Yükleniyor...

2023’de Yükselmesi Beklenen 5 Altcoin Tahmini, Analistler Ne Diyor?

Yine bir yılın sonuna doğru gelirken yeni yılda neler olacak, hangi altcoinler yükselecek hepimiz merak ediyoruz.

Yine bir yılın sonuna doğru gelirken yeni yılda neler olacak, hangi altcoinler yükselecek hepimiz merak ediyoruz. Bu yüzden bugün sizler için birkaç analistin 2023’te yükselmesini beklediği altcoinleri inceleyeceğiz. Tabi ki farklı farklı altcoin tahminlerinde bulunan analistler mevcut fakat biz sizin için ortak fikirde olunan 5 altcoini listeledik. Listemizin ilk sırasında Solana bulunuyor. 

Solana

Solana, yüksek düzeyde ölçeklenebilirliği sayesinde geçen yıl en hızlı büyüyen projelerden biri olarak karşımıza çıktı. Çeşitli raporlara göre, Solana ortalama 0,0025 dolar  işlem maliyetiyle saniyede 65.000 işlem gerçekleştirebiliyor. Solana’nın bu başarısının arkasında Proof Of History konsensus mekanizması bulunuyor. Proof of History’i belki daha önce duymamış olabilirsiniz. Dilimize Tarih Kanıtı olarak çevrilen bu konsensus mekanizması, blok zincirde gerçekleşen işlemlerin hangi sırada olduğunu ve işlemlerin doğru bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini kanıtlamaya çalışan bir protokoldür. Solana’nın büyük başarılarından bir diğeri ise Chicago ve New York’taki kurumsal ticaret evleri tarafından desteklenen Pyth ticaret ağıdır. Ayrıca ekosistemin NFT ve DeFi ağları da hızla genişlemeye devam ediyor. Uzmanlar, 2023’ün başında 25 dolar seviyesine düşmesini beklese de uzun vadede yükseliş eğiliminde olduğunu söylüyorlar. 2025 yılı için uzmanların Solana fiyat öngörüsü 250 dolar seviyesinde bulunuyor. Popüler altcoin şu an ise 34 dolar seviyesinde. 

Cardano 

Listenin ikinci sırasına baktığımızda Cardano’yu görüyoruz. Cardano hepimizin bildiği üzere sürekli gelişen ve yenilenen bir ekosistem. Forbes’ın da tanımına göre blok zincirlerin interneti haline gelen bir platform kendisi. Bu proje, Ethereum’un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson imzası taşıyor. Cardano, yeni bloklar oluştururken enerji harcamasını da önemli ölçüde azaltan Proof of stake algoritmasını kullanıyor. Cardano ağı Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olarak merkeziyetsiz uygulama gelişriricileri için uygun bir alternatif sunuyor. Messari verilerine göz attığımızda Cardano’nun 2022’de işlem hacmi ve on-chain faaliyetlerinin arttığını hatta artmaya devam ettiğini görebiliyoruz. Şu an 41 cent seviyesinde bulunan ADA için Wallet Investor uzmanları 2023’de 5 dolar seviyelerini bekliyor ve yıl sonuna doğru 6,80 dolar seviyelerini test edebileceğini belirtiyorlar. 

GALA

Biliyorsunuz bu sene içerisinde play to earn yani oyna kazan oyunları büyük popülerlik yakaladı. Birçok yatırımcı ve oyun meraklısı oyun oynayarak para kazanmanın keyfine vardı diyebiliriz. Gala Games’te GALA isimli tokene sahip olan bir play to earn oyun platformu. Ekosistem içerisinde oyuncular, aynı fikirde bir topluluğun parçası olurken çeşitli oyunlar oynayarak para kazanabiliyorlar. Bu sene içerisinde Gala Games geliştirme ekibinin kendi blok zincirini oluşturma sürecinde olduğunu duyurması üzerine token son zamanlarda ivme kazandı. Şu anda 0,04 seviyesinde bulunan token için uzmanlar 2023’te 10 cent seviyelerini öngörüyor. 

Shiba Inu 

Shiba Inu bir süredir meme token olmaktan kurtulup gerçek projeler üretmeyi hedefliyor ve bununla birlikte kendilerine bir metaverse dünyası kurmakla kalmayıp çeşitli kullanım durumları üzerinde yenilikler üretmeye çalışıyorlar. Yakın zamanda Shıba Eternity isimli oyunlarını piyasaya süren proje için uzmanlar 2023’ün sonuna doğru iyi bir yükseliş ivmesi bekliyor. 

Ripple

Listemizin son sırasına baktığımızda Ripple’ı görüyoruz. Ripple ve SEC arasında devam eden dava sürecinde Ripple lehine yaşanan gelişmeler XRP’nin fiyat yükselişine yardımcı oluyor. 16 Eylül’de 32 cente düştüğünden bu yana %41 artarak iyi bir ay geçiren XRP için uzmanların tahminleri olumlu yönde. Uzmanlar dava sonucunu takiben orta ve uzun vadede XRP’nin toparlanmasını bekliyor. 55 uzmandan oluşan yakın tarihli bir ankete göre Ripple davayı kazanırsa 2025 yılına kadar 3,81 dolar seviyesine ulaşacak. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner