Tom Lee’nin başkanlığını yaptığı Bitmine, 25 bin ETH daha satın alarak son üç günde gerçekleştirdiği toplam alımı 125 bin ETH’ye çıkardı.
Tom Lee’nin başkanlığını yürüttüğü Bitmine, Ethereum hazinesini büyütme stratejisi kapsamında çarşamba günü yaklaşık 41 milyon dolar değerinde 25 bin ETH satın aldı. Zincir üstü verilere göre gerçekleşen işlem, şirketin son günlerde hızlanan ETH birikiminin devamı niteliğinde. Satın alımla birlikte Bitmine’ın son üç günde edindiği toplam ETH miktarı 125 bine ulaştı.
Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre alım işlemi çarşamba günü TSİ ile yaklaşık 18.22’de gerçekleşti. Paylaşıma eşlik eden Arkham Intelligence verileri, fonların Bitmine’ın saklama hizmeti sağlayıcısı BitGo’ya ait bir sıcak cüzdandan transfer edildiğini gösterdi. Şirket söz konusu işlemleri henüz resmî olarak doğrulamadı ancak Bitmine genellikle varlık alımlarını haftalık açıklamalarla kamuoyuna duyuruyor.
Son üç günde 125 bin ETH toplandı
Lookonchain verilerine göre Bitmine son üç gün içerisinde toplam 125 bin ETH satın aldı. Mevcut piyasa fiyatlarıyla bu alımların değeri yaklaşık 205 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.
Bu rakam, şirketin bir önceki hafta açıkladığı ETH alım miktarına oldukça yakın. Bitmine, pazartesi günü yaptığı açıklamada geçen hafta yaklaşık 207 milyon dolar karşılığında 126.971 ETH satın aldığını duyurmuştu.
Şirketin son açıkladığı verilere göre toplam Ethereum rezervi 5.543.872 ETH seviyesine ulaştı. Bu miktar, dolaşımdaki yaklaşık 120,7 milyon ETH arzının yüzde 4,59’una karşılık geliyor. Böylece Bitmine, toplam Ethereum arzının yüzde 5’ine sahip olma hedefinin yaklaşık yüzde 92’sine ulaşmış durumda.
Ethereum düşerken alımlar devam ediyor
Bitmine’ın agresif alım stratejisi, Ethereum fiyatındaki sert geri çekilmenin yaşandığı bir dönemde sürüyor. Verilere göre ETH, 2026 yılının başından bu yana yüzde 44’ten fazla değer kaybetti ve haberin yayımlandığı sırada 1.642,7 dolar seviyesinde işlem görüyordu.
DropsTab verilerine göre şirketin elindeki toplam ETH varlıkları üzerinde yaklaşık 9,9 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bulunuyor. Buna rağmen Bitmine yönetimi alımlarını yavaşlatmak yerine hızlandırmayı tercih ediyor.
Şirket Başkanı Tom Lee daha önce yaptığı değerlendirmelerde Ethereum’daki fiyat düşüşünün ağın temel göstergelerini yansıtmadığını belirtmişti. Lee’ye göre mevcut geri çekilme, şirket açısından ETH birikimini artırmak için bir fırsat oluşturuyor.
Bitmine yeni imtiyazlı hisse ihracına hazırlanıyor
Bitmine, bu ayın başlarında finansman tarafında da yeni bir adım attı. Şirket, yıllık yüzde 9,5 temettü oranına sahip Seri A sürekli imtiyazlı hisselerden 3 milyon adet satışa sunmak için başvuruda bulundu.
Hisse başına nominal değeri 100 dolar olarak belirlenen yeni ürünün, Strategy’nin STRC ürününe benzer bir yapıda olduğu belirtildi. Söz konusu hisselerin New York Borsası’nda BMNP koduyla işlem görmesi planlanıyor.
Şirketin bu hamlesi, Ethereum odaklı hazine stratejisini destekleyecek ek sermaye kaynakları oluşturma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Hisse fiyatında gerileme görüldü
Bitmine’ın ETH birikimini sürdürmesine rağmen şirket hisseleri çarşamba gününü düşüşle tamamladı. Verilere göre BBMNR hisseleri günü yüzde 3,46 kayıpla 15,64 dolar seviyesinde kapattı.
Şirketin son günlerde gerçekleştirdiği yüksek hacimli ETH alımları henüz resmî haftalık raporlarla doğrulanmış değil. Piyasa katılımcıları, Bitmine’ın bir sonraki açıklamasında son üç günde gerçekleştiği belirtilen 125 bin ETH’lik alımın ayrıntılarını ve toplam rezerv miktarındaki güncellemeleri takip edecek.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.





