Yükleniyor...

RNDR Coin Nedir? Render (RNDR) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda RNDR coin nedir, kripto para birimi Render (RNDR) nedir, RNDR coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık.

Render Token RNDR

Bu yazımızda RNDR coin nedir, kripto para birimi Render (RNDR) nedir, RNDR coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte RNDR coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Görsel teknoloji ilerledikçe, tüketiciler ve işletmeler benzer şekilde daha yüksek çözünürlüklü içerik ve bilgisayar tarafından oluşturulan grafikler için baskı yapıyor. Yaratıcılar, tasarımcılar ve video editörleri çeşitli projeler için sürekli olarak videolar, animasyonlar ve grafikler oluşturuyor. Yüksek çözünürlüklü bir görüntü veya animasyon olduğu sürece, oluşturma işlemi kullanılır.

Gerçekçi CG animasyonlarına sahip (Marvel sinema serisi gibi) büyük gişe rekorları kıran filmler ve sürükleyici grafik temsillerine sahip video oyunları birçok örnekten sadece ikisidir.

Yaratıcı ve tüketici ekonomisinin bu artan baskısı, daha fazla işleme gücü için küresel talebin ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle Render (RNDR) fikri, daha fazla işleme ve GPU oluşturma gücüne aç olan çeşitli endüstriler için bir çözüm olarak doğdu.

Ağın tasarımı, artan küresel bilgi işlem talebini karşılamayı amaçlamaktadır. Ölçeklenebilir GPU bilgi işlem gücüne erişime izin vererek, herkes yaratıcı vizyonlarını yüksek ek yük ve donanım olmadan oluşturabilir. Bu, basit videolardan sürükleyici AR/VR ortamlarına kadar her şeyi ve çok daha fazlasını içerebilir.

RNDR Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RNDR Coin TL’den işlem görüyor. RNDR Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. RNDR Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

RNDR Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RNDR Coin dolardan işlem görüyor.

Render Token (RNDR) Nedir?

Render Network, dağıtılmış GPU işleme gücü sağlayan Ethereum blok zincirine dayalı bir protokoldür. Herkes RNDR token’ları ile işlem gücünü satın alabilir. Bu alanda yirmi yılı aşkın deneyime sahip, grafik odaklı bir şirket olan OTOY, protokolü yönetiyor.

Yeni teknolojiler, işleme gücü olarak da bilinen işleme gereksinimlerini zorlamaya devam edecek. DeFi’nin artan popülaritesini ve sürekli genişleyen meta veri deposunu takiben, Render’ın protokolü, muazzam işlem gücü sunarak artan GPU tüketimine ayak uydurmayı amaçlamaktadır.

Bitcoin gibi popüler kripto para birimlerine güç sağlayan iş kanıtı konsensüsünden (PoW) ziyade GPU bilgi işlem gücünü kullanmanın daha mantıklı bir yolu.

Güvenli token değişimi, para basma ve hakların korunmasını sağlamak için Render ayrıca akıllı sözleşmelere de güvenir.

Tüm platforma güç sağlayan yazılım OctaneRender® ve güç birimi OctaneBench®’tir. OctaneRender artık hem NVIDIA hem de AMD GPU’ları destekliyor. Ek olarak, hem Windows hem de macOS kullanıcıları, bilgi işlem güçlerini ağ ile paylaşmak için yazılımı kullanabilir.

OctaneBench® ise grafik kartlarının gücünü belirler ve platformdaki hizmetlerin fiyatlandırma katmanlarını sınıflandırmak için metrikleri kullanır. Node’lar belirli bir fiyatlandırma katmanına yerleştirmek için nodeitibarını, güvenliğini, hızını ve maliyetini dikkate alır.

Bunun da ötesinde, sistem ağı, içerik oluşturucuların tüm değerli renderlarını tek bir yerde tutmalarına yardımcı olan pratik, merkezi olmayan bir depolama çözümü olan Sia ile ortaklığı aracılığıyla bir depolama çözümü de sunuyor.

GPU İşleme Gücü Ne İçin Kullanılır?

Artan işleme ihtiyaçları, Render Network’ün artan popülaritesini artırıyor. Ağ, aşağıdakileri oluşturmak için kullanılabilir:

  • Videolar
  • Yüksek çözünürlüklü görüntüler
  • NFT’ler
  • Metaverse alanları
  • 3D animasyonlar

Bunlar yalnızca bazı örneklerdir, çünkü işleme gücü çok çeşitli dijital kreasyonlar için uygulamalara sahiptir. Dijital varlıkları hızlı bir şekilde oluşturabilmek, büyüyen VR ve AR endüstrileri için özellikle önemlidir. Ek olarak, metaverse sektörünün hızla ana akım haline geldiği göz önüne alındığında, platformları için dijital varlıklar yaratma konusunda büyük fırsatlar var.

İşleme gücü, gerçek zamanlı, ekrandaki dijital projeksiyonlarda önemli bir rol oynar. Yeterince olmasaydı, sonuçlar dalgalı, pikselli ve düşük çözünürlüklü olurdu. Dijital konserleri ve diğer benzer etkinlikleri canlı olarak yayınlamak imkansız olurdu, çünkü genel olarak izlemesi hoş olmazdı ve hiç de sürükleyici değildi.

İşlem gücüyle ilgili mevcut zorluk, ek yüktür. Şirketler, her zaman ihtiyaç duymadıkları için, çoğu kurum içi çözüme büyük yatırım yapabilir, ancak GPU gücüne değil, her zaman buna ihtiyaç duymazlar. Bu atıl GPU’lar, finansal kaynak ve güç israfına yol açar.

Render ile kullanıcılar, ağda zaten mevcut olan işlem gücünü kiralarlar. Ek yatırımlar yapmaya gerek yoktur, bunun yerine ihtiyaç duyulduğunda mevcut işlem gücünü ödünç almak için küçük bir ücret ödemeniz yeterlidir.

“Kiracılar” aslında Node Operatörleri olarak adlandırılır. Bunlar esasen işlem güçlerini ağa kiralayan milyonlarca ağ üyesidir. Birisi işlem gücüne ihtiyaç duyduğunda, bunu ağ nodel’lardan alır ve hizmet için ödeme yapmak için RNDR tokenlerini kullanır.

Render RNDR

Kazan-Kazan İşleme Gücü

Hem içerik oluşturucu hem de hizmet sağlayıcı değişimde güvendedir. Oluşturucu (veya GPU tedarikçisi) işi bitirdiğinde, işin istendiği gibi tamamlandığını kanıtlamak için bir filigran vardır. Fonları emanetten serbest bırakmak için dijital yaratıcının işleme işinin sonunu onaylaması gerekir.

Bunun da ötesinde, ağ dijital hakların oluşturulmasını sağlar. Her oluşturucu, oluşturulan her ürünün telif hakkını koruyan yaratıcı haklarını alır. Nihai hedef, insanların ticaret yapabileceği 2B ve 3B varlıklarla eksiksiz bir pazar yeri yaratmaktır.

Film yapımcısı ve yönetmen JJ Abrams, Mozilla Firefox kurucu ortağı ve JavaScript yaratıcısı Brendan Eich ve yetenek holding şirketi Endeavour’un CEO’su Ari Emanuel gibi hane halkı isimleri projenin danışmanları. Dijital ekonomideki bu deneyimli gaziler, tüm projeye çok güveniyorlar ve şimdiye kadar projeyi doğru yöne yönlendiriyorlar.

Apple cihazlarının artık ağa Octane X™ yazılımı aracılığıyla katılabileceğini görmek güzel, çünkü aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışacağız.

RNDR Coin Nedir?

RNDR, Render Network’e özgü bir ERC20 tokenidir. Sahiplerin bir ağdaki hizmetler için ödeme yapmasına izin veren yardımcı program tokenleri olarak bilinen kategoriye aittir. Tüm ağ, sayısız DeFi’ye ev sahipliği yapan dev platform olan Ethereum üzerinde çalışıyor.

Merkezsiz Finans (DeFi), merkezi olmayan blok zinciri kavramını alır ve bunu finans dünyasına uygular.

2016 yılında, toplam RNDR Token arzının %25’i için bir ICO vardı. Birim başına maliyet 0,25 ABD dolarıydı ve bu da onu erken benimseyenler için çok önemliydi.

Bugün, yaklaşık 150 milyonu dolaşımda olan toplam 536 milyon RNDR arzı var. Yaklaşık %65’i emanette olup, içerik oluşturucular ve oluşturucular arasında güvenli ödemeler sağlar. Ayrıca Render Reserve’de (RR) %10 daha fazla kullanıcı edinimi için hazırdır.

RNDR Token Ne İçin Kullanılır?

RNDR Token, Render Network’ün para birimidir. İçerik oluşturucuları servis sağlayıcılarla birleştirir ve bunun tersi de geçerlidir. Bir görüntü oluşturması gereken herhangi bir içerik oluşturucu, ağdaki node’dan (renderer) oluşturma hizmetini satın almak için RNDR tokenlerine ihtiyaç duyacaktır.

Protokol, oluşturmanın yanı sıra, NFT’leri basmak ve işlenmiş ürünleri belirtmek için de kullanılabilir. Bu, sanatçıların, biri NFT’lerini takas ettiğinde gelecekteki telif ücretlerinden yararlanabileceği anlamına gelir. Dijital yaratıcılar kesinlikle haklarını korumak ve sanatlarından aracılar kesintiye uğramadan para kazanmak isteyeceğinden, bu 2D ve 3D sanat dünyalarında devrim yaratabilir.

RNDR Token, Render’da hizmet satın almanın tek yolu değildir. Kripto para birimlerine aşina olmayanlar, protokolün tokenleri tarafından desteklenen RNDR Kredilerini kolayca satın alabilirler. Birisi RNDR Kredisi harcadığında, hizmet sağlayıcılar ödemeleri RNDR olarak alır.

Önemli RNDR Projeleri

RNDR birkaç farklı şekilde genişlemeye devam ediyor. 2021’in en önemli hamleleri arasında şunlar yer alıyor:

Oktan X

Önceden, yalnızca Windows kullanıcıları, kullanıcıların Render Ağı’na erişmesini sağlayan bir yazılım aracı olan Octane X ağına erişebiliyordu.

Artık Apple kullanıcılarına temel olarak, macOS Big Sur veya sonraki bir sürümünü çalıştıran herkese Octane X’i kullanma ve buna bağlı olarak, en zorlu projeler için Render Network’ün kusursuz GPU oluşturma özelliklerini kullanma izni verildi. Milyonlarca içerik oluşturucunun dijital sanat oluşturmak için Apple cihazlarını kullandığı göz önüne alındığında, bilgisayar dünyasının en büyük ekosistemlerinden biridir ve bu nedenle, işleme yetenekleri için yüksek talep içeren devasa bir pazardır.

Mac kullanıcılarının dahil edilmesini teşvik etmek için Octane X® Enterprise ve Octane X Prime’a ücretsiz erişim verildi. Birincisi, Unity motoru, Daz 3D, Adobe After Effects ve daha fazlası gibi ağır hizmet araçları dahil olmak üzere Render’ın tüm özelliklerine erişim sağlarken, ikincisi küçük ölçekli işleme projeleri için daha uygundur.

Octane X ayrıca Apple kullanıcılarının grafik kartlarının güç çıkışını paylaşmalarına ve ağın işlem gücüne katkıda bulunmalarına olanak tanır.

Bir başka heyecan verici gelişme, platform başlangıçta yalnızca NVIDIA grafik kartlarını desteklediğinden AMD desteğinin dahil edilmesidir. Bu, Render’ın artık neredeyse tüm yeni bilgisayarları desteklediği anlamına gelir.

NFT’lerin patlaması

2021 sonbaharında, Render Network’te oluşturulan NFT’lerin, esasen Render’ı çeyrek milyondan fazla işi gerçekleştirmek için kullanan çeşitli yaratıcılara 500 milyon doların üzerinde satış getirdiği bildirildi.

Platformun popülaritesini artırmak için Render, Gene Roddenberry, Alex Ross ve Beeple gibi büyük kült takipçisi olan etkileyici sanatçılarla bir araya geldi. Gene Roddenberry’nin Star Trek’i milyonlarca kişinin keyif aldığı küresel bir fenomenken, Alex Ross binlerce Marvel çizgi romanına hayat verdi. Beeple’ın sanatı son derece popüler ve şu anda NFT kültürünün ön saflarında yer alıyor.

RNDR ve bu sanatçılar birlikte, içerik oluşturucuların bir sanatçının yaşam boyu başarısını yakalayıp bir blok zincirinde sunabilecekleri bir yol sergilemek için Arşiv projesini oluşturdu.

Henüz gelmemiş olan bir diğer proje ise ilk holografik NFT. Tüm eserlerini RNDR’ye aktaran Beeple, NFT’lerin geleceğini ileriye taşımak için bu projeye katılıyor.

Diğer birçok sanatçı, platformun daha fazlasını platformun resmi blog gönderisinde bulabileceğiniz metaverse öğeleri oluşturma potansiyelinden yararlanıyor. Render, yüksek çözünürlüklü görüntülerle denemeler yapmak için platformlarını kullanıyor.

OctaneRender Gelecek Güncellemeleri

Render Ağı, çeşitli iyileştirmeler vaat eden gelecekteki güncellemelerle büyümeye devam edecek. Dikkate değer bir güncelleme, Autodesk yaratıcılarının platformu kullanmasına izin verecek olan Arnold oluşturucudur.

Bu, çeşitli endüstrilerdeki sayısız şirketin, yazılımı inşaat, imalat, havacılık, tıbbi cihazlar, petrol ve gaz, tüketici ürünleri ve daha pek çok alanda karmaşık projeler oluşturmak için kullanmasına kapı açar.

RNDR Coin Yorum ve Geleceği

Herhangi bir platformun potansiyeli, pratikliğine bağlıdır. Bu bağlamda, Render birçok potansiyel kullanım örneği ile gelecek vaat eden bir projedir. Temel ürünü, şirketlerin ve bireysel yaratıcıların, oluşturma hızından ödün vermeden milyonlarca dolar tasarruf etmesine yardımcı olacak.

İçerik oluşturucular ve hizmet sağlayıcılar her iki dünyanın da en iyisini elde eder. Sanatçılar ve diğer yaratıcılar sınırsız ağ gücüne erişirken, sağlayıcılar donanımlarını ağa kiralayarak pasif gelir elde edebilirler.

Önde gelen isimlerin projeye katılımı ve mevcut büyüme hızı göz önüne alındığında, RNDR’nin iyi bir yatırım olduğunu varsaymak güvenlidir. Platform, görünürde rakip olmadan birçok sanatçı için en iyi seçim olarak merkezi olmayan bulut işleme endüstrisine hükmetmeye devam edecek.

Render, blockchain teknolojisinin farklı süreçleri merkezden uzaklaştırmaya nasıl yardımcı olabileceğinin mükemmel bir örneğidir. Dağıtılmış bir GPU işleme ağı olarak Render, boşta kalan GPU’ları iyi bir kullanıma sunarken enerji verimliliğini yüksek tutmaya yardımcı olur. Kolay ölçeklenebilirlik, hak yönetimi ve muazzam işlem gücü ile RNDR ekibi, bulut işleme hizmetlerini esasen demokratikleştirdi ve muhtemelen burada kalacak bir platform yarattı.

Protokol büyümeye devam ettikçe ve masaya daha fazla güncelleme getirdikçe heyecan verici zamanlar bizi bekliyor. Render’a yatırım yapmak şu anda akıllıca bir seçim olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner