Yükleniyor...

2019’da Starbucks’dan Aldığınız Kahvenin Ödemesini Bitcoin ile Yapabilirsiniz

Bir süredir Starbucks'ların Bitcoin ile ödeme kabul edeceği söylentileri ortalıkta dolaşıyor.

Starbucks Bitcoin Kripto Para

Bir süredir Starbucks’ların Bitcoin ile ödeme kabul edeceği söylentileri ortalıkta dolaşıyor. Doğal olarak söylentiler kripto para topluluğu tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor. Ağustos ayında medyanın da konuyu manşetlerine taşıması üzerine Starbucks’ın medya sorumlusu söz konusu söylentileri yalanlamıştı.

Bugünlerde ise yine benzer söylentiler gündemde. 2019’da Starbucks’ın Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmek yerine kripto para birimini ABD dolarına dönüştürme fırsatı vereceği iddia ediliyor. Bir bakıma Starbucks’lar kripto para ATM’si görevi görecek. Şu anda ABD’de 4.000’i aşkın kripto para ATM’sinin bulunduğunu da hatırlatalım.

Dünya çapında 27 binden fazla mağazası bulunan Starbucks günde ortalama 13 milyon müşteriyi ağırlıyor. Günlük müşterilerinin her birinin 5 dolarlık kahve satın aldığını baz aldığımızda günlük Starbucks’larda yapılan satış tutarı 70 milyon doları aşıyor. Yıllık yapılan satış miktarı ise 25 milyar doları buluyor.

Starbucks müşterilerinin yüzde 1’lik kısmının Bitcoin’i ABD dolarına dönüştürerek kahve alması durumunda kripto para birimlerinin piyasa değerinde 250 milyon dolarlık artış görülebilir. Böylesi bir gelişme kripto paraların dünya genelinde benimsenmesini destekleyecektir.

İş ortakları arasında Microsoft ve Starbucks’ın yer aldığı Intercontinental Exchange ICE, Bitcoin vadeli işlemler platformu Bakkt’ın geçtiğimiz haftalarda gecikmeli de olsa faaliyetlerine başlayacağını duyurmuştu. Bakkt’ın 12 Aralık’ta faaliyete geçmesi bekleniyordu, ancak alınan karar ile bu tarih 24 Ocak 2019’a ertelendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner