Yükleniyor...

KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Metaverse Hakkında Konuştu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) 7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında program düzenlendi.

kvkk baskani bilir metaverse

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) 7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında program düzenlendi. Programa KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, yargı mensupları, kurum personeli ve öğrenciler katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Programda konuşan Prof. Dr. Bilir, yeni gelişen teknolojilerde de kişisel verilerin korunmasının önemli olduğunu belirterek, evrensel hukuk kurallarının metaverse’te de geçerli olduğunu vurguladı.

Gençlere, teknolojiyi siz kullanın ama o sizi kullanmasın şeklinde tavsiyede bulunan Bilir, yapay zeka ve metaverse gibi teknolojileri kullanılırken de temel yaklaşımın bu olması gerektiğini dile getirdi.

“Evrensel Hukuk Kuralları Metaverse’te de Geçerlidir”

metaverse evreni

Dijital çağda bilişim teknolojilerinin yeni becerilerini öğrenmenin temel bir gereksinim olduğunun altını çizen Bilir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Burada esas olan dijital çağda kalmak değil, dijital çağda insan olarak kalabilmektir, teknolojiyi güzel amaçlarla ve insanlık yararına kullanmaktır. Dolayısıyla evrensel hukuk kuralları metaverse’te de geçerlidir. Bu çerçevede teknoloji ve kişisel verilerin korunması dengesini gözeten sistemlerin tasarlanması, insanlığın geleceği adına son derece önem arz etmektedir.”


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
0
Düşüncelerinizi duymak istiyoruz, lütfen yorum yapın.x