Tether arzı Mayıs ayından bu yana ilk defa 80 milyar dolara geldi.
Tether’in bu yükselişi rakip stablecoin’lere fark attırdı. Kripto para piyasasında son dönemde stablecoin’ler sorun yaşayabilirken Tether‘deki bu arz artışı dikkat çekti.
Tether Rakiplerini Sollayarak 80 Milyar Dolar Arza Ulaştı
Kripto para borsalarındaki USDT arzı, 2023’te yüzde 28 düştü ve bu da stablecoin’lere olan talepte genel bir düşüşe işaret ediyor. Bununla beraber 2023’ün ilk çeyreğinde diğer stablecoin’lere kıyasla piyasa değeri önemli ölçüde artan Tether endüstrisinde devam eden kargaşadan yararlanmaya devam ediyor.

6 Nisan’da USDT’nin dolaşımdaki piyasa değeri, 2023’te şu ana kadar 15 milyar dolarlık kazançla Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 80 milyar doları aştı. Öte yandan, baş rakipleri olan hacim bakımından USDC ve BUSD (Binance USD) yaklaşık 12 milyar dolar ve 9.4 milyar dolar düştü.
Kripto tüccarları, USD Coin ve Binance USD ile ilgili artan endişeler nedeniyle Tether’i seçti.USDC’nin piyasa değeri , şu anda çökmüş olan Silicon Valley Bank’taki 3,3 milyar dolarlık risk ve Silvergate Bank’taki ek risk nedeniyle düşerken, BUSD, New York düzenleyicilerinin Paxos’a stablecoin ihracını durdurma emri vermesinden sonra zarar gördü.