Yükleniyor...

2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye

Kripto para kullanımı denildiğinde akla genellikle Güney Kore, Japonya veya ABD gelir, ancak Statista'nın son araştırmasına göre durum sanıldığı gibi değil.

Dünyada Kripto Para Kullanımı

Kripto para kullanımı denildiğinde akla genellikle Güney Kore, Japonya veya ABD gelir, ancak Statista’nın son araştırmasına göre durum sanıldığı gibi değil.

Türkiye Kripto Para Kullanımında Lider Ülke

En yeni Statista Global tüketici anketine göre, 2019 yılı itibariyle dünyada en fazla kripto para kullanan ülke Türkiye. Türkiye’yi ise Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Güney Afrika gibi ülkeler takip ediyor. ABD ilk 10 ülke arasında yer almazken, Çin sekizinci sırada yer alıyor.

Dünyadaki Kripto Para Kullanımı Türkiye

Statista’nın araştırmasına göre, Türkiye nüfusunun yüzde 20’si kripto para kullanıyor. 2019 itibariyle kripto para kullanımında liderlik koltuğuna Türkiye’nin oturmasının altındaki temel faktörün ise ülkedeki ekonomik sorunlar olduğu belirtiliyor.

İlginçtir ki Türkiye, Google Trends verilerine göre Google’da Bitcoin’i aratan ülkeler listesinde üst sıralarda yer almıyor. Buna karşın söz konusu kripto para kullanımı olduğunda en üst sırada yer alıyor. Bu, Türkiye’deki yatırımcıların diğer ülkelerdeki yatırımcılara kıyasla daha bilinçli olduğu, kripto paranın ne olduğu ve nasıl satın alınabileceklerini tam olarak bildikleri anlamına geliyor olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner