıkan projelere akın ettikçe mevcut DeFi patlamasını durdurmak mümkün olmayacak. Rekabetin kızışmasına şaşmamalı, zaten DeFi savaşları daha yeni başlıyor. Uniswap ve Sushiswap, bu savaşın en önemli tarafları.

Blockchain tabanlı uygulamalar şeffaftır ve doğası gereği merkezden uzaklaştırılmıştır. Tüm süreçler şeffaf ve güvenilir olduğundan, yatırımcılar ve kullanıcılar kavramsal olarak neler olup bittiğini bilirler. Bununla birlikte, açık kaynaklı projeler basitçe kaynak kodunda küçük değişiklikler yapılarak çatallanabilir veya güncellenebilir.

DeFi Savaşları Kızışmaya Başlıyor

Sınırlı bir arenada faaliyet gösteren ve sınırlı kullanıcıya hizmet veren şirketler arasında rekabetler ortaya çıkabilir. DeFi yeni büyüme kilometre taşlarına ulaştıkça, projeler artık güçlü bir kullanıcı tabanı ve ürün portföyü ile güvenilir gelir akışlarına sahip bir hale geliyor. Protokol savaşları kızıştıkça, rakipler tarafından daha fazla hizmet sunulduğu için topluluk artan rekabetten yararlanmaktadır. Herhangi bir yeni oyuncu, piyasaya sadece yeni bir kod girerek girebilir.

DeFi savaşları, bazı bilinmeyen geliştiricilerin Uniswap modelinde küçük değişiklikler yaparak Sushiswap’i başlatmasıyla Ağustos 2020’de başladı. Yeni platform, Uniswap’in yaptığı her şeyi ve daha fazlasını sundu. SUSHI token’ını piyasaya sürdü. SUSHI token’ı yeterince cazip değilmiş gibi, likidite sağlayıcılarına heyecan verici teşvikler ve ödüller teklif edildi. Hiç şüphe yok ki Sushiswap, Uniswap’in kullanıcı tabanını ele geçirmek ve daha da fazla likidite kontrolünü ele geçirmek için hızla güç kazandı.

Avantajlar arasında gelişmiş ticaret uygulaması, artan ticaret hacmi ve daha fazla piyasa katılımcısı bulunuyor. Şu anda, Uniswap yalnızca ücretlerle günde yaklaşık bir milyon dolar kazanıyor. Yanıt olarak Sushiswap, arenaya “Yield Farming”i getirerek iyileştirilmiş bir token dağıtım sistemi sundu. Süreçte platform likidite kazandı.

Likidite Savaşı Aslında Nasıl Çalışıyor?

ETH şeklindeki likidite, birçok Uniswap havuzuna sunulmaktadır. Her kullanıcının likidite payı ‘Uniswap-LP-Pool-Tokens’ ile temsil edilir. Hisse, orantılı olarak sağlanan SUSHI token’ları oluşturmak için bir Sushiswap sözleşmesine yatırılır.

Kullanıcı likiditesi doğrudan SUSHI token’ları aracılığıyla platforma bağlanır. Akıllı sözleşmeler stake edilir ve SUSHI’ye dönüştürülür, böylece Uniswap havuzlu varlıklara dönüştürülür. Böylelikle Uniswap likiditesi kademeli olarak Sushiswap’e alınır.

Yaklaşık 2 milyar dolar değerinde “Uniswap-LP-Pool-Token” Sushiswap’in bir parçası haline geldi. Daha sonra, geliştiriciler için SUSHI ödülleri şaşırtıcı oldu, çünkü Sushiswap’teki stake etme yüzde 1000 APY sağladı. Sonuç olarak, SUSHI token fiyatları, piyasa değeri 300 milyon dolara ulaştığında tavan yaptı.

Sushiswap Gölgelerden Çıkıyor: Artık Bir Klon Değil

Gelişen bir kullanıcı tabanıyla Sushiswap, tam teşekküllü bir ekosistem haline geldi. Yardım hattını genişletecek gibi göründüğü için ileride birçok entegrasyon ve işbirliği var. Uniswap’in UNI yönetişim token’ını çıkarması, pazar liderinin Sushiswap’ı yasal bir tehdit olarak gördüğünü gösterir. Bu da bir savaşın ikinci adımıdır.

DeFi savaşları tıpkı Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’in ilk günlerinde olduğu gibi şekilleniyor. Ancak bu durumda uygulamalar çatal olarak adlandırılabilir. Yerleşik oyunculardan üstün ürünler ortaya çıktıkça, DeFi savaşlarının yatırımcılara daha fazla fayda sağlaması muhtemeldir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner