Yükleniyor...

Dymension gibi popüler projeler hedefte: Kimlik avı dolandırıcılığı!

Kimlik avı dolandırıcıları, Dymension (DYM) ve Manta Network (MANTA) gibi projelerin sahte hesaplarını oluşturarak büyük vurgun yaptı.

kripto kimlik avı dolandırıcılığı

Kimlik avı dolandırıcıları, Dymension (DYM) ve Manta Network (MANTA) gibi projelerin sahte hesaplarını oluşturarak büyük vurgun yaptı.

Kripto para piyasası son zamanlarda oldukça geniş bir kitleye erişmiş durumda. Modüler blokzincir, RollApp ve DeFi projelerinin sayısının artması ve bu projelerinin airdrop dağıtması, yatırımcıları cezbetti. Binlerce kripto yatırımcısı, sektöre yeni giriş yapan projelere akın etti.

Kripto projelerinin yoğun ilgi görmesi ise kimlik avı dolandırıcılarını iştahlandırdı. Kimlik avı dolandırıcıları, oluşturdukları sahte web siteleri ve X hesapları ile gerçek projeleri taklit ederek binlerce yatırımcının kripto varlıklarını çaldı.

Aman dikkat: Her bağlantı linkine tıklamayın!

Sosyal medya platformu X’te aktif paylaşımlar yapan kripto projeleri, kimlik avı dolandırıcılarının hedefinde. Dymension (DYM) ve Manta Network (MANTA) gibi projeleri seçen dolandırıcılar, oluşturdukları sahte hesaplarla ve bağlantı linkleriyle büyük bir vurgun yaptılar.

kimlik avı dolandırıcılığı dikkat

Dolandırıcıların yeni yöntemi ise pes dedirtti. Dolandırıcılar, kripto piyasasına yeni giriş yapan projelerin X hesabını taklit etti. Gerçek hesaplara birebir benzer hesap oluşturan dolandırıcılar, bu hesaplara bir de sarı veya mavi tik satın aldı. Özellikle Dymension, Manta Network ve AltLayer, dolandırıcıların en çok taklit ettiği projeler oldu.

Web3 girişimi Scam Sniffer’e göre, kimlik avı dolandırıcıları sadece Ocak ayında 55 milyon dolar çaldılar. Dolandırıcıların odağında ise airdrop’lar yer aldı.

Sahte airdrop bağlantı linkleriyle kripto yatırımcıları hedef alan dolandırıcılar, birçok yatırımcıyı mağdur etti. Scam Sniffer, kimlik avı dolandırıcılarının bu süreçte yaklaşık 40 bin yatırımcıyı mağdur ettiğini açıkladı.

Scam Sniffer’ın raporuna göre, kimlik avı dolandırıcılarının büyük vurgununda projeleri birebir taklit etmeleri avantaj sağladı. Yatırımcılar, tıkladıkları bağlantı linklerinde web sitesinin veya airdrop sayfasının sahte olduğunu algılayamadı ve cüzdanını bağladı. Cüzdan bağlayan yatırımcıların varlıkları ise doğrudan dolandırıcıların eline geçti.

Kripto yatırımcılarının özellikle airdrop furyası ve farklı sosyal aktivitelerde daha dikkatli hareket etmeleri önerildi. Son zamanlarda artan kripto proje sayısı, beraberinde kimlik avı dolandırıcılığını da tetikledi.

Kripto uzmanları, yatırımcıların tıkladıkları bağlantı linklerine odaklanmalarını ve cüzdan bağlamadan önce iki kere düşünmelerini önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner