Yükleniyor...

Bitcoin’in Piyasa Değerini 200 Milyar Dolardan 3 Trilyon Dolara Çıkartacak Formül Ne?

Yapay zeka ve biyoteknoloji gibi yıkıcı yeniliklere yatırım yapmaya odaklanan Ark Invest, Bitcoin'in önümüzdeki beş yıl içinde mevcut 200 milyar dolarlık piyasa değerinden 3 trilyon dolara çıkabileceğini, yani 10 kattan fazla yükseliş yaşayabileceğini düşünüyor.

Bitcoinin Piyasa Degerini 200 Milyar Dolardan 2.5 Trilyon Dolara Artiracak Formul Ne

Yapay zeka ve biyoteknoloji gibi yıkıcı yeniliklere yatırım yapmaya odaklanan Ark Invest, Bitcoin’in önümüzdeki beş yıl içinde mevcut 200 milyar dolarlık piyasa değerinden 3 trilyon dolara çıkabileceğini, yani 10 kattan fazla yükseliş yaşayabileceğini düşünüyor.

Kapsamlı bir analizde, Bitcoin’in değer değişimi için yerleşim ağlarından başlayarak çok sayıda pazarı ele geçirebileceği öne sürülüyor.

“Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde, toplam 14,7 trilyon ABD Doları tutarındaki mevduatlar, her yıl bankalar arasında ve bankalar arasında 1.3 katrilyon dolarlık uzlaştırma hacimleri üretiyor.

Bitcoin ağının değer olarak kabaca 200 milyar dolardan 1.5 trilyon dolara 7 kattan fazla ölçekleneceğine inanıyoruz.”

Ark Invest tarafından, “İyi bir genel ve özel anahtar yönetimi ile, Bitcoin’in ele geçirilemeyeceğine inanıyoruz” diye de eklendi.

“Eğer insanlar yatırımlarının %10’unu Bitcoin’e tahsis etse; bu olasılık küresel olarak ortalama %5 olsaydı, Bitcoin’in piyasa değeri veya ağ değeri 200 milyar dolardan 2.5 trilyon dolara 10 kattan fazla artabilirdi.”

Bu, Ark Invest’in görüşüne göre Bitcoin’in altından daha iyi olmasıyla tamamlanıyor:

“Destekçiler genellikle Bitcoin’i dijital altın olarak adlandırır çünkü fiziksel altının birçok özelliğini geliştirir.

Bitcoin sadece kıt ve dayanıklı olmakla kalmaz; aynı zamanda bölünebilir, doğrulanabilir, taşınabilir ve aktarılabilirdir ve bunların tümü merkezileşme tehdidinden korur.

Araştırmamıza göre, fiziksel altın pazarından %10 pay alacak olsaydı, Bitcoin’in ağ değeri bugünkü 200 milyar dolarlık tabanının 5 katı olan yaklaşık 1 trilyon dolar artabilirdi.”

Bu durum özellikle orta ila az gelişmiş ülkelerde enflasyonla ilgili potansiyel pazarla bir şekilde örtüşmektedir:

“Bitcoin tüm bir ekonomiye hizmet edecek kadar gelişmemiş olsa da, altyapısı kritik kütleye ulaştıkça gelişen pazarlarda bitcoin talebinin artması gerektiğine inanıyoruz.

Geleneksel kural ve düzenlemelerden bağımsız ve genellikle diğer varlık sınıflarının davranışıyla ilgisiz olan Bitcoin, oynaklığına rağmen iyi çeşitlendirilmiş portföylerde stratejik bir tahsis görevi görebilir.

Geleneksel varlık sınıfları ve bitcoin arasındaki düşük korelasyonların kendine özgü riskleri en aza indirmesi ve genel oynaklığı düşürmesi gerektiğine inanıyoruz, bu da daha yüksek riske göre ayarlanmış getiri sağlar.

Bitcoin’in diğer varlık sınıflarına göre düşük korelasyonunu göstermek için, Mayıs 2010’dan Haziran 2020’ye kadar 10 yıl boyunca Bitcoin ile diğer dokuz varlık arasındaki 90 günlük sürekli korelasyonu hesapladık. Bu örnekte önerildiği gibi, Bitcoin büyük ölçüde geleneksel varlık sınıfları ve çeşitli hisse senetleriyle ilintisizdir.”

İlişkisiz bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’in bu kalitesi ile ilgili bu raporla birlikte “her varlığa ilişkin korelasyonların sıfır civarında merkezde olma eğiliminde olup, çok az korelasyon olduğunu veya hiç korelasyon olmadığını” sonucuna varılmıştır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner