Yükleniyor...

2020’de Bitcoin’i (BTC) ve Kripto Para Piyasasının Geri Kalanını Uçurması Beklenen 4 Faktör

Bitcoin (BTC) 10.

Bitcoin BTC ve Kripto Para Piyasasını 2020’de Uçuracak 4 Faktör

Bitcoin (BTC) 10.000 dolar seviyesinin üzerindeyken bir düzeltme gördü ve aşağı yönlü hareket etti. Her ne kadar düşüş yaşasa da lider kripto para birimi yeni yılda yüzde 30’dan fazla değer kazanarak en iyi performans gösteren varlıklardan biri.

Yeni yılda Bitcoin boğaları birçok kutlama yaparken yaklaşan yarılanmanın Bitcoin’in fiyatını nasıl etkileyeceği büyük merak konusu. Sizin için 2020’de Bitcoin ve kripto para piyasasına etki etmesi ve fiyatları uçurması beklenen faktörleri bir araya getirdik.

1. Düşük Volatilite

Son zamanlardaki olumlu fiyat hareketlerine rağmen BTC’nin volatilitesi (oynaklığı) oldukça dikkat çekici düzeyde. Kripto para birimlerinin fiyatları, genellikle hisse senedi endeksleri, enerji ve metaller gibi geleneksel emtia varlıklara göre daha oynaktır. Oynaklık piyasalarda fiyat belirsizliğinin bir ölçüsü olarak görülebilir. Oynaklık arttığında, trader’lar kripto para birimi pozisyonlarından çıkabilir veya yatırım kararlarını geciktirebilir.

Seçeneklere yönelik arz ve talep zımni oynaklığı doğrudan etkileyebilir. Piyasanın beklentileri arttığında, seçeneklere olan ihtiyaç ile oynaklık da artacaktır. Buna karşılık, duyguların soğuması, beklentilerin azalması, opsiyon talebinin azalması, volatilitenin daha çok azalmasına da sebep olabilir.

Bu durumda, BTC/USD opsiyon piyasasındaki düşük zımni oynaklık bir şekilde BTC/USD’nin orta vadeli beklentilerinin mevcut rallinin önerdiğinden daha yüksek olabileceğini gösterebilir.

2. Bitcoin’e (BTC) Olan İlgideki Artış

Çin’deki kripto topluluklarının sosyal duyguları uzun zamandır kripto para piyasasının göstergesi olarak kabul ediliyor. Çinli kripto gözlemcilerinin görüşleri fiyat analizi söz konusu olduğunda anlamlı bir fikirler verebiliyor.

Çin’in Google’ı Baidu’daki “Bitcoin” terimi arama endeksi 40.000’e yükseldi. Aynı zamanda, Google Trends’den gelen veriler de “Bitcoin” terimi hakkında benzer bir model gösteriyor. Daha önceki verilerin sonuçlarına bakarak, yaklaşan bir FOMO’nun fiyatlar üzerinde etili olması bekleniyor.

3. Bitcoin’in Piyasa Hakimiyetindeki Düşüş

Bitcoin’in rallisinin yanı sıra bir başka ilginç olgu da Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin düşmesi. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti 2020’den bu yana düşüş eğiliminde ve fiyat artışlarına rağmen düşüş son zamanlarda daha da arttı. Karşılaştırmalı olarak, Ethereum’un piyasa hakimiyeti, Bitcoin’inkinin düştüğü sırada artmaktadır.

Sermaye tahsislerinin bu ayrışmanın arkasındaki nedenlerden biri olabileceğine inanılıyor.  Altcoin sezonunun ortasında mıyız yoksa yeni bir trend mi bekleniyor? Bunlar tartışmaya açık sorular olmaya devam ediyor fakat gerçek şu ki, Bitcoin’in piyasa değeri Ocak ayından bu yana istikrarlı bir şekilde toparlanıyor ve 2019 yılındaki, Mayıs-Temmuz zirveleri yeniden test edilebilir.

4. Corana Virüsü

Corana virüsü küresel ekonomi için büyük bir belirsizlik oluşturdu. Etkisi, kripto para piyasasında bile görülüyor. Asya’daki merkez bankaları ciddi önlemler almaya başladı. Çin Halk Bankası, ülkedeki küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımcı olmayı amaçlayan ekonomi programlar başlattı.

Virüsün ABD ekonomisi üzerindeki etkisi şimdilik sınırlı kalsa da, ekonomik bir gerileme durumunda Fed agresif bir programı uygulamaya koyabilir. Eğer bu önlemler yoğunlaşırsa insanlar Bitcoin’e yönelebilir ve bu da kripto paralara olan talebinin artmasına sebep olabilir.

Son Bitcoin ve altcoin rallisi piyasaların dikkatini çekti. Bitcoin yarılanma etkinliğine yaklaştıkça, yükseliş hissi daha belirgin hale geldi. Kripto para analistleri, yarılanmanın yanı sıra tam bir resim çizmek için orta vadeli trend analizi söz konusu olduğunda yukarıda belirtilen dört faktörü artık hesaplamalarına katmak zorundalar ve tüm bu faktörler yukarı yönlü hareket dalgasının devam edeceğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner