Yükleniyor...

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Oldu? (6-10 Ocak 2020)

Venezuela Petrolünü Kripto Parayla Alabilirsiniz Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinden çıkan petrolün kripto parayla satın alınabileceğini söyledi.

kerem findik kripto para haftalik ozet

Venezuela Petrolünü Kripto Parayla Alabilirsiniz

Venezuela Petrolünü Kripto Parayla Alabilirsiniz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinden çıkan petrolün kripto parayla satın alınabileceğini söyledi. Maduro yaptığı açıklamasa, ülkenin petrolünü ve diğer yeraltı kaynaklarını kripto parayla satın almanın bu yıl içinde mümkün hale geleceğini ifade etti.

İki Kripto Para Kullanılacak

Nicholas Maduro’nun verdiği bilgiye göre, petrol ülkenin çıkaracağı kripto parayla satılacak. Diğer yeraltı kaynaklarının satışı ise Petro adı verilen bir kripto parayla gerçekleştirilecek. Duyuru yapılırken Venezüella cumhurbaşkanı, vatandaşların ulusal kripto para biriminin kullanımını yaygınlaştırmak için hükümetin daha önceki girişimlerinin başarısına yöneldi. Maduro, kripto paranın günlük kullanımda başarılı olduğunu iddia ediyor. Bu iddia teyit edilememesine rağmen, geçen yıl Temmuz ayında Venezuela’nın en büyük mağazasının ödemeler için Petro kabul ettiği öne sürülüyor.

Maduro kripto parayla petrol almak isteyenleri açıklamadı

Öte yandan, Maduro, ülkenin yeraltı kaynaklarını Petro ile alan veya almayı planlayan şirketleri veya ülkeleri paylaşmadı. Petrol söz konusu olduğunda, örneğin ABD yaptırımları potansiyel alıcıları korkuttu. Bu, müşteriler Venezüela kripto para biriminde petrol almaya istekli olsalar bile, yaptırımların zaten ülke ile iş yapmalarını caydırıyorlardı. Kasım 2019’a kadar, Venezuela’daki depolama tanklarında müşteri eksikliği nedeniyle bekleyen petrol miktarı 30 milyon varile ulaştığı gelen haberler arasında.

Coinbase CEO’su: Bitcoin Kullanıcılara İnternette Hâkimiyet Getirecek

brianarmstrong

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’in kullanıcılara internette hakimiyet getireceğini söyledi. Brian Armstrong yaptığı açıklamada, kullanıcıların bu sayede verilerinin hâkimiyetlerini geri alabileceklerini ifade etti. Kullanıcılar bu şekilde verilerini teknoloji devlerinin egemenliğinden kurtarmış olacak.

Kriptografi yıllardır var ama interneti daha güvenli hale getirmek için kullanılmadı

Brian Armstrong açıklamasında şunları söyledi: “Bu on yıl içinde Bitcoin ve merkezî olmayan paranın ortaya çıkması, kriptografinin yerel olarak internet ve mobil uygulamalara inşa edilmesi ve kullanıcılara kontrol sağlaması için bir yol gösterdi” dedi. Sorun şu ki, kriptografi onlarca yıldır var olsa da, geliştiriciler bunu kullanıcı bilgilerini güvende tutmak için tasarlanmış daha güvenli internet uygulamaları oluşturmak için kullanmaya odaklanmadılar. “Modern bilgisayar kriptografisi 1970’lerde dönemini kapattı” diyen Armstrong. “Ancak İnternet, web ve mobil bilgi işlemin ortaya çıkması, kriptografinin temel fikirlerinin çoğunu yerel olarak bu platformların üzerine inşa edilen protokollerle bütünleştirmedi” açıklamalarıyla sözlerine devam etti.

Bitcoin söz konusu olduğunda, kriptografi, ağı kullanan her kişinin kendi Bitcoin’i kontrol etmesini sağlamak için kullanılıyor. Ayrıca insanların blok zincirini bir hevesle yeniden yazmasını önler  ve fonların yanlış kullanımını önlüyor.

G7 Ülkelerinden Dijital Yuan’a Karşı Uyarı

taroaso

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, ülkesindeki bankacıları Çin’in yakında piyasaya sunacağı dijital Yuan’a karşı uyardı. Bakan Taro Aso’ya göre, Çin’in dijital itibarî parası Tokyo ve Washington arasında anlaşmazlığa sebep olabilir.

Dijital Yuan, Japonya için sorun olabilir

Bakan Aso Japon bankacıların katıldığı zirvede, Çin’in yeni dijital para biriminde uluslararası ödemeler yapmaya çalışacağını dile getirdi. Aso, “Washington’ın dolar yerine dijital Yuanı uluslararası para birimi yerine kullanmayı seçen ülkelere olumlu yaklaşmayacağını düşünüyorum” dedi.  Aso, Japonya’nın bir G7 üyesi olduğunu ve dış ticarette ezici şekilde ABD Doları kullandğına dikkat çekerek, dijital Yuan’ın Japonya’nın ihracatçıları için “büyük bir sorun” oluşturabileceği konusunda uyardı.

Çin Merkez Bankası dijital Yuan için araştırmalara devam edecek

Bu arada, Çin basınında yer alan haberler, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) 2019’da dijital itibarî parasında “pürüzsüz ilerleme” kaydettiğini, ancak dijital Yuanı’n ne zaman piyasaya çıkacağını açıklamaktan vazgeçtiğini aktarıyor. PBOC, basında yer alan ve PBOC’nin dijital Yuan için devletin yönettiği telekom operatörü ve bankalardan ikisiyle test ortamında çalıştığı iddialarına karşılık önümüzdeki yıl içinde dijital araştırmasına edeceğini açıkladı.

Erkan Öz: Bitcoin’in Değeri Nasıl Hesaplanıyor?

Erkan Öz Yazıları

Sitemizin yazarlarından @_ErkanOz yazısında Bitcoin’in nasıl hesaplandığını ele alıyor. Erkan Öz, öncelikle Bitcoin’den nefret edenlerin durumunu ortaya koyuyor ve üç gruptan bahsediyor: Mevcut para sistemini savunanlar ve altını savunanlar. Üçüncü grup ise Bitcoin’in ne olduğunu bilmeden bundan nefret edenler. Fakat Öz bunun tersini ortaya koyuyor ve Bitcoin’in fiyatlanmasında maliyet unsurunun çok önemli yeri olduğunu belirtiyor. Öz, “Bitcoin madencileri problem çözdüklerinde Ödül kazanıyorlar. Bitcoin üretimi bu şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak her dört yılda bir bu ödül miktarı %50 düşüyor. Buna ödül yarılanması ya da ‘Halving’ deniyor” ifadesini kullanıyor.

Neşe Yavuz: Justin Sun Resmî YouTube Kanalını Açtı

Sitemiz yazarlarından @neseliol, TRON CEO’su Justin Sun’ın YouTube kanalını açtığını bildiriyor. Blockchain temelli özgür içerikli bir eğlence sitesi olan TRON’un CEO’su olan Justin Sun’ın kanalından şu an için bir video bulunuyor. Sun kanalındaki ilk videoda kısa içeriklerle takipçilerinin karşısına çıkacağını söylüyor. Sun’a göre, kısa içeriklerle kullanıcılara ulaşmak daha kolay ve etkili. Sun’ın İngilizce ve Çince olarak hazırlayacağını belirtmekte fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner