Yükleniyor...

2019’da Altın ve Gümüş Bitcoin’in (BTC) Gölgesinde Kaldı!

Kripto para veri platformu CoinGecko, 2019'un önemli teknolojik ve ekonomik gelişmelerini kapsayan yıllık raporunu yayınlamanın yanı sıra analistler ve endüstri içindeki uzmanları aracılığıyla piyasalara bilgi verdi.

Altın Gümüş ve Bitcoin BTC

Kripto para veri platformu CoinGecko, 2019’un önemli teknolojik ve ekonomik gelişmelerini kapsayan yıllık raporunu yayınlamanın yanı sıra analistler ve endüstri içindeki uzmanları aracılığıyla piyasalara bilgi verdi. Yıllık rapordaki en çarpıcı istatistiklerden biri Bitcoin’in ticaret hacminin 2019’da yüzde 600 arttığını gösteren veri oldu.

Piyasa değeri, işlem hacmi ve kod geliştirme hakkında veri sağlayan kripto para veri platformu CoinGecko, yıllık kripto para raporunu yayınladı. “2019 için CoinGecko Yıllık Raporu”nda teknoloji, piyasa ekonomisi ve diğer gelişmeler yer alıyor.

Rapora göre, 2019’da kripto para piyasası, piyasa değeri ve işlem hacmi açısından istikrarlı bir şekilde yükseldi. Yıl boyunca toplam piyasa değeri yüzde 44,1 arttı ve yılı 180 milyar dolar seviyesinde kapattı. Bitcoin’in ticaret hacmi bakımından 2019 iyi bir yıl oldu ve en büyük kripto paranın ticaret hacmi yüzde 600 arttı.

2019 Bitcoin

Bitcoin, 2019’un en iyi performans gösteren varlığı oldu ve 3.500 ila 13.500 dolar aralığında volatilite göstermesine rağmen yıl boyunca yüzde 95 artış gösterdi. Karşılaştırma için 2019’da altın yüzde 19, S&P 500 yüzde 29 ve gümüş yüzde 15.6 değer kazandı.

2019 Altcoin

En iyi altcoin’lere gelince, dikkate değer ilk istatistik XRP’e (XRP) ait. En büyük üçüncü kripto para yıl boyunca yüzde 45 değer kaybetti. Ethereum (ETH) yüzde 2 oranında küçük bir düşüş yaşarken, Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) sırasıyla yüzde 38 ve yüzde 37 değer kazandı. Raporda diğer altcoin’ler için istatistik bulunmuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Üyelik
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları gör
ck x banner
ck youtube banner