Storj Coin 2014 yılında kurulan Storj blok zinciri ağının bulut veri depolama ile ilgili sorunları çözmek için tasarlanmış bir kripto para birimidir. Ağın amacı ise merkeziyetsiz geleceği sağlamak ve merkezi olmayan internet için depolama katmanı olmak olarak açıklanmıştır.
STORJ Coin Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STORJ Coin 15.62 TL TL’den işlem görüyor. STORJ Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.78% değişim gösterdi. STORJ Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 19,043,240 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 65,402,665 $ dolar seviyesinde.
STORJ Coin Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STORJ Coin 0.454746 $ dolardan işlem görüyor.
STORJ Coin Nedir?
Storj, dijital dosya depolama için merkezi olmayan bir sisteme güç sağlayan bir kripto para birimi blok zinciri platformudur. Storj ağı, dünya çapında Node adı verilen bilgisayarlar tarafından desteklenmektedir ve ödeme için Storj (STORJ) dijital para birimi kullanılır.
Storj 2014 yılında kuruldu ve altı petabayttan fazla kullanılabilir depolama kapasitesiyle 10.000’den fazla aktif node ile çalışıyor. Kullanıcılar, Ethereum blok zincirinde çalışan bir ERC-20 tokeni olan Storj tokeni ile depolama alanı için ödeme yapar.
Storj Ne İşe Yarar?
Storj, bulut veri depolama ile ilgili sorunları çözmek için tasarlanmış benzersiz bir kripto para birimidir. Kullanım örnekleri arasında video depolama ve akış, yazılım dağıtımı, yedeklemeler ve bulutta yerel uygulamalar bulunur. Diğer bulut depolama çözümleri gibi, kullanıcılar da dosyalarını ücretsiz bir katmanın ötesine yüklemek için ödeme yapabilir.
Dosyalar, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği veya Asya Pasifik gibi seçtiğiniz bölgedeki düğümlerde şifrelenmiş bir biçimde depolanır. Node sahipleri, katılmak için %93’ten fazla çalışma süresi dahil olmak üzere belirli minimum performans gereksinimlerini karşılamalıdır. Node sahiplerine depolama alanı, ağ bant genişliği ve bir node çalıştırmayla ilgili diğer maliyetleri telafi etmek için Storj tokenleri olarak ödeme yapılır.
Storj kripto para birimi, Ethereum ağında çalışır; bu, Ethereum cüzdanı olan herkesin Storj tokenini satın alabileceği, satabileceği veya değiştirebileceği anlamına gelir. Storj ağına katılmadan bile herkes Storj para birimini takas edebilir.
Storj Nasıl Çalışır?
Storj ağının güçlendirilmesine üç ana bileşen katkıda bulunur.
Bunlar şunlardır:
- Depolama Node’leri: Kullanıcıların sabit sürücülerinde fazla alan kiralamasına ve bir ücret karşılığında verileri güvenilir bir şekilde depolamasına ve iade etmesine olanak tanır.
- Uplinks: İstemcinin makinesinde çalıştırın ve dosyaları ağa yükleme. Yukarı bağlantılar ayrıca verileri depolamak ve almak için eşler ile koordineli çalışır.
- Uydular: Depolama node’leri ve yukarı bağlantılar arasındaki trafiği koordine eder. Uydular, meta verileri depolamaktan, depolama node’lerimi dürüst tutmaktan ve ödemeleri dağıtmaktan sorumludur. Her kullanıcının uyduda bir hesabı vardır.
Segmentler ve Şeritler
Bir kullanıcının uplink’i, ağ üzerinde veri depolamak için uydularından izin aldığında, Storj dosyaları, segmentasyon adı verilen bir süreçten geçer.
Bu işlem sırasında dosyalar sıkıştırılır, şifrelenir ve ardından parçalanır, yani birçok parçaya ve şeride bölünürler. (Bir şerit, bir segmentin bir bölümüdür.)
Orijinal dosyaların şeritleri daha sonra ağ üzerinden dağıtılır ve saklanır. Dosyalarının şifresini çözmek ve geri almak için, kullanıcıların ilk etapta dosyalarını sıkıştırmak ve şifrelemek için kullanılan aynı özel anahtarı sağlamaları gerekir.
Unutulmamalıdır ki, bir segment yeterince küçükse, büyük olasılıkla bir depolama düğümünde değil, bir uyduda depolanacaktır.
Çevrimdışı hale gelen ve potansiyel olarak bir şerit kaybeden düğümleri hesaba katmak için Storj, artıklık kavramını tanıtıyor. Bu, tüm şeritlerin belirli sayıda çoğaltıldığı ve ağdaki farklı depolama node’leri gönderildiği, herhangi bir az sayıda node tarafından kurcalamayı ve sansürü önleyen bir özelliktir.
Storj’un Geleceği
Bazı kripto para birimleri mem paraları veya çok az veya hiç temel kullanım durumu olmadan eğlence için ticaret yapan tokenler olarak bilinirken, Storj sürdürülebilir bir iş modelinin parçasıdır. Bu, Storj’a diğer bazı kripto para birimlerinden daha uzun vadeli başarı için daha iyi bir fırsat verebilir.
Storj kısa süre önce ağ genelinde dosya depolama performansını iyileştirmek için tasarlanmış üçüncü ana sürümünü yayınladı. Bu, Storj’un geleceği için iyi bir işarettir, çünkü büyük olasılıkla iyi bakılacak ve süresiz olarak desteklenecektir.
Storj’un Filecoin’den Farkı Nedir?
Filecoin, piyasa değerine göre depolamayla ilgili en büyük kripto para birimidir. Storj’a benzer dağıtılmış depolama çözümleri sunarken, her biri biraz farklıdır. Bazı yönlerden Dropbox’ı Amazon S3 ile karşılaştırmak gibi. Her ikisi de saygın depolama çözümleri sunar, ancak her seçenek farklı kullanıcılar için daha anlamlı olabilir.
Temel farklılıklardan biri, Filecoin’in kendi blok zinciri üzerinde çalışması, Storj ise Ethereum tabanlı bir token olmasıdır. Filecoin, kullanıcıların daha fazla depolama alanı sağladıklarında madencilik ödülü kazanma olasılıklarının daha yüksek olduğu bir sistem kullanırken Storj, ağa bağlanan tüm katılımcıları katkılarına göre ödüllendiriyor.
Storj’un Hedefleri
Storj’un arkasındaki şirkete göre, Storj’un misyonu “merkeziyetsiz geleceği sağlamak ve vizyonumuz merkezi olmayan internet için depolama katmanı olmaktır.” diye açıklıyor. Storj’u bir ödeme çözümü olarak etkinleştirmek ve Storj tokenini devam eden kullanımını ve benimsenmesini desteklemek için 20 ülkede 70’ten fazla işçi çalıştırıyor.
Storj Madenciliği Nasıl Yapılır?
Storj kripto para, kaynaklarını ağa koymak için madencileri ödüllendiren iki popüler sistem olan iş kanıtı veya hisse kanıtı kullanılarak çıkarılmaz. Storj node sahiplerine, ağ tarafından üretilen tüm gelirin yaklaşık %60’ı ödenirken, şirket kalan %40’ı elinde tutuyor.
Node sahipleri, aylık olarak depolanan veri miktarına ve kullanılan bant genişliğine göre Storj’da ödeme alır. Çok fazla depolama alanınız yoksa, muhtemelen evde bir Storj node çalıştırarak zengin olmayacaksınız. Ancak, kripto para ekosistemine dahil olmak ve boşta olan bilgisayarlarınızdan kazanmak eğlenceli olabilir.
Storj ile para kazanabilir misin?
Bilgisayarı ve minimum sistem gereksinimlerini karşılayan internet bağlantısı olan herkes Storj ağına katılarak para kazanabilir. Ancak, kazandığınız miktar çeşitli faktörlere göre değişir. Donanım maliyetlerini, bant genişliğini ve elektriği hesaba kattıktan sonra kar elde edemezsiniz.
Storj Token Ne İşe Yarar?
Storj kripto, Storj ağının arkasındaki dijital para birimidir. Kullanıcılar, depolama alanını kullanmak için kredi kartı veya Storj tokeni ile ödeme yapabilir. Node sahiplerine depolama ve bant genişliği sağlamak için Storj kullanılarak ödeme yapılır.
Storj Coin Yorum
Storj tokenlerini, bir kripto para birimi değişimi kullanarak ağ dışında bir yatırım olarak satın alabilir ve satabilirsiniz. Kripto para birimleri değişken ve risklidir, bu nedenle satın almadan önce riskleri anlamak önemlidir. Storj’da hatırı sayılır bir kâr elde ederken, tüm yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Tüm kripto para birimlerine dikkatli yatırım yapın.
Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.