Yükleniyor...

Altın ve Dolar Fiyatlarında Son Durum Ne? 1 Mart 2022

Ukrayna-Rusya gerilimiyle birlikte yükselişe geçen altın ve dolar fiyatlarında cuma günü düşüş yaşanmıştı.

altin dolar fiyat

Ukrayna-Rusya gerilimiyle birlikte yükselişe geçen altın ve dolar fiyatlarında cuma günü düşüş yaşanmıştı. Bugün ise yeninden yükselişe geçmeye başlayan altın ve dolar fiyatlarında savaşın seyri etkili oluyor.

Ons altın haftanın ikinci gününde saatler 10.00’u gösterdiğinde 1908 dolardan işlem gördü. Savaşın seyrine göre hareket eden ons altın, gün içerisinde en düşük 1902 dolar, en yüksek ise 1911 dolar seviyelerinde görüldü.

Gram altın fiyatı ise ons altın ve dolar kurundaki hareketlerden etkilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ons altının sert yükselmesi sonrası gram altın 920 liraya kadar yükselmişti. Mart ayının ilk gününe 848 liradan başlayan gram altın, gün içerisinde en düşük 843 lira, en yüksek ise 849 lira seviyelerinde görüldü. Saat 10.00’da gram altın 846 liradan işlem gördü.

Günün aynı saatlerinde çeyrek altın alış fiyatı 1354 liradan ve satış fiyatı 1384 liradan işlem gördü.

Bugün Altında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Altın Tasarruf Sistemi bugün uygulamaya giriyor. Yeni sistemle beraber vatandaşın doğrudan çeyrek hesabı açmalarına da yarından itibaren başlanacak.

Dolar ve Euro Fiyatlarında Son Durum Ne?

dolar euro fiyat 2

Dolar/TL, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasıyla geçen hafta 14,62 lira seviyesine kadar yükselmişti. Yeni haftanın ikinci gününde dolar 14 liranın altından işlem gördü. Saat 10.00’da dolar 13,87 lira civarında seyrediyor.

Günün aynı dakikalarında euro ise 15,60 lira seviyelerinde işlem gördü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner