Yükleniyor...

2019’un En Kötü Performans Gösteren Kripto Paraları: Ripple (XRP) ve Stellar (XLM)!

Ripple (XRP), Stellar (XLM), Tron (TRX) ve Cardano (ADA) gibi altcoin'ler Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere kripto para piyasasının geri kalanına göre 2019'un en kötü performans gösteren en büyük kripto para birimleri arasında yer alıyorlar.

2019un En Kötü Performans Gösteren Kripto Paraları Ripple XRP ve Stellar XLM

Ripple (XRP), Stellar (XLM), Tron (TRX) ve Cardano (ADA) gibi altcoin’ler Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere kripto para piyasasının geri kalanına göre 2019’un en kötü performans gösteren en büyük kripto para birimleri arasında yer alıyorlar.

2019 Yılında Altcoin’lerin Çoğu Hayal Kırıklığı Yarattı

Altcoin’lerin çoğu tüm zamanların en yüksek fiyatlarından yüzde 99’a varan oranlarda düşmüş durumda. Sonuç olarak 2017’nin sonunda şişen balonun 2018 yılıyla birlikte patlaması altcoin piyasasını kırdı geçirdi. 20.000 dolar seviyesini gören Bitcoin yüzde 80 oranında değer kaybederek 3.100 dolara kadar geriledi.

Bu yıl, Bitcoin (BTC) gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesinden (20.000 dolar) sonra yaşadığı kaybı toparlamaya başlamış olsa da bu yazının kaleme alındığı sırada 2019’da gördüğü zirvenin (13.800 dolar) çok altında (yaklaşık yüzde 50 oranında) işlem görüyor. Yine de Bitcoin (BTC) bu yıl yatırımcısına yüzde 92 oranında getiri sağlayarak yılın en iyi performans gösteren kripto paraları arasında yer alıyor.

2019’da Bitcoin (BTC) kadar olmasa da güzel yatırım getirisi sağlayan kripto paralar yok değil. Bu yıl Tezos (XTZ) ve Binance Coin (BNB) yatırımcısına yüzde 160’dan fazla getiri sağlarken, Chain Link (LINK) yüzde 600’ün üzerinde yatırım getirisi ile piyasanın en iyi performans gösteren kripto para birimi arasında yer alıyor.

Yılın En Kötü Performans Gösteren Kripto Paraları: Ripple (XRP) ve Stellar (XLM)

Listenin geri kalanında ise bir zamanlar kripto para piyasasında bir sonraki büyük bir teknoloji olarak görülen, sundukları çığır açan yeni teknolojiyle hedef aldıkları endüstrileri baştan aşağıya değiştirmesi beklenen altcoin’ler yer alıyor. Söz konusu altcoin’lerin çoğu tüm zamanların en yüksek seviyesinin en azda yüzde 80 altında işlem görüyor.

Litecoin (LTC), Monero (XMR), Bitcoin Cash (BCH) ve Ethereum (ETH) 2019’da küçük kazanımlar kaydetti ancak tüm zamanların en yüksek fiyatlarına hiçbir şekilde yaklaşamadılar. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) bu yıl yatırımcısına yalnızca yüzde 7 oranında getiri sağladı.

En büyük üçüncü kripto para birimi Ripple (XRP), piyasanın en kötü performans gösteren ikinci kripto parası oldu ve 2019’da yatırımcısına getiri sağlamak şöyle dursun, yüzde 39 oranında kaybettirdi. Tüm büyük altcoin’lerin en kötü performans göstereni ise Stellar (XLM) oldu. Stellar (XLM), 2019’da yüzde 50 değer kaybetti. Kripto para biriminin arzının yarısını yakmak bile altcoin fiyatını yükseltmek için yeterli olmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner