Yükleniyor...

Kripto Para Borsası Binance Nedir?

Bitcoin'in her geçen gün daha değerli hale gelmesinden sonra Binance nedir, Binance nasıl kullanılır, Binance hesap açma, Binance para çekme ve para yatırma nasıl yapılır soruları çok sayıda yatırımcının aklında oluştu.

Binance Nedir

Bitcoin’in her geçen gün daha değerli hale gelmesinden sonra Binance nedir, Binance nasıl kullanılır, Binance hesap açma, Binance para çekme ve para yatırma nasıl yapılır soruları çok sayıda yatırımcının aklında oluştu.

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler, yalnızca Bitcoin’in değil, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerinin de çok önemli birer yatırım aracı olabileceğini gösteriyor. Bu da Bitcoin dışındaki kripto paralara olan ilgiyi artırıyor. Bu durum kripto paraların alınıp satılabildiği kripto para borsalarına olan ilgiyi artıyor. Öyle ki dünya genelindeki kripto para borsalarının günlük işlem hacimlerinin toplamda yüzlerce milyar dolara ulaşması yatırımcı ilgisini doğruluyor.

Bitcoin dışındaki kripto para birimlerine (altcoin) olan ilginin artması onlarca altcoin’in listelendiği kripto para borsası Binance’ın öne çıkmasını sağlıyor. Peki Binance nedir, Binance nasıl kullanılır, Binance hesap açma nasıl yapılır, Binance para çekme ve Binance para yatırma nasıl yapılır, gelin tüm bu merak edilenleri tek tek cevaplandıralım.

Binance Nedir?

Kripto para borsası Binance’ın isminden başladığımızda pek azımızın bildiği bir gerçek karşımıza çıkıyor. Binance kelimesi, binary (ikili) ve finance (finans) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.

2017 yılında dijital dünyada CZ olarak tanınan Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, 2018 yılından bu yana ticaret hacmi bakımından ve marketinde listelediği altcoin’lerinin sayısı bakımından dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer almaktadır.

Listelediği altcoin’lerin sayısı bakımından neredeyse dünyada rakipsiz konumda olan Binance, kullanıcılarının yalnızca ABD Doları ya da Bitcoin ile altcoin alıp satmalarını değil, hizmet sunduğu ülkelerin para birimi ile de altcoin alıp satabilmelerini sağlıyor. Örnek olarak, Türk Lirası ile Binance’da işlem yapabilir, kripto para alıp satabilirsiniz. Kullanıcılarına her konuda dört dörtlük hizmet sunmayı amaçlayan Binance, devamlı olarak kendini geliştirmekte ve gün ve gün hizmet sunduğu ülkeleri genişletmektedir.

Genel merkezinin Malta’da bulunduğu bilinen Binance, son 3 yılda öngörülemeyecek düzeyde büyüme kaydetmiş, sahibi Changpeng Zhao’nun dünyanın en zenginler isimler arasına girmesini sağlamıştır.

Binance Komisyon Oranları

Binance’ın komisyon oranları son derece değişkendir ve üyelik tiplerine göre de uygulanan komisyon oranları farklılık göstermektedir. 6 Aralık 2020 (saat 20.00) itibariyle geçerli olan komisyon oranlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Komisyon oranları, 30 günlük kümülatif işlem hacmi ve 24 saatlik ortalama bakiyeler her gün 3.00 (TSİ) itibarıyla otomatik olarak hesaplanır. Kullanıcının VIP seviyesi ve komisyon oranları, aşağıdaki komisyon tablosu uyarınca her gün 05.00 (TSİ) itibarıyla güncellenmektedir.

Seviye 30g İşlem Hacmi (BTC) ve/veya BNB Bakiyesi Piyasa Yapıcı / Piyasa Alıcı
VIP 0 < 50 BTC veya ≥ 0 BNB 0.1000% / 0.1000%
VIP 1 ≥ 50 BTC ve ≥ 50 BNB 0.0900% / 0.1000%
VIP 2 ≥ 500 BTC ve ≥ 200 BNB 0.0800% / 0.1000%
VIP 3 ≥ 1500 BTC ve ≥ 500 BNB 0.0700% / 0.1000%
VIP 4 ≥ 4500 BTC ve ≥ 1000 BNB 0.0700% / 0.0900%
VIP 5 ≥ 10000 BTC ve ≥ 2000 BNB 0.0600% / 0.0800%
VIP 6 ≥ 20000 BTC ve ≥ 3500 BNB 0.0500% / 0.0700%
VIP 7 ≥ 40000 BTC ve ≥ 6000 BNB 0.0400% / 0.0600%
VIP 8 ≥ 80000 BTC ve ≥ 9000 BNB 0.0300% / 0.0500%
VIP 9 ≥ 150000 BTC ve ≥ 11000 BNB 0.0200% / 0.0400%

Piyasa Yapıcı: İşlem tahtasında bir teklif oluşturan emir tipi.

Piyasa Alıcı: İşlem tahtasındaki bir teklifi kabul eden emir tipi.

Uluslararası Bitcoin ve altcoin alım satım platformu olan Binance, listelediği 100’ün üzerinde kripto para birimi ile sektörün sektörün lider alım satım platformu konumuna ulaşmıştır. Bu süreçte kendi kripto para birimi olan Binance Coin’in (BNB) piyasa değerini rekor seviyelere çıkaran Binance, her borsa gibi kullanıcılarına kripto paralarını saklayabilecekleri cüzdan da sunmaktadır.

Binance Hesap Açma: Nasıl Yapılır?

Ekranın sağ üst köşesindeki “Kayıt Ol” düğmesine tıklayarak e-posta ya da cep telefonu numaranızla yalnızca 2 adımda hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Binance hesap acma

Binance Kimlik Doğrulama: Nasıl Yapılır?

2 BTC’ye kadar olan işlemlere kadar kimlik doğrulamasız kullanabileceğiniz Binance’da yaşayacağınız herhangi bir sorunda mecburen kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle Binance hesap açma adımının ardından kimlik doğrulaması yapmanız hesap sağlığınız için önem arz etmektedir.

Binance kimlik doğrulaması için Kullanıcı Merkezi > Kimlik Doğrulama’ya tıklayın. Kişisel hesaplar için soldaki “Kişisel/Personal”, kurumsal hesaplar için sağdaki “Kurumsal/Enterprise” seçeneğine tıklayın.

binance hesap dogrulama

Kişisel bilgilerinizi girip ülke ya da bölge seçimi yaptıktan sonra kimlik ya da pasaportunuzun fotoğrafını yüklemeniz gerekmektedir. Ardından yüz doğrulama ekranı açılacaktır. İşleme devam etmek için “Bu kişinin ben olduğumu onaylıyorum” a tıklayın ve adımları takip ederek hesap doğrulama talebinde bulunabilirsiniz..

Yukarıdaki süreci tamamladıktan sonra sonuçlar için 1-3 gün beklemeniz gerekecek.

Binance Para Yatırma ve Çekme: Nasıl Yapılır?

Üst menüde yer alan “Kripto Al” seçeneğinin üstüne gelin ve açılan TRY yatırın sekmesinden devam edin.

binance para yatirma

Binance’a para yatırablimek için Papara hesabına ihtiyacınız var. Papara hesabınız (Binance hesabınızdaki isim ile eşleşen hesap olmalı) varsa hızlı ve kolay bir şekilde %1 oranında komisyon ödeyerek para yatırabilirsiniz.

binance tl yatirma

Para çekmek için ise Hesap Merkezi’nden “Çekme” düğmesine tıklayabilirsiniz.

binance para cekme

Kripto para yatırma ve çekme işlemleri de aynı menüler üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Binance Kripto Para Alma veya Satma: Nasıl Yapılır?

Hesabınıza Türk Lirası yatırdıktan sonra üst menüden “Al-Sat” kısmından “Temel” seçeneğini kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde kripto para alabilirsiniz. “Klasik” ve “Gelişmiş” seçeneklerini de kullanarak kripto para alabileceğinizi not ederek, bu seçeneklerin yeni başlayan kullanıcılar için kullanışsız olduğunu belirtmek isteriz.

Binance’da Başka Neler Var?

Binance’da varolan özelliklerden bir diğeri, bir Blockchain proje fabrikasına benzetebileceğimiz Binance Lab. Burada projeniz ile kuluçka programlarına katılabilir veya yatırımcı olarak var olan projelere dahil olabilirsiniz. Binance de var olan bir diğer özellik Binance Launchpad ile ise kendi kripto paranızı bir hayal olmaktan öteye taşıyabilir ve ICO (Initial Coin Offering) başlatabilirsiniz. Binance Charity ile Blockchain temelli hayır işi projelerine, Binance Academy ile kripto paralar ve Blockchain teknolojisi ile alakalı eğitimlere, Binance Research ile kurumsal seviyede analiz ve raporlara ulaşabilirsiniz.

Başarılı bir şekilde KYC (Know Your Custumer) gereksinimlerini tamamlayıp, Binance’a üye olan kullanıcıları için var olan güvenlik aşamaları şifreli güvenlik katmanları ile müşterilerine güven sunmakta.

Daha önce yaşanmış olan hack durumlarında kullanıcılarının tüm zararlarını karşılayan Binance her geçen gün güvenlik düzeyini arttırmak için çalışmalara devam ediyor. Sizi sizin yerinize de düşünen Binance yardım hattının hızı, işlem hızı ve birçok dilde olduğu gibi Türkçe dilde de hizmet vererek, olası bir şikayetinizde gönderdiği mailler ile Türkiye’deki kullanıcılarına kendilerini güvende hissettiriyor. Mobil uygulamaları ve Windows/macOS için hazırlamış olduğu gelişmiş uygulama aracılığıyla da kolayca uygulanabilir olup profesyonellere hizmet etmekte.

Eğer hali hazırda Binance’da hesabınız ve kripto birikiminiz var ise faydalanabileceğiniz kampanyalar oluşturmak Binance için artık bir rutine dönüştü diyebiliriz. Bununla beraber daha tecrübeli kullanıcıları ilgilendiren margin (marjin) seçeneği de var olan Binance kripto borsasında, kredili işlem yapabilmek de mümkün.

Binance’ın Bazı Ürünleri

Binance Coin (BNB) Nedir?

Binance Coin (BNB), kripto para borsası Binance’in çıkardığı kripto paradır. Bu kripto para sayesinde Binance’de işlemler yaparken aldığınız komisyonları azaltabilirsiniz, yatırım aracı olarak kullanabilirsiniz ve farklı ödemeleri gerçekleştirmek için rahatlıkla kullanılabilir.

Binance Smart Chain (BSC) Nedir?

Binance Smart Chain (BSC), kripto para borsası Binance’in çıkardığı blockchain platformudur. Şu an birçok kripto para projesinde kullanılan Binance Chain, merkezi olmakla beraber birçok proje için maliyet avantajı ve ölçeklenebilirlik konularında etkin çözümler sağlıyor.

Binance Labs Nedir?

Binance Labs, Binance’in ürün geliştirme kolu diyebiliriz. Genel olarak Binance’in ürünlerini çıkaran kuruluş, ardından diğer kripto para projelerinin ürünlerini çıkarmasına katkı sağladı.

Binance Charity Nedir?

Binance Charity, dünyada yardıma muhtaç bölgelere yardım yapan bir kuruluştur. Her ne kadar yardım yapsalar da, Binance Coin’in kullanımını artırmada ciddi katkı sağladı. Son olarak kullanıcılarına bağış yapmalarına olanak sağlar.

Binance Launchpad Nedir?

Binance Launchpad, borsadaki analistlerin seçtiği projeleri listeleyen bir kuruluştur. Yeni projelerin ICO aracılığıyla listelenmesi için sıkı kriterleri olan borsa, listeledikleri projelerin çoğunda ciddi başarılar elde etti. Hatta kripto para dünyasında projenizin Binance tarafından listelenmesi bir nevi prestij olarak görülür.

Binance DEX Nedir?

Binance DEX, Binance’in merkezsiz borsasıdır. Merkezi borsa yapısının aksine IDO hizmeti de sunan borsada kripto para çeşitliliği merkezi muadilinden çok daha fazladır.

Binance Loans Nedir?

Binance Loans, geleneksel finansal enstitüler dışında borç alıp verme işlemlerini sağlayan platformdur. Binance Loans’da borç vadeleri çok sıkı olduğu için birçok kullanıcı rahatlıkla borç verir. Bu sayede birçok kişi kendi bankası olması yolunda ciddi adımlar attı.

Binance Futures Nedir?

Binance Futures, ünlü kripto para borsasının kaldıraçlı işlemlerine olanak sağlayan platformdur. Platform sayesinde 125 kata kadar kaldıraçlı işlem yapabilirsiniz.

Binance Yorumları

Binance, 2017’den beri dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olmayı sürdürüyor. Ayrıca gelir kalemleri sadece borsalar olarak kalmayıp, ICO’lar ve diğer ürünler aracılığıyla borsalara oranla daha istikrarlı gelir yaratmayı başardı.

Binance Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Binance’te kredi kartı ile alım mümkün müdür?

Binance, Mastercard ve Visa kartlarını desteklemektedir. Ama eğer kredi kartı üzerinden işlem yapacaksanız başarılı işlemler için %2 komisyon alır.

Başka bir cüzdandaki kripto paralarınızı Binance’e transfer edebilir miyim?

Binance’e Trust Wallet hesabınız üzerinden kripto paralarınızı aktarabilirsiniz.

Spot üzerinden alım satım için alınan komisyon ne kadardır?

Spot işlemler aracılığıyla yaptığınız işlemlerde alınan komisyon oranı %0.1’dir. Kısacası Binance’te alım ve satımdaki komisyon oranları aynıdır.

Binance’te kredi kartına para transferi mümkün müdür?

Binance’te Mastercard ve Visa kartları üzerinden nakit transferlerinden %1 komisyon alınır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner