Yükleniyor...

2009 Yılında 1 Dolarlık Bitcoin ve Altın Yatırımı Yapsaydınız, Şimdi Ne Satın Alabilirdiniz?

Altın yatırımcıları Bitcoin'e (BTC) ve BTC'nin geleceğine inanmıyorlar.

bitcoin altin

Altın yatırımcıları Bitcoin’e (BTC) ve BTC’nin geleceğine inanmıyorlar. Ancak Will Woo, BTC’ye yatırım yapmanın neden daha iyi bir seçenek olduğunu gösteren bir kanıt paylaştı.

Bitcoin yatırımcısı ve teknoloji uzmanı Will Woo, Son 11 yıl içerisinde Bitcoin yatırımının neden altın yatırımına kıyasla daha iyi bir seçim olduğuna ışık tuttu. Woo, son on yıl içerisinde 1 dolarlık Bitcoin alan bir yatırımcının, günümüzde lüks bir yat alabilecek kadar zengin olduğunu belirtirken, 1 dolarlık altın alan bir yatırımcının ise böyle bir yatırım ile sadece çikolata alabileceğini belirtti.

Son on yılda altın, 2011 yılında küçük kazançlar elde etti, daha sonra değeri düştü ve son zamanlarda ise bir yükseliş trendi yakaladı. Hem altın, hem de Bitcoin bu yıl önemli kazançlar elde etti ancak, Bitcoin halen daha kârlı.

Altın Meraklıları Bitcoin’e Hala İnanmıyor

Değerli metal savunucuları, Bitcoin’in gelecekte daha da değerleneceğine inanmıyorlar ve bu konuda kendi düşünceleri ile doğru orantılı olan eleştirmenleri destekliyorlar.

Örneğin ünlü ekonomist, altın yatırımcısı ve kripto eleştirmeni Peter Schiff, Bitcoin’i en çok eleştiren isimler arasında yer alıyor ve her bulduğu platformda altının uçacağını ve Bitcoin’in batacağını belirtiyor.

Mayıs ayında ise Goldmoney kurucusu ve CEO’su Roy Sebag, “Bitcoin Standardı” kitabının yazarı Saifedean Ammous ile ateşli bir tartışmaya girdi.

İkili öncelikle Bitcoin’in para teorileri ile ters düştüğünü, dijital altın olarak ele alırsak da 21 milyon BTC ile sınırlı olup olmayacağı konusunu tartıştı. Ancak ünlü yazar, Bitcoin’in dijitalleşen dünyada önemli bir rol alacağını ve Covid-19 salgınından faydalanamayan altının yakın zamanda gümüş gibi olacağını iddia etti.

Woo’da benzer şekilde altının parlama zamanının geldiğini ve geçtiğini belirtti. Ayrıca BTC’nin sınırlar arasında kolaylıkla transfer edilebildiğini ve bu durum Bitcoin’in daha da parlamasına sebep olacak en önemli etkenlerden birisi olduğunu belirtti.

Yazım sırasında Bitcoin (BTC) 9.952 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


ck x banner
ck youtube banner