Yükleniyor...

2020’de Kripto Para Borsalarında Neler Oldu?

borsa 1

2020’de Kripto Para Borsalarında Neler Oldu?

2020‘de kripto para dünyasının genişlemesi ve ana akımda kendine yer edinmesi ile birlikte, kripto para ekosisteminin önemli parçalarından olan kripto para borsaları, dikkat çekici birçok gelişmeye sahne oldu. Gelin, bu gelişmelere bir göz atalım.


Türkiye’de Kripto Parayla İşlem Yapanların Oranı %0,7

23 Temmuz 2020

Türkiye’nin en yüksek işlem hacmine sahip dijital varlık işlem platformu Paribu’nun Akademetre iş birliğiyle yaptığı “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması”nın bir sonucuna göre, Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı %0,7.


Bu Yıl 1.4 Milyar Dolardan Fazla Kara Para Kripto Borsalarına Taşındı

26 Temmuz 2020

Blockchain güvenlik şirketi Peckshield’in sonuçlarını Temmuz ayında paylaştığı analize göre, 1,4 milyar dolardan fazla kara para kripto para borsalarına taşındı.


BtcTurk ile TFF Arasında Sponsorluk Anlaşması

18 Ağustos 2020

BtcTurk ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. BtcTurk, bu şekilde hem kadın hem de erkek milli takımının ana sponsorluğunu üstlendi.


Uniswap’tan Dev AirDrop

16 Eylül 2020

Merkeziyetsiz borsa Uniswap, borsayı 1 Eylül’den önce kullanmaya başlayan tüm kullanıcılara 16 Eylül’de 400 UNI dağıttı. Dağıtımın gerçekleştiği dönemde 400 UNI, 1200 dolar civarına karşılık geliyordu ve bu kripto para topluluğunda büyük heyecana neden oldu. 


KuCoin Hack’lendi

26 Eylül 2020

KuCoin, 26 Eylül’de hackerların saldırısına uğradı. Önce sistemsel bir saldırı olduğunu söyleyen borsa, daha sonra yaptığı resmi açıklama ile saldırıya uğradığını doğruladı. Borsadan 150 milyon dolar değerinde Bitcoin ve ERC-20 token’ı çalındı.


BitMEX’e Kara Para Aklama Suçlaması

1 Ekim 2020

BitMEX’e 1 Ekim’de ABD Federal Mahkemesi tarafından kara para aklama suçlamaları ile dava açıldı. Borsanın sahipleri Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed’in platformu kara para aklamak için kullandığı iddia edildi. 


OKEx, Tüm Para Çekme İşlemlerini Durdurdu

16 Ekim 2020

OKEx, 16 Ekim tarihinde para çekme işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Borsa, özel anahtar sahiplerinden birinin bir soruşturma nedeniyle kamu görevlileriyle işbirliği yaptığını ve bu nedenle de geçici olarak bu kararı aldığını açıkladı.


Paribu, Kripto Parayla Ödeme Kartını Duyurdu

26 Ekim 2020

Paribu CEO’su Yasin Oral 26 Ekim’de, Paribu’nun Visa iş birliği ile piyasaya sürmeyi planladığı bir kripto para ödeme kartı olan Paribu Card’ı duyurdu. Bu kart ile kullanıcıların borsa üzerindeki kripto paralarıyla tıpkı bir banka kartı gibi harcama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebileceği belirtildi. 


FTX, Tokenize Hisse Senedi Sunmaya Başladı

2 Kasım 2020

FTX, 29 Ekim tarihinde kullanıcıların Amazon, Apple ve Tesla gibi önde gelen şirketlerin hisselerini Bitcoin ile alabilmelerine olanak tanıyan bir hizmet başlattı. Amazon, Apple ve Tesla’nın yanı sıra 12’den fazla hisse senedi Bitcoin aracılığıyla kullanıcılara sunuldu. 


Coinbase, Kaldıraçlı İşlemleri Kaldırdı

25 Kasım 2020

Coinbase, 25 Kasım’da tüm kaldıraçlı işlemleri kaldıracağını duyurdu. Borsa, düzenleme kaygıları nedeniyle kullanıcıların mevcut pozisyonlarının süresi dolduktan sonra tüm kaldıraçlı işlemleri tamamen kaldıracağını açıkladı. 


Coinbase’e Irkçılık Suçlaması

27 Kasım 2020

Coinbase’in eski çalışanları 27 Kasım’da borsayı ırkçı ve ayrımcı muamele nedeniyle şikayet etti. The New York Times tarafından yayımlanan haberde, suçlamanın borsanın birçok çalışanı tarafından doğrulandığı ifade edildi. 


Bitfinex’ten Çalınan 100 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Harekete Geçti

30 Kasım 2020

2016 yılında Bitfinex’ten çalınan yaklaşık 100 milyon dolarlık Bitcoin 30 Kasım tarihinde harekete geçti. Twitter tabanlı bir hizmet olan Whale Alert’a göre, çalınan 5.045.48 BTC 14 ayrı işlem ile bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi. 


Coinbase Halka Arz Oluyor

17 Aralık 2020

Bitcoin ve kripto para borsası Coinbase, 17 Aralık’ta yaptığı duyuruyla halka arz için hazırlıklara başladığını açıkladı.


Infografik

borsa 3

Infografiği tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz

Videolu Özet

ck x banner
ck youtube banner