Yükleniyor...

2019 Avrupa Parlamentosu Seçimlerinin Asıl Kazananı Bitcoin Oldu

2019 Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları bir kıtanın şimdiye dek hiç olmadığı kadar kutuplaştığını gösteriyor.

2019 Avrupa Parlamentosu Seçimleri Bitcoin

2019 Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları bir kıtanın şimdiye dek hiç olmadığı kadar kutuplaştığını gösteriyor. Birleşik Krallık’ta iki ana parti, yeni kurulan Brexit Partisi’nin seçmenlerden büyük destek alması sonrası önemli kayıplar yaşadı. Siyasi bölünmenin diğer tarafında AB yanlısı partiler oyların tamamından oldukça büyük bir pay almayı başardı.

Her iki taraf da zafer kazandığını iddia etse de seçimlerin asıl kazananı Bitcoin oldu. Seçim sonuçlarına eşlik eden Bitcoin fiyatı, ünlü Bitcoin boğası Max Keizer’ı “Bu karmaşadan kaçabiliyorsan, kaçmalısın” şeklinde tweet atmaya itti.

İngiltere’deki seçim sonuçları, geleneksel merkez sağ ve merkez sol partileri zarara uğrattı ve bu durum tam olarak Avrupa genelindeki siyasi eğilimi yansıtıyor. Avrupa genelinde hem milliyetçi hem de daha liberal partilere olan destek giderek artıyor.

Apolitik Değer Deposu Bitcoin’e Akın

Hepimizin bildiği gibi, herhangi bir yerde politik belirsizlik baş gösterdiğinde insanlar apolitik bir değer deposu olarak gördükleri Bitcoin’e akın ediyor. Bunu Latin Amerika’da gördük. Arjantin’deki ekonomik istikrarsızlığın ve Venezuella’daki siyasi kargaşanın ortasında LocalBitcoins’in hacimleri rekor seviyelere ulaştı..

Dünya çapında ABD ile Çin arasındaki mevcut ticaret savaşının da tek kazananı Bitcoin oldu. Nisan ayındaki Brexit tartışmalarının ortasında da Bitcoin fiyatı yükselişe geçmişti. Bu yüzden Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarına ilişkin politik ve ekonomik korkuların Bitcoin fiyatındaki son artışın altında yatan katalizör olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Keiser, mevcut Bitcoin fiyatı ile tüm zamanların en yüksek seviyesi (28.000 dolar) arasındaki arz eksikliğinin olduğunu işaret etse de, Bitcoin fiyatının 28.000 dolara doğru gittiğinden emin.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner